donderdag 4 juli 2013

Eerste kennismaking met Noro

Noro wol is een begrip in haak- en breiland. Eisaku Noro, de oprichter van Noro, is opgeleid tot schilder. En dat zie je aan het garen. Zijn inspiratie haalt hij uit de natuur. 
Dit Japanse garen is prachtig van kleur en kwaliteit, maar ook prijzig. Daarom duurde het even voordat ik de stap heb genomen, maar laatst was het zover; ik heb mezelf 2 bollen Taiyo Sock cadeau gedaan en uit 1 bol heb ik deze sjaal gehaakt:


Het patroon dat ik heb gebruikt is eenvoudig en laat de mooie kleurschakeringen goed tot zijn recht komen. Het garen bestaat voor 50% uit katoen, 17% uit wol, 17% uit polyamide en 16% uit zijde. De draaddikte varieert en daarom is het even wennen, maar uiteindelijk vond ik het prettig haken. Uithalen zal ongetwijfeld niet meevallen, maar gelukkig heb ik dat niet hoeven doen.


Het patroon dat ik heb gebruikt is de 'Noro Windowpane Scarf'  van Adrienne Lash. Ik heb gehaakt met naald 3,5.

En wat is toepasselijker dan deze sjaal te laten poseren in onze Japanse Esdoorn?


Ondertussen ben ik begonnen met bol nummer 2. Dat wordt ook een sjaal, maar dan eentje met een hele andere uitstraling. Als hij klaar is, zal ik hem hier weer showen!

Groetjes,
Sandra

2 opmerkingen:

 1. Wat een mooi effect geeft het garen in jouw patroon en dank u wel om het te delen met ons.
  groetjes IngeDeV

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan Inge! Jij bedankt voor je reactie!

   Verwijderen

Dankjewel voor je reactie, graag tot een volgende keer!

Sandra

P.S.
Weet je niet hoe je een reactie moet plaatsen? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens moet je bij 'reageer als' of 'profiel' nog aangeven hoe je wilt reageren. Als je kiest voor naam/url kun je je naam opgeven, maar anoniem kan ook.