maandag 27 juli 2015

Dandalion Mandala giveaway!

Een tijdje geleden won ik een mooie verjaardags-giveaway bij Tinne (met dank aan Chili the cat).

Ik hoefde niet heel lang na te denken over wat ik daarmee zou doen; ik wilde heel graag nóg een Dandelion mandala haken, maar dan een stuk kleiner en met rand/omlijsting.

En zo gebeurde het! Wol besteld (Catania) en aan de slag.
Naald 3,5 in plaats van 7. Een heel verschil! Met rand is hij 54x54 cm. groot geworden.

Het haken van de mandala gaf ontzettend veel plezier en voldoening.
Elke keer weer een 'jippie' als de toer goed uitkwam (want het blijft elke toer opletten)
en genieten van het patroon dat langzaam onder je handen ontstaat.


En nu...
Ga ik hem weggeven.
Aan iemand van jullie.
Als je hem tenminste leuk vindt.
Voor jezelf.
Of als cadeau voor iemand anders.


Waarom? 

Toen ik bezig was met deze mandala, kreeg ik te horen dat
Wink, een kleurrijk en creatief blogster, haakster, schrijfster, ontwerpster,
was overleden. Zij was degene die bij mij (onder andere) het zaadje 
plantte voor het haken van mandala's.

Met het verhaal van Wink in het achterhoofd, zou ik door het weggeven van deze mandala graag
blijdschap en liefde willen verspreiden.

Ook omdat het ontstaan van deze mandala zo mooi is; 
Tinne heeft me de wol gegeven in haar giveaway.
Ik heb daar een beetje wol, werk en heel veel plezier aan toegevoegd en geef 
deze mandala nu door.

Wie weet is er iemand die deze mandala weer kan verwerken
tot een kussen, poef, wanddecoratie of wat dan ook. En hem vervolgens weer
door wil geven? Of niet natuurlijk, dat kan ook!

Want begrijp me niet verkeerd; ik verbind géén 'regels' aan deze
giveaway. Het doel van deze Dandelion mandala giveaway is, 
om een beetje blijdschap & liefde te verspreiden. 
Aan iedereen die het nodig heeft, om wat voor reden dan ook.

Dus als je hem graag wil hebben, voor jezelf of om hem op 
de één of andere manier door te geven, laat dan uiterlijk 
1 augustus 2015 een reactie achter bij deze post.

Ik ben erg benieuwd wat ermee gaat gebeuren.
Dus ik zou het erg leuk vinden als je me op de hoogte houdt.
In een reactie onder deze post, in een mail of misschien heb je je eigen blog?

Op 2 augustus a.s. ga ik hem verloten.Lieve groetjes,

Sandra24 opmerkingen:

 1. Wauw, Sandra! Het is een prachtige mandala geworden! En het idee waarom je hem gaat weggeven vind ik heel erg mooi. Ik hoop dat je er iemand heel blij mee maakt!

  Fijne dag! Liefs, Vera

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtexemplaar, Sandra! En wat een mooi gebaar! Eigenlijk een beetje een win(k) - win(k) - actie: geefster en ontvang(st)er zijn allebei blij. Dit zijn nou de dingen die het leven verrijken.
  Mooie dag voor iedereen (ondanks de regen:)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. WoW hij is echt prachtig! En wat een ontzettend mooi en lief gebaar. Ik doe graag mee. Niet voor mezelf maar voor mijn zusje. Na een voor haar lastige periode zou dit een fantastisch mooi cadeau zijn. liefs, Lotte

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik doe graag mee en als ik win maak ik er een kussen van voor een vriendin. Ze heeft een zwaar leven, o a een zoon die autistisch is en die ze elke dag brengt en weer ophaalt van en naar het dagcentrum. Haar dag is daarmee bijna gevuld en ze zou zo graag zo veel andeer dingen nog doen' Ze is erg creatief , maakt kunstwerken van klei. Paars en roze zijn. Ook nog eens haar kleuren...... Mocht ik winnen dan deel ik in de verzendkosten hoor. Lieve groet Baukje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat mooi Sandra,ik zie hierboven al heel mooie bestemmingen ,had wink haar blog net ontdekt eigelijk door jouw ,want jij hebt mij weer op het haken gezet ,dus denk dat het helemaal goed komt met deze mooie give away

