donderdag 15 augustus 2013

Spiderman vs. Spidermouse

'Studio Giftig' heeft in Eindhoven een prachtige muurschildering gemaakt; Spiderman tegen een gevel, alsof hij zo van de muur af zou kunnen springen. Spidey hangt er al even (2012), maar ik vind 'm nog steeds fantastisch.
Van Spiderman is het een kleine stap naar spinnenweb en ik bedacht me, dat ik de sjaal/omslagdoek die ik in onze voorjaarsvakantie heb gemaakt, nog niet heb laten zien.
Tadaaa:


Het patroon komt uit het boek van Doris Chan;


De omslagdoek was goed te maken, ondanks dat er wel wat foutjes in het patroon zitten (altijd balen, zeker als je het boek gekocht hebt...). Doris Chan heeft de ouderwetse 'oma haakwerkjes' als het ware flink opgeblazen en ze als inspiratie gebruikt voor de door haar ontworpen kledingstukken.

Ik moet zeggen; ik heb een dubbel gevoel bij deze omslagdoek. Als ik hem een beetje rommelig om doe en bij een spijkerbroek draag, voel ik me er goed bij, maar als ik hem in vol ornaat laat zien, dan krijg ik oma's haakwerkjes niet uit mijn hoofd en voel ik me ineens tuttig. Klinkt dit bekend?

Finnegan vond mijn verhaal over Spiderman reuze interessant en ik moest van hem zeggen dat hij hier Spidermouse speelt:


Fijne dag!
Sandra


6 opmerkingen:

 1. Ja, klinkt me bekend dat je bang bent dat iets tuttig is. Dat heb ik ook wel als ik iets zelf gemaakt heb. Maar als ik de foto van het boek zie, waar de doek goed te zien is zoals zij hem draagt, dan vind ik het helemaal niet tuttig. Wel erg mooi juist!
  Groetjes Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En oja: de schildering is werkelijk prachtig, en Finnegan erg grappig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Laat hem maar gauw s in het echt zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi, weet je ook welke straat dat is, waar die Spiderman hangt? Lijkt me centrum zuidzijde, kant vd Bergen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is even geleden, maar volgens mij klopt dat. Grofweg tussen de Kleine Berg en het Wilhelminaplein.
   Groetjes,
   Sandra

   Verwijderen
 5. Heb de straat ook al gevonden: Smitstraat 17. Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie, graag tot een volgende keer!

Sandra

P.S.
Weet je niet hoe je een reactie moet plaatsen? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens moet je bij 'reageer als' of 'profiel' nog aangeven hoe je wilt reageren. Als je kiest voor naam/url kun je je naam opgeven, maar anoniem kan ook.