zondag 27 maart 2016

Meet Mr. and Mrs. Pica Pica


Meneer en Mevrouw Pica Pica. 
In de winter hebben ze zich ontplooid tot ware experts in het leegplunderen van onze pindakaaspotten. En nu zijn ze hun nestje (zeg maar gerust Nest) bij ons aan het opbouwen. Dat wil zeggen; in de boom bij de buurman een paar deuren verder; een perfecte aanvliegroute naar - je raadt het al - onze pindakaas! :-)


Tja... Eksters...
Ik heb er een haat-liefde verhouding mee.
Ik heb bewondering voor hun intelligentie, hun opportunisme en hun schoonheid.


Maar wat was ik boos toen ze een aantal jaren geleden 'mijn'
Moeder Merel aanvielen toen ze uit haar nest weg vloog.


Ik heb ze schreeuwend verjaagd.

Maar ik ben niet altijd thuis natuurlijk en uiteindelijk
heeft Moeder Merel het nest verlaten.


Geen nestelende merels in onze tuin dit jaar.


Dus ik verwelkom Mr. & Mrs. Pica Pica.
En bekijk elke dag met plezier hoe ze hun nest steeds groter en mooier maken.


En het hoort ook wel een beetje bij Pasen hè, deze
voorbode van nieuw leven.

Ik houd jullie op de hoogte!

Lieve groetjes,

Sandra


P.S. Guinness is niet zo'n fan van kraaiachtigen. Hij neemt het graag op voor 
de 'underdogs', in dit geval de kleine vogeltjes. Dus mochten de kindjes
Pica Pica straks uit gaan vliegen, dan zou het zomaar kunnen zijn dat
wij onze handen vol krijgen :-)))
16 opmerkingen:

 1. Bij mij is het een haat/haat/haat/liefde verhouding met alle kraai-achtigen. Maar ook duiven en meeuwen vind ik niet zo geweldig :-/. Oftewel, ik heb een redelijk aanwezige fobie voor alles met vleugels. Hoe groter en brutaler, hoe enger!! Naar ze kijken en bewonderen doe ik wel graag en op die manier het bouwen van een nest volgen zou mij ook fascineren. Beetje tegenstrijdig, maar ja ... ;-).
  Blij ben ik dat ze bij jou zitten en niet hier(hahaha)
  Liefs, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eksters, ze kunnen nogal agressief zijn maar tegelijkertijd intelligent. Ik geef Guinness gelijk. Mooi in beeld gebracht.
  Fijne Paaszondag nog en -maandag,
  Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja ze zijn tamelijk aanwezig en het universum draait om hem maar toch ook mooi om zo'n weg naar nieuw leven te volgen. Ik ben benieuwd naar de verdere verwikkelingen. groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige kijk op het nest hebben jullie. Ik zie de eksterkindjes al voor het eerst hun vleugels uitslaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat mooi om dat zo dichtbij te hebben. Vandaag reed ik langs een hele rij roekennesten. Ook zo prachtig maar helaas niet in de tuin (van de buren) Maar wel heel jammer als andere vogels ervoor op de vlucht slaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ohhh een herkenbaar verhaal...ik heb een 'haat'(geen liefde) verhouding met de zwarte kraaien die hier elke zomer meer en meer opduiken...onze buren hebben n mega grote boom en die zit er s'zomers ram vol mee.Ze maken me een kabaal van heb ik jou daar(heerlijk als je uit wil slapen in de zomer met de ramen wagenwijd open....NOT)De buurvrouw voert ze vaak ook nog met aardappelen die over zijn na het avondeten...vriendelijk gevraagd of ze dat maar niet meer wil doen(ze is ook een collega van me dus dan gaat dat wat makkelijker,ha,ha)Maar sinds deze jaarlijks meer en meer lijken te worden zie ik minder en minder kleine vogeltjes in onze tuin...dag pimpelmeesjes,dag koolmeesjes,roodborstjes,musjes,merels...nog maar zelden zie ik ze en nestelen al helemaal niet meer,dat was een paar jaar terug nog heel anders en nee aan Diva ligt t niet.Als deze zwarte bengels jongen hebben vallen ze je bijna aan als je door het gangetje fietst.Ik heb er regelmatig rakelings over mijn hoofd voelen vliegen met een naar en vinnig gekrijs.Ook hondlief en ja zelfs poeslief worden geterroriseerd als ze jongen hebben en durven amper onze tuin in te lopen want ze worden met een duikvlucht aangevallen door ze als ze niet uitkijken waarop ze maar weer gauw rechtsomkeer naar binnen gaan.Nee ik ben een echte vogelliefhebber en vriend,en ja zei beschermen hun jongen en het is hun natuur ,maar deze mogen ze van mij wel n beetje 'uitroeien'eerlijk gezegd.Het zijn er teveel...dat maakt het hier s'zomers niet altijd leuk op in de tuinen voor menig klein vogeltje,mens en huisdier

