dinsdag 5 mei 2015

Onstuimige Bevrijdingsdag

Toen ik vanochtend naar buiten stapte, was ik aangenaam verrast; wat een heerlijk zwoel briesje!


Heerlijk; ja.
Maar ook verdacht. Zoiets kan in ons klimaat meestal niet zonder gevolgen blijven...En ja hoor; terwijl ik deze post aan het schrijven ben giert de wind om het huis en klettert de regen met tussenpozen naar beneden. Zo nu en dan rommelt het zelfs in de verte.

Maar toch; ik houd wel van dit weer; elke keer als ik naar buiten kijk is het uitzicht anders.
En het inspireert...


Ik hoop alleen dat de meneer die ik net met zijn laddertje voorbij zag komen, niet ergens aan de dakgoot hangt te bungelen... :-)))

Fijne Bevrijdingsdag!

Lieve groetjes,

Sandra

16 opmerkingen:

 1. Hier momenteel nét hetzelfde weer ! Warm, maar stormwind, en af en toe een stortbui van jewelste... een uurtje geleden is De Man nog vol goede moed begonnen met het gras te maaien, ik vrees dat ik hem seffens zie voorbij vliegen (met grasmachine en al !)...
  Heb jij al een reddingsactie moeten ondernemen om de meneer van de dakgoot te bevrijden ? Zou wel mooi symbolisch zijn, net vandaag...

  PS - mooi gedichtje !!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel!
   Hahahaaa, ik zie De Man al vliegen, terwijl de ezeltjes op hun oranje worteltjes (nee, niet De Sjaal) staan te kauwen en de kiekens een veilig heenkomen hebben gezocht. Zo hebben we het over het huren van windmachines en zo krijgen we hem gratis en voor niets! :-)
   Ik heb nog geen D-day-actie (D=dakgoot) hoeven ondernemen. Maar wat niet is kan komen hè. Ik ben paraat! Alhoewel... Straks krijgen mijn haren een kleurtje en zit ik met mijn hoofd in de aluminiumfolie... Als ik dan naar buiten zou moeten sprinten, ben ik vanavond op de tv te zien denk ik :-)))

   Verwijderen
  2. Heb ik een berichtje over het hoofd gezien? Had jij niet eerst lange donkere haren met krul?

   Verwijderen
  3. Ehhh... Donker klopt (ik ben een soort toverbal :)), maar lang en krullen? Had Manlief misschien leuk gevonden, maar nee :-)))

   Verwijderen
 2. PPS nog vergeten te vragen - hoe is het momenteel met Guinness ??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het gaat érg goed! Hij knapt zienderogen op. Als hij niet slaapt, moeten we hem behoorlijk in toom houden :-))

   Verwijderen
 3. Ik hou ook van dat weer... in oktober, november... nu iets minder! Lig zelfs met een virale infectie in de zetel een beetje ziek te wezen... en dat in de maand mei! Maak dat mee...
  Hier ook zo'n herfstweertje vandaag ... enne ik lees bij de reacties dat Guinness het goed maakt! Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou de wind is nu zeker onstuimig. Heeft hier wel even geregend en een beetje gerommeld maar voor de rest heeft bijna de hele dag de zon geschenen. Door de wind is het nu niet meer aangenaam buiten. Fijne avond nog.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De wind gierde hier ook om het huis. In de tuin vloog van alles rond wat daar niet voor bedoeld is. Jammer dat het net vandaag zulk weer was.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik hou er stiekem ook wel van. Maar wel sneu voor al die mensen die van alles georganiseerd hadden. Wij waren in Leeuwarden daar was het kort maar hevig.
  Prachtig trouwens die laatste foto, daar kun je wel een ansichtkaart van laten maken.
  Enne heb je nog gekeken en die arme man gered???? Of bungelt ie nog???? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie tanka !!! Knap gedaan !!!
  Hier van zelfde laken een broek. Er zijn zelfs wat spulletjes van mijn terras spoorloos verdwenen. Jammer maar hoop dat ze ergens terecht zijn gekomen waar ze eveneens gekoesterd worden. Maar ondanks de " wegvliegers" hou ik ook wel van dit onstuimig weertje :-)
  Hoe is het met onze lieve Guinness trouwens? Hoop dat hij al wat aan de betere hand is ...

  Wens jou nog een fijne week, lieve groetjes Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het ging inderdaad even tekeer...maar ook ik genoot ervan...al crea bea busy op mijn zoldertje nadat manlief om 15:00 was gaan werken....

  BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie, graag tot een volgende keer!

Sandra

P.S.
Weet je niet hoe je een reactie moet plaatsen? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens moet je bij 'reageer als' of 'profiel' nog aangeven hoe je wilt reageren. Als je kiest voor naam/url kun je je naam opgeven, maar anoniem kan ook.