woensdag 25 december 2013

Freubelen op 1e Kerstdag

Goedemorgen! Ik hoop dat jullie, net als ik, hebben genoten van een gezellige kerstavond en een kerstontbijtje. Poeh, de croissants liggen nog een beetje zwaar op de maag.

Maar wie ben ik om te zeuren over croissants op eerste kerstdag. Want wat heb ik het goed; een dak boven mijn hoofd, goed te eten, gezond, een lieve partner, ondeugende hond en lieve familie waar we later vandaag nog naar toe gaan.  Dankbaarheid, daar gaat het om. En dankbaar ben ik. Elke dag.

En ik ben ook ongeduldig. Ik had 'm al eerder gezien, de strependeken van 'Not your average crochet'.
Op Facebook zijn wat dames aan de slag gegaan met het vertalen van het patroon en op 3 januari 2014 start de Crochet Along in de Facebookgroep 'Dutch Crochet, a Granny a day 2013'!
Geen Facebook? Op (o.a.) het blog van Tertia kun je er ook meer over lezen.

Maar goed, ik ben dus ongeduldig...
Wol heb ik besteld en is binnen; check.
Behoefte aan een nieuw project; check (da's meestal niet het probleem, ahum)
Geen moeite met Engelse patroonbeschrijvingen; check.
En wat doe je dan als je haaknaald je wenkt in je dromen? De bollen wol uit de box lijken te springen? Juist. Dan begin je gewoon!

I've started a new project; the 'as-we-go stripey blanket' of 'Not your average crochet'.
Later this afternoon we'll visit family, but until then I'll be crocheting a bit further, next to our lovely christmas tree!

Hier is het resultaat tot nu toe. Leuk om te doen en een héél andere deken dan de dekens die ik tot nu toe heb gemaakt.














Ik ben alleen nog niet helemaal happy met de kleurencombinatie. Maar de kleuren zijn nu ook nog niet in balans. Ik vertrouw erop dat alles op zijn pootjes terecht komt als ik een metertje verder ben of zo.

I'm not too sure about the colorcombination, but maybe that'll change in a while. I think it's too early te say that the colors don't work.


Hele fijne dag allemaal!

Sandra






13 opmerkingen:

  1. Je hebt idd al een aardig stukje gedaan.
    Jij ook fijne dagen verder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik wil er ook aan mee gaan doen en bij kriebelt het ook zo,maar ga bewust nog NIET op zoek naar kleuren ervoor,ook daar ik nog in dubio zit....wordt het een deken met kleuren die ik er bewust voor uit kies?!?!?Of ga ik hierin mijn resten verwerken?!?!?Het eerste is wel een optie...je hebt er tenslotte straks ook heel wat uren in zitten en dan wil je hem natuurlijk ook wel helemaal naar je zin hebben,het tweede is echter ook een hele goede optie...dan zijn mijn voorraadbakken(jawel...je leest het goed bakken)weer wat leger...ik twijfel nog even door en haak ondertussen lekker met wat anders in afwisseling met mijn e-readertje waarop ik" 400 brieven van mijn moeder" nu aan het lezen ben....Je deken is mooi Sandra en de kleurencombies is niets mis mee volgens mij in zoverre als ik het op je foto zie,wie weet heb je er inderdaad een andere kijk op voor jezelf als je wat verder bent dus gaan met die haaknaald!Ha,ha...en dat ongeduldige ken ik wel....ik vraag me af of ik die crochet along wel volhoudt :-(

    lieve groetjes en nog fijne dagen!
    Angeline

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk dat jij er ook aan gaat beginnen! Toi toi toi, ook met het nemen van de beslissing; nieuw of restjes...
      Geniet van deze dagen! xxx
      Sandra

      Verwijderen
  3. Ik ben echt een noob in breien, haken, al die dingen. Ik moet echt beter mijn best doen denk ik! Fijne kerst! geniet er van! :) Melissa!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind het zo al heel mooi, ook de kleuren ....maar ik doe niet mee...ik ben 'bang' dat er teveel druk op me af komt en dat wil ik niet :-) ....wel een leuk idee om restjes mee op te haken ....
    En ook ik ben aan het freubelen op Kerstdag...gisteravond al 'gevierd' met dochterlief,haar vriend en kleindochter Noor ...en ik ben eerlijk gezegd niet zo dol op Kerst en Oud en Nieuw , niet al te leuke herinneringen aan deze dagen

    Liefs
    Marjo

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Haha, gewoon alvast weer wat nieuws beginnen! :) Het wordt vast prachtig, ik vind het er in ieder geval al mooi uitzien. Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dag Sandra,

    Ja, ik lees op veel blogs over dit nieuwe project, lijkt me bijzonder avontuurlijk, en jij bent al heel goed op weg.
    Ben benieuwd naar het eindresultaat.

    Ik houd van jouw foto boven met de boardwalk, heel uitnodigend!

    Fijne kerstdag nog met veel gefreubel!

    Brigitte
    van
    http://homeiswherethedachshundis.blogspot.be/

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Prachtig hoor die kleuren. Ik ben er zelf ook al aan begonnen kon niet wachten.
    Ik ben bijna net zo ver als jou.
    Ik zou de kleuren zo laten vind het erg mooi, zelf heb ik ook veel kleurtjes en twijfels. Maar nu ik verder ben vind ik het toch mooier worden.

    Groetjes Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Prachtig hoor die kleuren. Ik ben er zelf ook al aan begonnen kon niet wachten.
    Ik ben bijna net zo ver als jou.
    Ik zou de kleuren zo laten vind het erg mooi, zelf heb ik ook veel kleurtjes en twijfels. Maar nu ik verder ben vind ik het toch mooier worden.

    Groetjes Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik zag net ergens anders ook al deze haak aan. Ik ga het zeker volgen en misschien wel haken ook. Jouw kleuren vind ik wel mooi hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik heb net mijn eigen deken af en ben inmiddels begonnen aan een deken voor mijn zusje, beiden in het ribble ajour patroon van Haken en meer. Haakt overigens heerlijk weg! Het kriebelt wel een beetje om te beginnen met de Crochet Along, maar ik zou niet weten wat voor kleuren en welk garen enzovoort. Bovendien liggen er nog genoeg kleinere projectjes te wachten tot ze afgemaakt worden. Klinkt wel een beetje dubbel hè, wachten om afgemaakt te worden ;)

    De kleuren die jij hebt gekozen staan prachtig bij elkaar, ik denk dat als je straks nog wat verder bent het nog beter tot zijn recht komt. Gewoon lekker door gaan met haken dus!

    Fijne dagen! Geniet ervan! Groetjes, Vera

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Bedankt om me te volgen, ik zit nu ook bij jou.

    tot later,

    Brigitte

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Vind je kleuren super ,lekker anders ,ben ook begonnen met de restje die ik heb ,en dat zijn er veel ,maar doe rustig mee met het Nederlandse patroon ,geen haast en plenty andere projecten ,sukses gr marloeskreatief

    BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie, graag tot een volgende keer!

Sandra

P.S.
Weet je niet hoe je een reactie moet plaatsen? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens moet je bij 'reageer als' of 'profiel' nog aangeven hoe je wilt reageren. Als je kiest voor naam/url kun je je naam opgeven, maar anoniem kan ook.