donderdag 11 juni 2015

O.A.A.

Ik ben een Over-Actieve-Afhechter.


Het is bijna dwangmatig te noemen.

Zoiets; 'heen-weer-knoopje-heen-weer-knoopje-zit ie goed vast?-nog eentje voor de zekerheid-heen-weer-oe-hier kan ik ook nog doorheen weven-(afhankelijk van de draadlengte: x2)-knip....' 

Maar toen zag ik dit.
Ik moet eerlijk zeggen; dit lijkt me toch écht te weinig, maar het helpt me wel.
Door deze instructie is me duidelijk geworden dat ik echt doorsla. 
Dat doe ik nu iets minder (dat doorslaan). Het scheelt minstens de helft :-))
Dus voor de O.A.A.-ers onder ons; even een kijkje nemen!

Eigenlijk wilde ik de snoeperij verborgen houden (oeps), maar zien jullie hieronder hoe leuk dit bordje bij mijn Japanse sjaal past? :-)))


Ik ga nog even genieten van de tuin, het is zo heerlijk buiten!


Fijne avond!

Lieve groetjes,

Sandra

17 opmerkingen:

 1. Ik begrijp het maar is het genoeg? ga het in ieder geval proberen.
  Je appeltaartje en je sjaal zien er goed uit...

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Afhankelijk van je materiaal kan het genoeg of te weinig zijn. Glad garen heeft wel wat meer nodig. Ik maak meest een soort stiksteekje halverwege het afhechten, dat wordt dan de plek die de ev. extra trekkracht opvangt (is het nog te snappen, wel lastig uitleggen nl).
  Je laat wel weer hele mooie foto's zien. De kleuren van je sjaal zijn prachtig en als je ook al eens voor zo'n servies hebt gekozen, ook favoriete kleuren dus.
  Dat was dus lekker genieten voor je in de tuin met je appeltaartje ;-). Heerlijk toch!!
  Lieve groet, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat ik het snap Nelleke. Volgens mij heb ik dezelfde tactiek. Ik noem dat stiksteekje 'knoopje', maar daar moet je je geen dikke knoop bij voorstellen. Maar het houdt de draad tegen, mocht er heel veel druk het werk komen te staan (idd lastig uitleggen! :-)))
   Dankjewel voor je complimenten!
   Lieve groetjes,
   Sandra

   Verwijderen
 3. Ziet er mooi uit, je sjaal in wording. Mooie kleuren ook!

  Succes verder met je nieuwe manier van afhechten!
  Groet, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh die kleurtjes ben er helemaal verliefd op zo mooi .en zit te glimlachen bij je afhecht verhaal

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hihi, zien we daar toch je smullerij nog, omdat het bordje zo goed matcht met je haakwerk! Alvast aan het voorproeven voor de vakantie-lekkernijen die Finnegan heeft uitgezocht? ;) En heb je mooie rode (teen)nagels gelakt? Past goed bij dit slippers of sandalen-weer! :)
  Wat betreft het afhechten van draadjes: ja daar zit ik ook altijd zo mee te klooien... Ik werk zeker 6 cm draad weg door her en der door en tussen en onderdoor te frunniken. Misschien moet ik het ook eens op die manier proberen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa, mijn teentjes mogen weer gezien worden :-))) goed gezien!
   Lieve groetjes,
   Sandra

   Verwijderen
 6. Afhechten, het blijft per project verschillend. En per materiaal. Ik geloof wel dat dit voor acryl werkt (waar zij veel mee werkt) maar ik heb het met grover katoen bij een deken zo gedaan en dat begint allemaal lis te laten. Echt balen dus. Dus ik zou echt naar je materiaal kijken en je gevoel volgen.
  Groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Da's balen van je deken... Zonde van je harde werk! Ik ken dit van een sjaal die ik ooit heb gemaakt van heel glad garen met veel rek. De sjaal is 'gehemeld'... Hoop dat je deken het wel houdt! En je hebt gelijk; je gevoel volgen is het beste!
   Lieve groetjes,
   Sandra

   Verwijderen
 7. wat is hij mooi de sjaal en de kleuren geweldig (welk merk garen hi hi)
  geniet van het gebakje en het leven ,ja leef met de dag en veel groetjes aan guinness
  j.s

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! xxx
   Dit is Schoppel Zauberball Stärke 6, kleur Blasser Schimmer.
   Pootje van Guinnes terug!
   Lieve groetjes,
   Sandra

   Verwijderen
 8. Haha, herkenbaar!!! Ik heb deze week een avond draadjes af zitten hechten van mijn deken. (Dochterlief zei nog, waarom doe je dat niet direct? Ehhh Jahaaa ik weet het wel....) Lekker taartje trouwens!! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat ben je met een prachtig haakwerk bezig. Mijn ervaring met afhechten is dat de verschillende garens om verschillende manieren van afhechten vragen. Goed om altijd even uit te proberen wat het beste blijft zitten. Het zou jammer zijn als haakwerk in het gebruik weer loslaat.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh wow wat een mooie kleurtjes zie ik daar verwerkt! Ik ben ook altijd tig knoopjes aan het maken als ik met de hand naai. Eens kijken of dit linkje ook voor naaisters is of alleen haaksters ;). Knuff!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het bordje past er inderdaad super mooi bij, en de taart ook ha ha ha ha,
  goed gedaan genieten toch????

  Liefs
  Ellie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hier nog een knoopjes-neuroot !! Altijd zo schrik dat het toch maar eens los zou moeten komen.... En dan mogen ze zeggen wat ze willen met speciale technieken en dergelijke, ik kan er niet aan doen, voor mij zit een draad pas vast als ik het op mijn manier heb kunnen doen... Je bent een neuroot of je bent het niet hé ;-)...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Helemaal super dit garen en toen ik op de Crafty Gardens stond zag ik Tante Betsy zelf in een super leuk gehaakt rokje van dit garen volgens mij,maar ik wil ook heel graag een omslagdoek voor mezelf gaan maken die niet in een punt loopt...gewoon net als je een ouderwetse das maakt rechthoekig en dan lekker breed,zodat ook je armen lekker bedekt zijn...een brede rechte lap dus.Ideaal met al die opvliegers voor binnen als je op de bank zit en voor de net wat frissere zomeravonden.Ontdekte nl laatst dat de puntsjaal met unicat wel heel mooi is en heerlijk draagt maar net je armen te weinig bedekt.MMmmmm ns gaan kijken bij Tante Betsy misschien of dit garen ook met blauw tinten verkrijgbaar is

  BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie, graag tot een volgende keer!

Sandra

P.S.
Weet je niet hoe je een reactie moet plaatsen? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens moet je bij 'reageer als' of 'profiel' nog aangeven hoe je wilt reageren. Als je kiest voor naam/url kun je je naam opgeven, maar anoniem kan ook.