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kleine eksters kun je tam maken! Maar als ze vanzelf groot worden, moet de natuur zijn gang gaan natuurlijk.
  Hier thuis voeder ik ook de vogels, en eksters zijn één van de eersten om te komen eten ( samen met kraaien en kauwen ). Ik vind ze héél mooi, maar ze hebben ook iets agressiefs.
  Maar ik voel dat jij een echte dierenliefhebber bent, die ALLE dieren graag ziet, met hun minpuntjes erbij.
  En dat vind ik héél fijn!
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bijzonder hoor, om zo'n groot nest voor je deur te zien ontstaan. Dat ze de merel verjaagd hebben zou ik ook niet echt leuk vinden. Want, het zijn en blijven natuurlijk wel echte rovers,die eksters ;o) Ik hou van alles wat vliegt, geniet altijd enorm van alle soorten en maten vogels! Dus, hou je ons op de hoogte van de voortgang? Fijne Paasdag nog :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij hebben een duivennest in de boom voor het huis. Van die knorduiven. Heel vervelend vind ik dat geluid, zeker afgelopen zomer, warm, heerlijk in de stoel in de schaduw, doodstil en dan steeds dat geknor van die duiven. En ze komen ook nog eens heel laag aanvliegen ook, je schrikt je rot somms en de poes ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nou dat heeft guinness hier een medestander gevonden. Wessel kan ze niet horen of hij gaat ernorm te keer. Daarentegen is mijn Leenpard van de manege juist dikke maatjes met 3 eksters die hem gezelschap houden.. Tja,, haat liefde verhoudingen...

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Tja het zijn echt rovers en doen alles om te overleven, zo gaat dat in de boze dierenwereld. Ik jaag ze ook weg als ik zie dat ze kleine vogels belagen.
  Maar ze kunnen prachtige nesten maken.
  Liefs Ellie.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat gescharrel en gebouw van vogels is echt een teken van de lente. De eksters maken er een flink nest van zo te zien. Jammer dat ze kleine vogels geen kans geven om ook een nestje te bouwen. Mijn poesen zijn geen fan van deze vogels. Ze houden meer van lief sjielpende kleine vogeltjes.

  Veel plezier met de vogels, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Tjonge, zijn het de muizen niet dan zijn het de eksters! Ze houden je wel bezig hoor.
  Het lijkt soms zo onrechtvaardig in de natuur ... ik ben ook geneigd op te komen voor het zwakkere..

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dat is een flink nest zo te zien. Mooi om van dichtbij mee te maken. Wel jammer dat je merel gevlogen is...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Was weer genieten van jouw leuk lente-berichtje en natuurlijk de bijhorende schitterend foto's. Is wel al een serieus nest geworden zo te zien.En ja, de natuur heeft ook zo zijn regeltjes die nageleefd moeten worden ook al vinden wij dit soms niet kunnen.
  De plaats waar we nu naar toe verhuizen is één groot natuurgebied waar ik na jaren stadsleven eindelijk kan van gaan genieten. Maar eerst nog hard labeur om alles tijdig "woonklaar" te krijgen.

  Lieve groetjes, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Geweldig om de bouwwerken van zo dichtbij te kunnen volgen, en binnenkort allicht de kraamkliniek ! Wat lief van Guinness om het voor de underdogs op te nemen !

  BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie, graag tot een volgende keer!

Sandra

P.S.
Weet je niet hoe je een reactie moet plaatsen? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens moet je bij 'reageer als' of 'profiel' nog aangeven hoe je wilt reageren. Als je kiest voor naam/url kun je je naam opgeven, maar anoniem kan ook.