zondag 16 november 2014

Fair Isle gestuntel

Voor de afwisseling gestart met een breiwerkje: een paar pols-/armwarmers.

Helemaal blanco op het gebied van breien ben ik niet (ik heb dit jaar tenslotte de 'Favourite Things' sjaal gehaakt), maar toch voelt het als stuntelen. Zeker als je met rondbreinaald 2,5 en een Fair Isle plan in het hoofd aan de slag gaat. 

Twee bolletjes sokkenwol (1 uni en 1 zelfstrepend) gekocht, rondbreinaald opgesnord en steken opgezet. Ehhh... hoe zat dat ook al weer? Ik heb te weinig ruimte om mijn steken te breien?

Lang leve internet. Dit filmpje van Drops laat heel duidelijk zien hoe je met de 'magic loop' kunt werken. Top idee als je een hekel hebt aan het breien met zo'n mikado-set, zoals ik. 



Na het ribbelboordje gestart met het inbrei-patroontje. Niet te moeilijk. Het effect moet van de zelfstrepende sokkenwol komen. Na een paar toeren tellen dacht ik 'ik ken het uit mijn hoofd' en heb er vervolgens... iets anders van gemaakt :-)) Nou ja, zolang ik dat bij nummer 2 ook zo doe, maakt het niet uit.

Wacht, hier komt de foto. Zie je het 'foutje'?


Het is nog wat rommeliger dan ik graag zou zien, maar het gaat steeds beter.

Alleen... ik had graag ármwarmers willen breien. Lekker lange. Tot aan mijn elleboog...
Maar ik vind het niet zo lekker zitten. Een beetje te strak. Uithalen doe ik niet!!
Ik heb besloten dat deze gewoon wat korter worden. Mocht ik de smaak te pakken hebben als dit paar af is, dan kan ik nog altijd een paar lange armwarmers maken.


Fijne zondag!
Groetjes,

Sandra








15 opmerkingen:

  1. Wauw, dit is echt prachtig, zo zou ik wel wanten willen !
    Fair Isle breiwerk staat al lang op mijn 'te leren' lijstje, dat is zo mooi !
    Wat betreft het foutje : de middenstip is groter geworden???
    Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankjewel! En je hebt het goed gezien!
    Lieve groetjes,
    Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ha die Carla is me voor maar ik vind het gewoon alsmaar mooier worden! Een leek wat breien betreft? Ja jong dat zal wel! Ik vind het prachtig enne supersjuune wol!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Foutje of niet, het is in elk geval prachtig.
    nog een fijne zondag

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik zag het toch niet hoor, dat foutje... Pas toen ik Carla's commentaar las, én terug ging piepen op de foto, zag ik het... Maar om dat nu een fout te noemen ?? Neeje...
    En ben het ook eens met Kriske - een leek in breien ?!? Als jij een leek bent, wat kan een specialist dan wel volgens jou ?!?
    Enne, ze zijn magnifiek, die polswarmers !!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat mooi! Die kleurencombinatie is echt prachtig! En dat "foutje"... ik zag dat het middenstipje groter werd maar dacht dat het bij het patroon hoorde :p
    Iedere keer als ik jouw breiwerkjes zie kriebelt het bij mij om ook weer eens wat te proberen maar ik voel toch iedere keer een drempel als ik mijn breinaalden erbij pak en kies dus weer de makkelijke weg en pak de haaknaald weer. Stom eigenlijk want zo verdwijnt die drempel natuurlijk nooit :p

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kan het me voorstellen Evelien. Sterker nog; ik had dit projectje in tapestry willen haken. Uiteindelijk toch de breipennen opgesnord ;-)
      Zoiets of bijvoorbeeld een telefoonhoesje is wel ideaal om fair isle uit te proberen. Wie weet ga jij ook nog eens 'aan de brei' :-)))

      Verwijderen
    2. Sommige dingen zijn gebreid echt mooier dan gehaakt en dat geld wat mij betreft ook voor deze polswarmers.
      Ik heb laatst een babydekentje, een kruikhoes (eerste keer rondbreien) en een haarband (eerste keer short rows) gebreid, en hoewel ik het erg leuk vind om te doen blijf ik toch een drempel voelen. Ik heb zelfs al garen in huis om een trui te maken, maar tot op heden ben ik nog steeds niet begonnen. Ik denk dat ik gewoon een schop onder mijn kont nodig heb ;)

      Verwijderen
  7. Dat worden hele leuke pols(haha)warmers Sandra! En dat "foutje"van jou maakt het patroon juist mooier: beginnen met een klein ruitje wat overgaat in een groter. Prachtige kleurencombinatie van deze garens! (En je weerzin tegen die satéprikkers ken ik ook heel goed ;-)].
    Lieve groet, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuk!! Ben weg van de kleuren combinatie!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik zie het foutje niet, wel supergaaf dit patroon en wat een werk zeg.
    Toch een keertje doorzetten met die sateprikkers, het is zoo ontzettend simpel als je het doorhebt. Het wordt supergaaf! X Chantal

    BeantwoordenVerwijderen
  10. knap gedaan mooie kleuren wel een p werkje denk ik hi hi m

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dat wordt echt super, wauw, wat werken die kleuren mooi samen! En de groter stip vind ik mooier dan de kleine, haha!
    Groetjes Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  12. In één woord adembenemend!
    Prachtige kleuren, mooi patroon, heel winters.

    Ik zie helemaal geen fout, je gaat er binnenkort lekker warm mee door het leven kunnen gaan.
    Krijg zo zin om ook eraan te beginnen!

    BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie, graag tot een volgende keer!

Sandra

P.S.
Weet je niet hoe je een reactie moet plaatsen? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens moet je bij 'reageer als' of 'profiel' nog aangeven hoe je wilt reageren. Als je kiest voor naam/url kun je je naam opgeven, maar anoniem kan ook.