zaterdag 18 oktober 2014

Genieten van het mooie herfstweer

Morgen ga ik proberen het gezin van mijn vriendin zo goed mogelijk op de foto te zetten :-)
Zin in! Ik had al een locatie op het oog, maar op het laatste moment heb ik hem toch veranderd.

Hebben jullie dat ook? Het idee dat dit jaar niet alle herfstkleuren mooi samenvallen?
De ene boom is zijn bladeren al kwijt, de andere zit nog vol in blad, maar ziet eruit alsof hij een zware hittegolf heeft doorgemaakt en sommige struiken maken zelfs nieuwe knoppen aan?!?

Vanochtend heb ik toch nog een plek kunnen vinden waar het niet zo opvalt dat de natuur dit jaar een beetje van slag is. Ik laat jullie meegenieten van de herfstplaatjes die ik geschoten heb. Mijn 'voorstudie voor de fotoshoot', zal ik maar zeggen :-)

Toch nog veel groen...


Maar links en rechts 'knalt' het er heerlijk uit!


Hieronder één van mijn favoriete bomen in dit park, een Redwood. Er komt een dag dat ik hem ga knuffelen... Ja, ja, ik weet het... prettig gestoord!


Toen ik de paarse bloemen hieronder zag, wist ik het zeker; dit wordt dé locatie morgen!
En hieronder? Een gedeelte van een foto die ik als 'mislukt' bijna had weggegooid. Een macro opname van een kleine paddenstoel in het gras, met duizenden druppeltjes die flonkeren in het zonlicht. Ik wilde de foto al weggooien, totdat ik zag wat ik rechts van de paddenstoel (onbewust) had gevangen. 
Als ik Kunstenaar was (ja ja, met hoofdletter K), dan had ik nu natuurlijk gezegd dat dit precíes het effect was dat ik had willen bereiken :-))))


Groetjes,

Sandra


15 opmerkingen:

 1. Hé nu ben ik opgelucht, ik dacht al dat ik de enige was die de "slechte timing" van de bomen had opgemerkt !! Anders gebeurt het vallen van de blaren een beetje synchroon, alleen de eiken hebben altijd vertraging, maar dit jaar is het pure chaos !
  Je hebt een mooie locatie voor de foto's van morgen !! Tip : neem een wit laken of zo mee en hang dat ergens op, zodat je met indirect zonlicht kan fotograferen - direct zonlicht is dikwijls te hard voor portretten...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanxxx! Ik dacht nog 'misschien moet ik zo'n reflecterend scherm aanschaffen', maar een wit laken werkt natuurlijk ook. En ik heb morgen een 'hulpje', dus die kan mooi het laken ophouden :-))

   Verwijderen
  2. Ideaal, een hulpje :-) !
   Zo'n reflecterend scherm is om "op te lichten", is ook heel handig om te vermijden dat je in daglicht een te groot verschil krijgt tussen licht/schaduwpartijen. Een laken kan je ook gebruiken om op te lichten natuurlijk :-). Maar ik zou morgen, moest de zon ook zo mooi schijnen als vandaag, het laken effectief gebruiken om het zonlicht te filteren...
   Ik weet niet of er een vrouw bij is, bij de te fotograferen personen, maar als dat zo is, vrouwen fotografeer je best niet met direct zonlicht ;-). Rimpeltjes worden nogal héél erg duidelijk (zonlicht is "hard" licht). En dat vinden vrouwen doorgaans niet zo leuk ;-))))

   Verwijderen
  3. 3 Vrouwen... Aii.... Hihihihi! Dat wordt een tweepersoonslaken :-)))))
   Super bedankt!

   Verwijderen
 2. Amaai wat is die Ingrid toch een professional! Jouw foto's Sandra vind ik super! Prachtig! Echt een toplocatie... En de chaotische herfst? Die had ik ook al opgemerkt... zo lelijk dat het bos hier is aan de overkant... de eiken beginnen een beetje hun best te doen maar de rest staat er troosteloos bij. Ik ben benieuwd naar je foto's van morgen maar die mogen hier vast niet passeren?
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel!
   Wat grappig om te horen dat jij de chaotische herfst ook al had opgemerkt, net als Ingrid! Zo heb ik de herfst nog nooit meegemaakt...
   Ik ben bang dat de foto's van morgen hier inderdaad niet te zien zullen zijn... Misschien een sfeervolle, wat anonieme foto. Als ik die kan schieten en ik krijg toestemming, dan zul je hem zeker voorbij zien komen!
   Lieve groetjes,
   Sandra

   Verwijderen
 3. Wauw ... schitterende foto's !!!
  Groetjes, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat boffen wij. Mooie foto's mooie omgeving. Hebben er zin in.
  Tot straks. Liefs, Mariska

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie locatie heb je gekozen. Ik ben gek op de herfst, maar mis op dit moment een beetje de mooie gekleurde bladeren. Hier is alles nog redelijk groen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige foto's!Dat gaat een zeer geslaagde reportage worden vandaag! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige herfst foto's, ik hoop dat je reportage van zondag is gelukt, er was hier nogal een omslag in het weer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, het is erg goed gegaan en bovenal was het erg gezellig. Net vóór de omslag hebben we het gered!
   Lieve groetjes,
   Sandra

   Verwijderen
 8. Prachtig! Ik mis alleen datgene wat je bedoelt op de laatste foto? Een paddenstoel kan ik ook al nauwelijks ontwaren, hihi. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hmmm... Ik dacht dat ik hierop gereageerd had, maar mijn reactie is foetsie :-) Maar het klopt Lizette; zoek niet naar een paddenstoel! Het is een uitsnede van een mislukte foto. Dit zijn druppeltjes op het gras náást de paddenstoel, maar ik vond ze zo mooi! :-))

   Verwijderen

Dankjewel voor je reactie, graag tot een volgende keer!

Sandra

P.S.
Weet je niet hoe je een reactie moet plaatsen? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens moet je bij 'reageer als' of 'profiel' nog aangeven hoe je wilt reageren. Als je kiest voor naam/url kun je je naam opgeven, maar anoniem kan ook.