Heb je de Finse coach (weer) zien breien tijdens
de Olympische Spelen? Geweldig hè?
Dat is het soort nieuws dat een grote glimlach op mijn
gezicht tovert. Mocht je het gemist hebben,
hier vind je een linkje.
Vandaag heb ik een recept voor jullie van
een soepje dat je warm maakt vanbinnen en ook nog eens een toepasselijk
oranje kleur heeft. Een knipoog naar de Nederlandse successen!
Tomaten- paprikasoep
met kikkererwten, sugarsnaps en gehaktballetjes
(maaltijdsoep voor ca. 6 personen)
Ingrediënten:
1,25 kg. tomaten
1 rode paprika
1 gele paprika
3 uien
2 teentjes knoflook
Olijfolie
3 runderbouillonblokjes
1,25 liter water
2 theelepels gedroogde tijm
2 laurierblaadjes
1 blik kikkererwten
1 theelepel paprikapoeder pikant (La Chinata)
sugarsnaps (1 verpakking, de hoeveelheid weet ik helaas niet meer)
lente-ui voor de garnering
gehaktballetjes (hoeveelheid naar eigen smaak)
zout/peper naar smaak
Snijd de uien en de paprika's in stukjes en hak de knoflook fijn.
Fruit de uien in wat olijfolie totdat ze glazig zijn.
Voeg de knoflook toe en iets later de paprika's en de paprikapoeder.
Blijf omscheppen en kook ondertussen het water.
Voeg het kokend water toe aan de groenten.
Verkruimel de bouillonblokjes boven het mengsel en
voeg de tijm en de laurier toe.
Laat de soep ca. 30 minuten zachtjes koken.
Haal vervolgens de twee laurierblaadjes uit de soep
en mix met een staafmixer de soep glad.
Voeg de gehaktballetjes en sugarsnaps (ik sneed
de sugarsnaps een keer doormidden) toe en laat de
soep nog eens 10 minuten zachtjes koken.
Voeg dan de uitgelekte kikkererwten toe en
kook nog eens 5 minuten.
Breng de soep (indien nodig) op smaak met
peper/zout en serveer hem vervolgens met de in
ringetjes gesneden lente-ui.
Met een lekker broodje erbij maak je het helemaal af;
ik bakte de overheerlijke naanbroodjes van Esther.
Echt een aanrader, want die zijn makkelijk te maken en
echt zoooooo lekker; je wilt nooit meer anders!
Hier vind je het recept van de naanbroodjes.
Ik gebruikte alleen geen koriander, maar rozemarijn.
Let op bij het gebruiken van de La Chinata pittige paprikapoeder
(dat is de paprikapoeder in het rode blikje).
Die is namelijk ECHT pittig. De theelepel die ik toevoegde
aan deze soep, geeft wat mij betreft genoeg pit zonder dat
je in brand staat, maar gebruik dus niet teveel
(of je moet ervan houden).
Smakelijk!
Lieve groetjes,
Ja, dat kan zo lekker zijn, het water komt me in de mond. Smakelijk
BeantwoordenVerwijderenDe naanbroodjes maakte ik vandaag met bruschetta kruiden nomnom
BeantwoordenVerwijderenLekker soepie ook al hou ik niet van pittig...
X Es
Zietcer lekker uit
BeantwoordenVerwijderendit lijkt me een heerlijk soepje en ik ga eens even kijken naar die naanbroodjes
BeantwoordenVerwijderenMmm na een wandeling met Sjors gaat zo'n lekkere kop soep er wel in :) bedankt voor het delen van het recept. Groetjes Anita
BeantwoordenVerwijderenNee die had ik nog niet gezien. Maar hij heeft gelijk je wordt er zen van.. Ik waag e niet aan de soep. ik kan niet goed tegen paprika :-( Paprikachips dan weer wel. gek toch?
BeantwoordenVerwijderenLieve groet,dinah
Ondanks dat ik net gegeten heb ga ik hier echt van watertanden!
BeantwoordenVerwijderenKlinkt heerlijk. Nog steeds het naanbrood niet geprobeerd. Dat moet er dan gauw toch es van komen!
BeantwoordenVerwijderenKlinkt heel lekker, dat ga ik ook eens proberen.
BeantwoordenVerwijderenLiefs Ellie
Mmmmm klinkt goed! XX Esther
BeantwoordenVerwijderenDoor de witte achtergrond kan ik het onmogelijk lezen ,groetjes marloes
BeantwoordenVerwijderenDenk een storing want nu is ie weer oke ,ik dacht al ,zullen maar denken dat het vroeg is ,daaaaaaag
BeantwoordenVerwijderen