donderdag 11 januari 2018

Spekkoek avontuur

Het nieuwe jaar start voor mij met geheime haakprojecten,
waar ik (nog) niets van kan laten zien en een korte,
maar intensieve NLP training waar ik nu middenin zit.

Ontzettend leuk en leerzaam en ik voel me rijk dat ik deze
kansen krijg, maar het maakt ook dat de
tijd voorbij vliegt.

Weinig gelegenheid tot bloggen of het lezen van jullie
blogs, maar er gebeurt intussen dus van alles 😊

Wat ik graag met jullie deel, is mijn spekkoek avontuur.


Spekkoek heeft me altijd geïntrigeerd,
maar vreemd genoeg heb ik het nog nooit gegeten.

Toen op Instagram de groene Pandan cake van Liefs van Lie
voorbij kwam, begon het spekkoek idee vorm te krijgen.
Maar eerst tijd voor de Pandan cake!


Mooi he?
Pandan cake is heel luchtig en krijgt zijn groene kleur door het
extract van Pandan bladeren dat je aan het cakemengsel toevoegt. 
Ik gebruikte het recept van Francesca.
Een aanrader als je je innerlijke 'Hulk' eens vrij wilt laten!

De groene laag in spekkoek bevat ook Pandan extract,
dus het is niet gek dat ik aan spekkoek dacht. 

Vrolijk startte ik mijn zoektocht naar een spekkoek recept.
Overal las ik over de enorme hoeveelheid werk
dus het gevoel 'waar begin ik aan?' had al vlug de overhand.

Een beetje gek eigenlijk; wel de moed hebben om 
te beginnen aan grote, eindeloos lijkende haakprojecten,
maar uit het veld geslagen worden door een spekkoek?
Dat kan toch niet??

Dus onder het motto van Pippi en Esther
'ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan',
dééd ik het gewoon!!


Drie beslagjes gemaakt en gáán met die banaan!
Elke keer een laagje in de bakvorm,
even bakken... En door naar het volgende laagje!

Met dit als resultaat;


Ik gebruikte dit recept.
Heel goed te maken en onderaan vind je ook nog
eens een handig filmpje dat je laat zien hoe het 
met de laagjes in zijn werk gaat.
Met dit recept kon ik maar liefst 2 spekkoeken
bakken van ongeveer 10 laagjes; de vriezer zit vol!

En ja; het kost veel tijd, maar zeg nou zelf;
dit is écht wel de moeite waard.


En dan vervolgens lekker 'Pippi-style', met een grijns op je snoet genieten!


Lieve groetjes,

Sandra






15 opmerkingen:

  1. tis jammer dat er geen geur bij zit :) maar ik ga dit ook eens maken onder het zelfde motto! smakelijke cake en spekkoek, groet Henny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. "Special" cake, van pandan had ik nog niet gehoord maar het ziet er lekker uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh Sandra, ik had echt nog nooit van spekkoek gehoord! Het ziet er heel apart uit, geen idee hoe het smaakt ook...
    Goed van je dat je het gewoon gedaan hebt!
    Succes met je opleiding, dat kost even energie ja..
    Groetjes, Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel Elizabeth! Denk een beetje aan kruidkoek/speculaas :-)))

      Verwijderen
  4. Pandan cake? Ik had er nog nooit van gehoord, maar wat ziet dat er lekker uit zeg! Krijg er gelijk lekkere trek van.
    Ik weet niet waar NLP voor staat, maar begrijp van je dat het een pittige opleiding is. Ik wens je er veel succes mee, en ben benieuwd naar je geheime projectjes!
    Lieve groet van Anja

    BeantwoordenVerwijderen
  5. soms moet je jezelf even overwinnen en dit is jou goed gelukt :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Op mijn werk eten we wel eens spekkoek, bepaalde families nemen het mee tijdens een begrafenis. Dan moeten wij altijd even proeven. Lekker! Maar jij hebt het goed gedaan! Wat ik zie doet niet onder voor de professionals. ;-)) XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  7. zie het motto werkt gewoon haha.
    Suc6 met je geheime projecten en je NLP
    Toi toi toi
    X Es/Pippi

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Niet van 'echt' te onderscheiden. Ik begrijp dat het echt veel werk is dus? Door de wachttijd bij het bakken van de laagjes? Een multitaskcake. Laagje, granny, laagje granny bv ;) Ik had een collega die het weleens meenam. Beetje apart en best lekker is het een aanrader die NLP? Ik ben wel benieuwd naar het eindresultaat. (Heb het weleens overwogen)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. yammie spekkoek. Ik koop het wel eens maar is wel duur, nu snap ik dat wel met al die laagjes.

    Lieve groet, dinah

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Nog nooit gegeten?? (Ja nu inmiddels wel) geen Indische kennissen in de buurt zeker... Ik heb het nog nooit gemaakt maar al wel vaker geproefd en het is idd lekker. Goed dat jij je er aan gewaagd hebt en je vriezer nu vol hebt liggen! :) Die in de tulband ziet er ook speciaal uit zeg. Die ga je vast ook nog eens proberen! Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Jammie. Jouw spekkoek zieet er heerlijk uit. Het is wat werk, maar daarna geniet je er lang van.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hahaha, het ziet er heerlijk uit! Eer van je werk.

    BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie, graag tot een volgende keer!

Sandra

P.S.
Weet je niet hoe je een reactie moet plaatsen? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens moet je bij 'reageer als' of 'profiel' nog aangeven hoe je wilt reageren. Als je kiest voor naam/url kun je je naam opgeven, maar anoniem kan ook.