dinsdag 18 februari 2014

Bijzondere ervaring

Al voordat ik me ooit (echt) aan portretfotografie gewaagd had, benaderde Miriam van Studio Myr mij. Of ik geen fotoshoot voor haar wilde doen, om haar nieuwe collectie te promoten. Ikke??
Vereerd, maar ook een beetje huiverig, zei ik 'ja'.

Er is wat tijd overheen gegaan voordat het daadwerkelijk tot deze afspraak kwam en in die tussentijd heb ik (mede dankzij het 'zaadje' dat Miriam had geplant door haar vraag) kunnen oefenen. Heel veel lieve mensen hebben mij het vertrouwen gegeven en spelenderwijs groeide mijn liefde voor portretfotografie.

Portretfotografie is een vak apart. Als er ergens geldt 'je krijgt wat je geeft', dan is het daar wel. Er moet een klik zijn tussen fotograaf en model, anders worden het lege plaatjes.

Eind 2013 heb ik een fotoshoot gedaan voor Astrid van 'Love is in the Hair'. Dat was weer andere koek; buiten het maken van de 'klik' met het model, moet je ook het werk van Astrid als kapster en visagiste eer aan doen. Dankzij de fantastische en ontspannen samenwerking met Astrid en Pleuni (model), heb ik daar ontzettend veel geleerd. Vooral over hoe je van de nood (slechte lichtomstandigheden) een deugd kunt maken.

En toen werd het zaterdag 15 februari 2014; tijd voor de fotoshoot van de prachtige 'Summer Sky' jurkjes van Studio Myr. Da's helaas het nadeel van mode; de zomercollectie moet in het najaar worden vastgelegd. Complimenten voor Rowan, het prachtige model dat in de stormachtige omstandigheden van zaterdag de mooie jurkjes nóg mooier wist te presenteren.
Geen ego's, geen poeha, geen drama; Rowan, Miriam en ik hebben als één team samengewerkt om de 4 'Summer Sky' jurkjes optimaal tot hun recht te laten komen.
Met de 4 jurkjes, een big shopper vol schoenen, make-up, sjaals, strijkijzer :-) enz. zijn we van hot naar her gelopen. Het zonnetje liet zich ook nog zien (maar de hoed kon Rowan niet los laten :-)).
Echt een bijzondere ervaring en wat heb ik veel geleerd!
Dankjewel Miriam voor deze unieke kans.


Een beetje reclame voor Miriam; haar jurkjes zijn 'one of a kind' en gebreid van 100% gemerceriseerde katoen. Miriam gebruikt alleen de beste garens voor haar artikelen. Op haar website vind je meer informatie!

Groetjes,

Sandra
6 opmerkingen:

 1. Mooie collectie maar vooral prachtige foto's! Gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige foto's! Je hebt er echt gevoel voor!
  Groetjes Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Complimenten Sandra!!!Echt toppie,maar de locatie die je hebt gekozen is zo wie zo al gauw winderig,maar wel oooohhh zoooo prachtig voor iets dergelijks!Ik zeg WAUW wat heb jij het in de vingers zeg!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd,
  Ik heb je genomineerd voor de Liebster Blog Award, hoop dat je het leuk zal vinden! Hoe en wat kan je zien op mijn blog http://haakbrei-n.blogspot.nl/2014/02/nominatie-liebster-award.html
  Veel succes, liefs Chantal

  BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie, graag tot een volgende keer!

Sandra

P.S.
Weet je niet hoe je een reactie moet plaatsen? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens moet je bij 'reageer als' of 'profiel' nog aangeven hoe je wilt reageren. Als je kiest voor naam/url kun je je naam opgeven, maar anoniem kan ook.