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi gemaakt en een mooie weggeef gedachte.
  Ik ben een beginnende haakster/naaister dus ik waag mij niet aan het afmaken van zo'n kunstwerk.
  Ga wel met interesse dit project volgen.
  Liefs Katrien.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit is een mooie giveaway....
  En hoe graag ik 'm zelf ook zie (en dat is héél graag want het zijn mijn soort kleurtjes...), bij deze wil ik Brigitte van de Dachshund opgeven voor deelname - ik zou haar graag zo'n perfect geteld haakwerkje gunnen, eens te meer omdat ik benieuwd ben wat haar creatief brein er vervolgens mee gaat maken !
  Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind hem ook prachtig maar zou me er ook niet aan durven wagen. Ik haak al een poosje maar ingewikkelde projecten zijn aan mijn ook (nog) niet besteed.
  Ik ben heel benieuwd waar hij heen zal gaan en wat er mee gebeurt. Eeen prachtig en lief gebaar van jou Sandra. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat lief van je om iemand met deze bijzondere mandala blijdschap en liefde te geven. Extra mooi: de herinnering aan Wink bij wie de mandala's aan blijdschap en leven gekoppeld waren. Wow. Ik zou jouw mandala in een mooie lijst plaatsen met een uitspraak van Wink op een kaartje erbij.
  Het allermooist is het als de mandala bij iemand komt die deze liefde en blijdschap op dit moment echt goed kan gebruiken. Iemand die jouw liefdevolle haakwerk echt waardeert. Je bent een kanjer met jouw gift en prachtige wens.

  Lieve groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik doe heel graag mee voor de lieve Haakjuffie, zij verdiend nou juist op het verschijnen van jouw give away dat extra portie liefde en geluk.
  Liefs Es
  ps pracht gebaar zeg!!! X

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Geweldig Sandra, wat bijzonder om weg te geven.
  Ik weet ook wel iemand waar ik hem aan door zou geven. Een persoon die het moeilijk heeft en niet goed weet welke richting ze in moet slaan. Misschien dat dit zou helpen en haar sterker zal maken in haar keuze, waardoor ze steviger in haar schoenen zal staan en daardoor gelukkig kan zijn.

  Groetjes Ellie.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoe mooi is dit! Ik doe graag mee. Er vervolgens een kussen van maken, ligt voor de hand. Maar misschien zijn er nog andere mogelijkheden. Ik denk daar graag over na, wanneer de eer mij te beurt valt eraan verder te werken. Een mooie gedachte om zo telkens de fakkel door te geven.
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Fantastisch mooie mandala. Ik kijk m'n ogen uit op zulke ingewikkelde haakpatronen. Zelf haak ik vanuit het gevoel en probeer ook allerlei fantasiesteken uit die ik dan op het einde van de toer DOE kloppen. Meestal lukt dat ook wel, maar aan een ingewikkeld telpatroon heb ik me nog niet gewaagd. Als ik de mandala van nabij kan bestuderen, denk ik dat het me zeker zal inspireren om zelf nieuwe dingen te creëren. Ik zou het als kussen verwerken en meegeven aan dochter die op kot gaat. Ik had gisteren al megaveel geluk (viel in de prijzen bij Brigitte en Ingrid) en heb nu de smaak echt te pakken. Ik waag dus nu m'n kans op deze Mega Mooie Mandala.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 'k heb net het verhaal van Wink gelezen en ben er stil van geworden. Handwerken maakt gelukkig, dacht ik...

