zaterdag 5 april 2014

In dubio

Een aantal jaren geleden zag ik dit cirkelvest (sorry voor de slechte foto, ik was al blij dat ik er iets van terug kon vinden):




















Ik was meteen verliefd. Ik heb dezelfde wol besteld (bij Junghans Wollversand, een lekker zachte bamboe viscose) en ben aan de slag gegaan. Na ongeveer een weekje had ik het cirkelvest klaar.




















Maar dan... Wanneer doe je het aan? Ik ben van de kleuren, maar niet van wit. Ik draag zelden wit. Terwijl dat wel het mooiste is onder het vest.














En er zijn kledingstukken waarin je aan het strand bewonderend nagekeken wordt, maar in het zuiden van ons kikkerlandje... word je al snel als overjarige hippie betiteld als het totaalplaatje niet klopt...




















Niet dat ik me daar altijd even druk over maak, maar de realiteit is, dat dit vest vorig jaar zomer de kast niet uit is gekomen.

Dus nu ben ik in dubio! Ik denk erover om hem uit te trekken en er een sjaal van te haken in een open, rustig repeterend patroon. Ik hoop dat daardoor het kleurverloop ook beter wordt.

Twijfel, twijfel, twijfel...

Ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Vandaag gebeurt er in ieder geval niets. Hij ligt weer netjes in de kast.

Groetjes,

Sandra


P.S. Bedankt voor jullie medeleven in  mijn 'pollenleed'. Helaas is de allergie overgegaan in een bijholte-ontsteking, dus ik snotter en stoom nog even door. Komt goed.




10 opmerkingen:

  1. Oei, bijholteontsteking.. Ik weet er helaas alles van! Maar dan in combinatie met huisstofmijtallergie en stof! Balen.. Ik wens je in elk geval heel veel beterschap!

    Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi ik vind hem echt schitterend dus zonde om uit te halen...aan de andere kant ook zonde dat je hem nooit zou dragen. Misschien verkopen? Zal vast mijn maat niet zijn maar zou hem zo kopen. Sterkte met de bijholteontsteking. Heb er een paar jaar terug heel veel last van gehad, weet hoe je je voelt. Groetjes Es

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Verkopen heb ik ook even aan gedacht, maar ik word zo blij van de kleurtjes :-))
    Dankjewel x

    BeantwoordenVerwijderen
  4. En iets zwarts of donker blauw eronder?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ohhhhhhhhhhhhh die is mooi, en die kleuren , super .....gewoon aan doen, bijv op een jeans....maar tuurlijk als je denkt dat hij in de kast zou blijven liggen, uithalen en iets anders van haken maar ik vind hem wel errug mooi ...

    Liefs
    Marjo

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh jee, vervelend dat je gesnotter nog erger is geworden... Sterkte!
    En wat betreft je vest: ik vind hem prachtig, maar het idd zonde als je hem nooit draagt. Dan zou het misschien het beste zijn om hem een tweede leven te geven, hoewel ik zelf ook altijd moeite heb met uithalen... Al dat werk voor niets (maar ja als hij ongebruikt in de kast blijft liggen is het ook voor niets). Lastig!! Ik ben benieuwd wat anderen je zullen aanbevelen!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk dit vest, ik begrijp wel wat je bedoelt. Ik zou het eens proberen op een spijkerbroek met een donkerblauw shirtje. Met uithalen zou ik nog mee wachten. X Chantal. Ps : beterschap! :'(

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ohh hij is mooi Sandra en op een jeans met een donkerblauw t-shirt of hemdje eronder lijkt hij me ook mooi staan bij je.Maar ik ken het....er ligt hier al bijna 2 jaar dure wol van drops big delight in de kleur rozentuin voor een cirkelvest te liggen en ik twijfel en twijfel maar...zoals bij jou dit vest 'vergeten'in de kast ligt ligt bij mij die wol....want ik ben bang dat zo'n vest me te pompeus maakt en dat is de enigste reden waarom die wol er nog steeds ligt(ondertussen bedenkende wat ik er voor ander moois van kan haken).Uithalen is eigenlijk ook weer zonde....ik zou hem dan eerder verkopen denk ik ;-)....succes met je besluit,ik ben blij niet in jou schoenen te staan ;-)


    lieve groetjes
    Angeline

    BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie, graag tot een volgende keer!

Sandra

P.S.
Weet je niet hoe je een reactie moet plaatsen? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens moet je bij 'reageer als' of 'profiel' nog aangeven hoe je wilt reageren. Als je kiest voor naam/url kun je je naam opgeven, maar anoniem kan ook.