zondag 27 april 2014

Brei-uitstapje

Als tiener heb ik heel wat af gebreid. Van haken moest ik niets hebben.
Nu is het andersom. Mijn manier van breien leverde me nek- en hoofdpijn op.

Een tijdje geleden kwamen Arne en Carlos met hun gebreide kerstballen; breien met 5 naalden!
Hmmm.... ik heb het geprobeerd, maar volgens mij zijn die bamboe naadjes geëindigd als satéprikker op de BBQ. Maar de kerstballen heb ik gemaakt! Hoe? Op een rondbreinaald!
Veel praktischer en ik hoefde geen lange naalden meer onder mijn oksels te klemmen, dus mijn nek was ook een stuk blijer.

Maar het bleef bij het kerstballen-uitstapje. Tot gisteren!

Hij spookte al een tijdje door mijn hoofd; deze 'My favourite things infinity scarf' van Jill McGee:




















Het lijkt me leuk om een project onder handen te hebben waar ik mijn herinneringen in kan verwerken. Maar hoe leuk tapestry haken ook is; breien leent zich (in mijn ogen) echt het beste voor het werken met patronen. Zeker als het een soepel kledingstuk moet zijn.

Dus gisteren heb ik mijn rondbreinaald tevoorschijn gehaald, samen met wat restjes wol om weer eens te gaan oefenen met inbreien. Het schaapje dat ook in deze sjaal zit vond ik wel gezellig, dus daar ben ik mee aan de slag gegaan. Mijn proeflapje is uiteindelijk een telefoonhoesje geworden:














Nog niet eens zo heel slecht, al moet ik de draden bij langere stukken de volgende keer in elkaar draaien, dat levert een mooier resultaat op.














Eerlijk is eerlijk; inbreien levert mij niet zoveel ontspanning op als haken. Maar de mogelijkheden...
daar word ik wel blij van...

Ik ga er nog even over denken wat wijsheid is; wel of geen wol bestellen om de 'my favourite things' sjaal te breien...

Groetjes,

Sandra






9 opmerkingen:

  1. Het duurt natuurlijk nog wel even voordat het weer tijd wordt voor een wollensjaal. Maar deze is wel echt gaaf!! Maar succes met het nadenken......
    gr. Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hihi, toch gaan breien ;-)), een rondbreinaald is inderdaad een goede oplossing en het resultaat van je telefoonhoesje is top gelukt!
    Ik ben helemaal weg van de sjaal op de foto, het is wel een heel werk, maar het duurt nog even voordat je hem nodig hebt, dus als ik jou was... zou ik eraan beginnen, hihi. liefs Chantal X

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Whow respect meiske! Daar kan ik nu niks van, van patronen inbreien... En ik vind dat nog wel zo super schoon! Deze is alvast top. Ik ben benieuwd naar die van jou. Niet twijfelen. Doen!
    Fijne week!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Joh! Jullie trekken me over de streep! Thanxxx! :-)))

      Verwijderen
  4. Aaah, dat inbreien op zo'n klein dingetje als een telefoonhoesje is veeel lastiger dan bij een groter project! En dat hoesje is al zo geslaagd!!
    Dat inbreien is zo leuk om te doen, om steeds weer een ander patroon en effect te zien! Ik zeg doen :-).
    Groetjes, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ben al wol uit aan het zoeken hihihi!
      Lieve groetjes,
      Sandra

      Verwijderen
  5. ik vind het toch wel knap hoor het is ook dat doorzetten hi hi ga zo door
    gr joke

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Bekend verhaal. Ik heb vroeger ook heel wat afgebreid. Nu idd veel aan het haken. Maar bij kriebelt het ook hoor, en dan vooral idd dat inbreien. Je kunt er zulke mooie dingen van maken. En deze sjaal is echt geweldig. Ik zou zeggen: gewoon doen!! Ben benieuwd hoe die van jou gaat worden!

    Groetjes van Ellebel

    BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie, graag tot een volgende keer!

Sandra

P.S.
Weet je niet hoe je een reactie moet plaatsen? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens moet je bij 'reageer als' of 'profiel' nog aangeven hoe je wilt reageren. Als je kiest voor naam/url kun je je naam opgeven, maar anoniem kan ook.