maandag 9 maart 2015

Pi-pa-poncho!

Waarschuwing; ik ben een pietsie siepeneurig.
Eh... spellingswaarschuwing?!?
Bestaat dit woord niet?

Hmmm... ik gebruik dit woord wel eens (gelukkig niet regelmatig, want ik ben niet zo vaak siepeneurig) en dan wordt er altijd heel intelligent en begripvol naar mij geknikt...
Zouden ze me dan gewoon, vanwege mijn siepeneurige bui, niet tegen hebben durven spreken?
Há! Dat vind ik dan wel weer grappig!!

Siepeneurig (in mijn woordenboek) = chagrijnig & een beetje verdrietig.

Waarom ik siepeneurig ben?
Het is zo grijs buiten en ik hoopte op mijn vrije middag nog een keer van een herhaling van gisteren te mogen genieten...
Mijn poncho valt een beetje tegen...
Ik wil van alles doen, maar kom tot niets...

Maar ik val jullie niet langer lastig met mijn gesiepeneur en laat jullie een foto van mijn poncho zien:


Als een vlinder op de grond gedrapeerd, zonder Sandra erin.
Sandra zit er nu wel in verpakt (want hij zit lekker), maar om mezelf op de foto te krijgen...
Laten we zeggen dat ik daar nóg siepeneuriger van werd, dus die foto's zitten gezellig
in de prullenbak. 

Waarom ik de poncho tegen vind vallen weet ik niet.

Is het de kleur? Had ik een sprekendere kleur moeten nemen?
Is het het soort garen? Misschien toch beter helemaal effen garen kunnen kiezen?
Het patroon? Door het ronde model valt hij wat ruimer, misschien dat het 'm dat is?
Ben ik wel een poncho-vrouw? Ik blijf vraagtekens zetten bij mezelf in een gehaakt kledingstuk (sjaals tel ik niet mee), kennen jullie dat ook?

Maar goed, ik geef het een kans.
Ik ben nu ook niet in een bui om waar dan ook een beslissing over te nemen :-))

Hieronder de details van deze poncho;
Gehaakt met naald 6, van 14 bollen Lana Grossa Linea Pura Organico, kleur 357.
Patroon van Xyra, PATR1014. Goed beschreven, een genot om te haken.
(Ik heb de hals wat verkleind door er een toer vasten en een toer halve vasten aan te haken)

Goed. Ik ga mezelf nu een schop onder mijn je-weet-wel geven en de negatieve energie omzetten in lichamelijke activiteit; eerst met mijn vriend de stofzuiger door het huis en dan Guinness trakteren op een wandeling. Zo komt er toch nog iets goeds van die siepeneurigheid! :-))

Lieve groetjes,

Sandra







18 opmerkingen:

  1. Lieve Sandra, hier schijnt de zon intussen. Bij jou ook?? Helpt vast tegen de siepeneurigheid. (Vind het eigenlijk wel een goed woord :-/). Verder ken ik dat gevoel van het tegenvallen van iets wat je gemaakt hebt heel goed! Super frustrerend!! Een belangrijke reden waarom ik ben gestopt met het naaien van kleding voor mezelf :-). Tot nu toe heb ik daar met haken en breien voor mezelf minder last van; komt misschien doordat de pasvorm bij een shawl niet zo nauw luistert :-D.
    Jouw poncho is op de foto heeel erg leuk! Ook de neutrale kleur vind ik heel handig. Kun je bij alles dragen en allerlei kleuren sjaals erbij om :-). Ga hem maar lekker dragen!!
    Lieve groet, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Maar schattebout toch !!! Dat zonnetje komt deze week terug, maar geen schrik ! En ja, het is wat jammer dat juist op je vrije dag madame soleil het vertikt om zich te laten zien, maar laat het niet aan je hartje komen !! Dat zonnetje KOMT terug. Beloofd !!
    En wat je poncho betreft, ik denk dat het iets psychologisch is... heb het ook met gehaakte kleding (behalve sjaals en polswarmers) : hier liggen ook nog een paar truien in de kast, en als ik ze dan aan doe, denk ik "oh jeetje" en dan gaan ze direct terug de kast in.
    Bekijk je poncho anders !! (want hij ziet er verdomme leuk uit !) Het is een "ander model van sjaal" !! Dan gaat die terughoudendheid wel weg !
    Hopelijk heb je de stofzuiger heel gelaten in je siepeneurige bui (haha dàt woord ga ik toch onthouden hoor, zelfs zonder uitleg "voelde" ik de betekenis direct, en ik vind het geweldig !), en Guinness zal zonder twijfel je wel opgemonterd hebben tijdens jullie wandeltocht !
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Siepeneurig ken ik niet, sikkeneurig wel! Dat is zo ongeveer hetzelfde als even niet lekker in je vel zitten, beetje chagrijnig en verdrietig... Ik houd het wat gehaakte kledingstukken betreft ook maar bij sjaals. Heb vorig jaar wel een 'shrug' gemaakt, toen ook veel aan gehad, maar nu nog helemaal niet...

    Hopelijk schijnt morgen het zonnetje weer bij jou en verdwijnt je 'siepeneurige' bui als sneeuw voor de zon!

    Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oooo ik herken dat gevoel over kledingstukken die je voor jezelf maakt, met kleding voor mezelf naaien ben ik al gestopt en aan gehaakte kleding heb ik me nog niet gewaagd. Ik ben nu ook een poos aan het twijfelen over een poncho maar ik weet het niet, vaak vind ik het bij een ander top en bij mijzelf duidelijk flop;-))
    Jou poncho ziet er ook zonder jou er in top uit en ik vind de kleur juist erg handig. En kop op meis het voorjaar komt er echt aan en dan heerlijk je poncho aan en hup naar buiten, wordt je vast weer helemaal je vrolijke zelf, liefs Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oei, zoveel werk gehad en dan het gevoel hebben dat het tegenvalt... Dat is niet fijn! Maar wel herkenbaar. Hopelijk valt het allemaal weer mee als je siepeneurige bui over is en het zonnetje weer schijnt! Want die poncho lijkt mij toch wel top. Leuk woord trouwens, maar sikkeneurig is meer wat ik ken, hoewel dat een iets bozere variant van chagrijnig lijkt? Als jij chagrijnig mixt met verdrietig dan is het wel een goed gekozen woord! :) groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Tja een poncho zonder Sandra.... daarover kunnen we dan geen oordeel vellen hé. Zo lijkt ie toch wel mooi gelukt! Heel mooi zelfs!
    Siepeneurig... leuk woord! Komt vast van sip en humeurig... en zo leren de Belgen ook nog eens een hollands woord! ;-)
    Hoe zit het nu eigenlijk met de chip van Guiness? Is die al teruggevonden?
    En wat de zon betreft... nog even geduld ... midden de week is ze er weer terug!!!
    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. :-))) Dankjewel!
      Chip is terecht!! ben nog niet zo lang terug van de dierenarts. Was zelfs op de röntgenfoto een zoekplaatje!
      Ik zal er hier morgen of overmorgen nog over schrijven ;-)
      Enneh... Dankzij alle lieve reacties én het goede nieuws bij de dierenarts voel ik me een stuk beter. En de poncho en ik zijn nog steeds onafscheidelijk, dat zegt ook wat hihihi!

      Verwijderen
  7. Ja Sandra , iedereen heeft wel eens een siepeneurige dag. Nog even, en je humeur krijgt een superboost als het zonnetje wat meer gaat schijnen. En de poncho, jawel die mag er zijn.
    Nog een fijne week!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Zo grappig hoe je die vragen stelt ,want je zo sta , dus stuk herkenning.Maar de poncho is in dit geval leuk en waarom niet als het goed voelt lekker aantrekken ,de kleur kan wel overal bij nartuurlijk zelf zou ik iets pittiger kiezen maar dan past het weer niet overal bij ,dus zo zie je ,er is altijd wel wat ,ha ha ,en fijn dat de chip getraceerd is ben benieuwd naar het verhaal,gr marloeskreatief

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Als het zonnetje terug schijnt is het "siepeneurig" gevoel zeker verdwenen.
    Je poncho vind ik wel mooi, tijdloos, het ideale weer om hem nu te dragen.
    Benieuwd naar het berichtje over de chip.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Siepeneurig ik vind het een keigoed woord! Je poncho is mooi leuk over een stoer spijkerjasje met een felgekleurd shirt eronder....Ook ik ben reuze benieuwd naar HET chipverhaal. En hoe is je bui nu??? Kwam later op d dag bij jou ook het zonnetje nog door??
    X Es

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. :-))) Zonnetje buiten heeft zich niet meer later zien (behalve achter een dikke deken). Maar ik ben niet meer siepeneurig, hihihi!
      Lieve groetjes,
      Sandra

      Verwijderen
  11. Ach...arme jij. Soms heb je van die dagen. Ik hoop dat het zonnetje morgen wel schijnt, dan voel je je al een stuk beter. Ik vind je poncho erg mooi! Ik weet zeker dat als jij in het zonnetje in je poncho loopt je er toch blij van wordt :)
    Liefs, Lotte

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Duidelijk last van het grauwe maandaggevoel. Vandaag begint bij ons met een zonnetje en het voelt gelijk veel fijner. Ik hoop dat dat bij jouw ook zo is.
    Zo te lezen vindt iedereen de poncho mooi, maar ja ... Jij bent niet iedereen. De poncho haakte lekker en hij zit lekker. Dat is dus oké.
    Een wat wijdere poncho is heerlijk over een jasje, bloes of trui met een mooie kraag die de aandacht mag krijgen. Door de neutrale kleur van de pncho kun je er allerlei kleuren kleding onder dragen. En zeker als de kraag daarvan onder de poncho uitsteekt.
    Andere ideeën: Haal de hals uit en haak deze wat groter en met een andere kleur, die goed bij jouw gezicht en bij jouw kleding past. Haak je een boordsteek of zo, dan wordt de hals iets nauwer en groter.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat vervelend dat je je zo voelt, (Of voelde?) Vandaag is het dinsdag en hier is het mooi weer, ik hoop bij jou ook? En dat je dan niet meer siepeneurig bent?
    En toch ook een beetje blij met je poncho?
    Ik wacht op meneer of mevrouw de postbode.......;-) XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hallo Sandra, Tja ik ken dat gevoel wel, maar dat weet jij wel. Ook ik maak zelf geen kleren meer. En met het breien, ja het is mooi, maar helemaal gelukkig word ik er ook niet van. Misschien zijn we te siepeneurig, ha ha ha ha, Het voorjaar moet doorzetten dan komt het allemaal goed. Maar even over de poncho, hij is wel echt heel mooi, dus ja, gewoon dragen.
    Groetjes Ellie

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Siepeneurig( schitterend woord trouwens) is en mag iedereen zijn, zo vaak als je zelf wilt ....Komt weer goed :-)

    Liefs
    Marjo

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Zag hem al op je FB(en reageerde daar)maar wil toch nog even kwijt dat ik hem prachtig vind,hij zal je schitterend staan!

    BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie, graag tot een volgende keer!

Sandra

P.S.
Weet je niet hoe je een reactie moet plaatsen? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens moet je bij 'reageer als' of 'profiel' nog aangeven hoe je wilt reageren. Als je kiest voor naam/url kun je je naam opgeven, maar anoniem kan ook.