   Verwijderen
 14. Wat een prachtig gebaar Sandra. Zo'n mooie mandala weggeven om daarmee geluk en liefde te verspreiden. Ik ga graag volgen waar hij terecht komt en wat er mee gedaan wordt. Ik zag al een paar goede bestemmingen voorbij komen.
  Mij mag je overslaan bij de loting. Ik gun hem graag aan één van de anderen.
  Lieve groet, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik loop weer hopeloos achter maar ja dat heb je met vakantie. Jullie hadden ook fijne dagen in de Eifel zag ik. Ik las ook dat Finnegan het heel druk heeft, ik ben erg nieuwsgierig naar de reden van zijn bezigheden. En wat een mooie mandela. Dat zou inderdaad een fraai kussen kunnen worden. Ik waag een gokje. Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Al heel lang ben ik fan van al je mooie haaksels,
  je bent zo precies en alles ziet er even ingewikkeld uit bij jou. Jij gebruikt steken die ik nooit van mijn leven kan uitvoeren.

  Verder vind ik je verhaal erg ontroerend, ik zou heel graag een schakel in deze ketting zijn.

  En reden 3: omdat ik voor mezelf een haakstop heb ingelast,
  moet ik het elders gaan halen, ,niet?

  Superkleuren ook.
  Een kussen is het eerste dat in me opkomt (voor de achterkant heb ik een mooi stofje van Liberty waarin jonkvrouwen en edelmannen voorkomen in bijna exact dezelfde kleurencombinatie)
  maar als ik de mandala in werkelijkheid zie, schiet mijn verbeelding zeker in gang om nog wat anders ervan te creëren. Een tas? Bovenkant van een tafeltje? Ik zie het allemaal zitten.

  Dus reken maar dat ik kandidaat ben voor dit prachtexemplaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wauw, je haakwerk is zoals gewoonlijk weer prachtig! En zo gaaf dat je er iemand anders blij mee wil maken, dat is zo mooi in de gedachte van Wink... Ik was ook aardig kapot van het bericht van haar overlijden. Heb haar eens ontmoet bij een workshop en kwam haar later nog eens tegen in de trein. Het laat me niet echt los dat zij het leven niet meer zag zitten. Ik doe zelf niet mee met je give away omdat ik nog eens zocn soort haakwerk wil maken (als ik bedacht heb wat ik er dan mee wil gaan doen...) Ik gun het iemand die het goed gebruiken kan! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Merci voor je deugddoende, nuttige reactie!
  Dikke kus!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jeanne de Haas31 juli 2015 om 07:34

   Voor mijn lieve vriendin Fanny die altijd voor mij [en nog vele anderen] klaarstaat en dat ook niets bijzonders vind. Zij maakt nu zelf een moeilijke tijd door terwijl ze net gehoord heeft dat ze ons wordt en hiervan zou moeten kunnen genieten. Ik wil haar zo graag blij maken...

   Verwijderen
 19. Wat een mooi gebaar Sandra!Ik schrok van het bericht van Wink...volgde haar ook maar zit niet zo vaak meer op blogs vanwege tijdgebrek.Jou pracht mandal krijgt vast en zeker een mooie bestemming...gegadigde genoeg hierboven lees ik wel!Ik ben zeer benieuwd naar de reis ervan!

  XOXO

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een prachtig gebaar ....gewoon door blijdschap en liefde door te geven ...en dat is heel hard nodig in deze wereld vol oorlog,geweld,haat en nijd ....
  Ieder mens heeft recht op liefde, en elk gebaar , hoe groot of klein kan blijdschap geven .....
  Een prachtig gebaar van jou ....Lief .....

  En ja ik doe graag mee ....

  Liefs
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik denk dat ik er een kader zou mee gaan maken, om uit te hangen in mijn klas. Als aandenken aan jou én aan Wink...
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 22. De mandala is prachtig, een mooi initiatief. Ik zou er een Wink-kussen van maken.
  Maar ik gun het iemand anders, ben even afwezig.

  BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie, graag tot een volgende keer!

Sandra

P.S.
Weet je niet hoe je een reactie moet plaatsen? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens moet je bij 'reageer als' of 'profiel' nog aangeven hoe je wilt reageren. Als je kiest voor naam/url kun je je naam opgeven, maar anoniem kan ook.