maandag 12 februari 2018

Tomaten- paprikasoep die je warm maakt vanbinnen!

Heb je de Finse coach (weer) zien breien tijdens
de Olympische Spelen? Geweldig hè?
Dat is het soort nieuws dat een grote glimlach op mijn
gezicht tovert. Mocht je het gemist hebben,
hier vind je een linkje.

Vandaag heb ik een recept voor jullie van 
een soepje dat je warm maakt vanbinnen en ook nog eens een toepasselijk 
oranje kleur heeft. Een knipoog naar de Nederlandse successen!

Tomaten- paprikasoep 

met kikkererwten, sugarsnaps en gehaktballetjes
(maaltijdsoep voor ca. 6 personen)


Ingrediënten:
1,25 kg. tomaten
1 rode paprika
1 gele paprika
3 uien
2 teentjes knoflook
Olijfolie
3 runderbouillonblokjes
1,25 liter water
2 theelepels gedroogde tijm
2 laurierblaadjes
1 blik kikkererwten
1 theelepel paprikapoeder pikant (La Chinata)
sugarsnaps (1 verpakking, de hoeveelheid weet ik helaas niet meer)
lente-ui voor de garnering
gehaktballetjes (hoeveelheid naar eigen smaak)
zout/peper naar smaak

Snijd de uien en de paprika's in stukjes en hak de knoflook fijn.
Fruit de uien in wat olijfolie totdat ze glazig zijn.
Voeg de knoflook toe en iets later de paprika's en de paprikapoeder.
Blijf omscheppen en kook ondertussen het water.
Voeg het kokend water toe aan de groenten.
Verkruimel de bouillonblokjes boven het mengsel en 
voeg de tijm en de laurier toe.

Laat de soep ca. 30 minuten zachtjes koken.
Haal vervolgens de twee laurierblaadjes uit de soep
en mix met een staafmixer de soep glad.
Voeg de gehaktballetjes en sugarsnaps (ik sneed
de sugarsnaps een keer doormidden) toe en laat de
soep nog eens 10 minuten zachtjes koken.
Voeg dan de uitgelekte kikkererwten toe en
kook nog eens 5 minuten.

Breng de soep (indien nodig) op smaak met
peper/zout en serveer hem vervolgens met de in 
ringetjes gesneden lente-ui.

Met een lekker broodje erbij maak je het helemaal af;
ik bakte de overheerlijke naanbroodjes van Esther.
Echt een aanrader, want die zijn makkelijk te maken en
echt zoooooo lekker; je wilt nooit meer anders!
Hier vind je het recept van de naanbroodjes.
Ik gebruikte alleen geen koriander, maar rozemarijn.

Let op bij het gebruiken van de La Chinata pittige paprikapoeder
(dat is de paprikapoeder in het rode blikje).
Die is namelijk ECHT pittig. De theelepel die ik toevoegde
aan deze soep, geeft wat mij betreft genoeg pit zonder dat
je in brand staat, maar gebruik dus niet teveel
(of je moet ervan houden).

Smakelijk!

Lieve groetjes,

Sandra









13 opmerkingen:

  1. Ja, dat kan zo lekker zijn, het water komt me in de mond. Smakelijk

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De naanbroodjes maakte ik vandaag met bruschetta kruiden nomnom
    Lekker soepie ook al hou ik niet van pittig...
    X Es

    BeantwoordenVerwijderen
  3. dit lijkt me een heerlijk soepje en ik ga eens even kijken naar die naanbroodjes

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mmm na een wandeling met Sjors gaat zo'n lekkere kop soep er wel in :) bedankt voor het delen van het recept. Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nee die had ik nog niet gezien. Maar hij heeft gelijk je wordt er zen van.. Ik waag e niet aan de soep. ik kan niet goed tegen paprika :-( Paprikachips dan weer wel. gek toch?

    Lieve groet,dinah

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ondanks dat ik net gegeten heb ga ik hier echt van watertanden!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Klinkt heerlijk. Nog steeds het naanbrood niet geprobeerd. Dat moet er dan gauw toch es van komen!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Klinkt heel lekker, dat ga ik ook eens proberen.
    Liefs Ellie

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Door de witte achtergrond kan ik het onmogelijk lezen ,groetjes marloes

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Denk een storing want nu is ie weer oke ,ik dacht al ,zullen maar denken dat het vroeg is ,daaaaaaag

    BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie, graag tot een volgende keer!

Sandra

P.S.
Weet je niet hoe je een reactie moet plaatsen? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens moet je bij 'reageer als' of 'profiel' nog aangeven hoe je wilt reageren. Als je kiest voor naam/url kun je je naam opgeven, maar anoniem kan ook.