zaterdag 22 oktober 2016

Perenjam - recept 2 - perenjam met vanille

Zoals ik hier al vertelde, is onze nieuwe keuken een ware jamfabriek :-)
Ik beloofde jullie meer (peren)jam recepten zodra ik ze 
aan een grondige smaaktest had onderworpen.

En... de perenjam met vanille is vanochtend getest!


Het recept is wederom van Madam Confituur en 
je vindt het hier.

Hoe hij smaakt?
Lekker, maar (oh jee... een 'maar'?) voor mij een
beetje teveel vanille. Ik proef de peer niet goed meer,
hij wordt wat overstemd door de vanille.

Nu zijn er ergere dingen in de wereld.
Ik bedoel maar; wat is er mis met vanille?
Apfelstrudel is naakt zonder vanillesaus.
En misschien vinden kinderen deze jam juist extra lekker?

Neemt niet weg dat ik zou adviseren een half 
vanillestokje te gebruiken in plaats van een heel.

Als je op onderstaande foto klikt,
kun je zien aan de zwarte puntjes dat er échte
vanille in zit en niet zo'n raar surrogaat uit hout ofzo.


Maar het zijn veel zwarte puntjes hè?
En nee; ik gebruikte geen vanilleboomstam, het was echt 
maar één stokje.
Vandaar mijn tip; een half stokje volstaat.

Lieve groetjes,

Sandra



P.S. Heb je geen boomgaard in de buurt? Ik zag dat bij de supermarkt
met de J de conference peren tot (als ik het goed heb) 6-12-2016
maar 0,99 eurocent de kilo kosten.
Een vanillestokje is duurder whahahaa!



18 opmerkingen:

  1. Mmmmm, ziet er heerlijk uit, moet ik ook eens proberen :)
    Groetjes en nog een fijn weekend, Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ieieie vanille helemaal niet mijn ding.
    Maar die perenjam ga ik zeker maken maar niet deze variant dus :)
    Ik maakte vandaag zomerjam met aardbeien, sinaasappel banaan en mango. De zomer in een potje haha
    X Es

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat Anita schrijft wilde ik ook net typen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goed bezig sandra, ziet er weer lekker uit.
    liefs Ellie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dit klinkt jummie! Madam confituur heeft altijd van die lekkere recepten. Fijn weekend. Groetjes Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ja, vanille zou ik er ook niet snel in doen... Die kruidnagel van de vorige keer, dat interesseert met meer :-)
    Peren zijn bij heel veel winkels in de reclame momenteel!
    Groetjes,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mmmm..... zo lekker, zelfgemaakte confituur. Ik krijg maandag wat kilootjes druiven, toevallig een tip voor gelei of confituur?!
    Groetjes Sofie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit lijkt me wel een lekkere: http://www.dekooktips.com/2-recepten/druivengelei-goudr.htm
      Lieve groetjes,
      Sandra

      Verwijderen
  8. MMmmmm lekker al die jammetjes die op de blogs voorbij komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mmm! Ik pas ook vaak recepten aan, dus bedankt voor de tip dat er iets minder vanille in mag! Ziet er uit als vloeibaar goud, die jam!
    Alleen al mooi om naar te kijken :-)
    Fijne zondag, Sigrid

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Nu ben ik dol op vanille maar ik snap wat je bedoelt...we doen een half stokje. Hihihi..ik moet zo lachen om je noot onderaan ;) Lieve groet Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Klinkt wel heel lekker! Ik dronk gisteren perensap en kreeg van mijn moeder ook nog een kommetje ingemaakte peertjes. Dus we zijn ook ruim voorzien hier :)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een mooie voorraad heb je nu, Sandra.
    En eigenlijk is jam maken minder ingewikkeld dan ik altijd dacht ...

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Mmm, dat lijkt me een heerlijke combinatie! Wat een mooi blog heb je!
    Groetjes, Daphne

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Mooie potjes met heerlijke jam. Fijn om van jou tips te krijgen over goede recepten en hoe de jam nog lekkerder kan worden gemaakt.

    Geniet lekker van de perenjam, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Goede tip! Lijkt me wel een lekkere combi, peer met vanille.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat lekker!Misschien ook maar ns OOIT proberen,momenteel gaat dat niet lukken en voorlopig ook nog niet ben ik bang...

    BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie, graag tot een volgende keer!

Sandra

P.S.
Weet je niet hoe je een reactie moet plaatsen? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens moet je bij 'reageer als' of 'profiel' nog aangeven hoe je wilt reageren. Als je kiest voor naam/url kun je je naam opgeven, maar anoniem kan ook.