Zoals ik hier al vertelde, is onze nieuwe keuken een ware jamfabriek :-)
Ik beloofde jullie meer (peren)jam recepten zodra ik ze
aan een grondige smaaktest had onderworpen.
En... de perenjam met vanille is vanochtend getest!
Het recept is wederom van Madam Confituur en
je vindt het hier.
Hoe hij smaakt?
Lekker, maar (oh jee... een 'maar'?) voor mij een
beetje teveel vanille. Ik proef de peer niet goed meer,
hij wordt wat overstemd door de vanille.
Nu zijn er ergere dingen in de wereld.
Ik bedoel maar; wat is er mis met vanille?
Apfelstrudel is naakt zonder vanillesaus.
En misschien vinden kinderen deze jam juist extra lekker?
Neemt niet weg dat ik zou adviseren een half
vanillestokje te gebruiken in plaats van een heel.
Als je op onderstaande foto klikt,
kun je zien aan de zwarte puntjes dat er échte
vanille in zit en niet zo'n raar surrogaat uit hout ofzo.
Maar het zijn veel zwarte puntjes hè?
En nee; ik gebruikte geen vanilleboomstam, het was echt
maar één stokje.
Vandaar mijn tip; een half stokje volstaat.
Lieve groetjes,
Sandra
P.S. Heb je geen boomgaard in de buurt? Ik zag dat bij de supermarkt
met de J de conference peren tot (als ik het goed heb) 6-12-2016
maar 0,99 eurocent de kilo kosten.
Een vanillestokje is duurder whahahaa!
Mmmmm, ziet er heerlijk uit, moet ik ook eens proberen :)
BeantwoordenVerwijderenGroetjes en nog een fijn weekend, Anita
ieieie vanille helemaal niet mijn ding.
BeantwoordenVerwijderenMaar die perenjam ga ik zeker maken maar niet deze variant dus :)
Ik maakte vandaag zomerjam met aardbeien, sinaasappel banaan en mango. De zomer in een potje haha
X Es
Wat Anita schrijft wilde ik ook net typen ;-)
BeantwoordenVerwijderenlijkt me lekker
BeantwoordenVerwijderenGoed bezig sandra, ziet er weer lekker uit.
BeantwoordenVerwijderenliefs Ellie
Dit klinkt jummie! Madam confituur heeft altijd van die lekkere recepten. Fijn weekend. Groetjes Sandra
BeantwoordenVerwijderenJa, vanille zou ik er ook niet snel in doen... Die kruidnagel van de vorige keer, dat interesseert met meer :-)
BeantwoordenVerwijderenPeren zijn bij heel veel winkels in de reclame momenteel!
Groetjes,
Akkelien
Mmmm..... zo lekker, zelfgemaakte confituur. Ik krijg maandag wat kilootjes druiven, toevallig een tip voor gelei of confituur?!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Sofie
Dit lijkt me wel een lekkere: http://www.dekooktips.com/2-recepten/druivengelei-goudr.htm
VerwijderenLieve groetjes,
Sandra
MMmmmm lekker al die jammetjes die op de blogs voorbij komen.
BeantwoordenVerwijderenMmm! Ik pas ook vaak recepten aan, dus bedankt voor de tip dat er iets minder vanille in mag! Ziet er uit als vloeibaar goud, die jam!
BeantwoordenVerwijderenAlleen al mooi om naar te kijken :-)
Fijne zondag, Sigrid
Nu ben ik dol op vanille maar ik snap wat je bedoelt...we doen een half stokje. Hihihi..ik moet zo lachen om je noot onderaan ;) Lieve groet Petra
BeantwoordenVerwijderenKlinkt wel heel lekker! Ik dronk gisteren perensap en kreeg van mijn moeder ook nog een kommetje ingemaakte peertjes. Dus we zijn ook ruim voorzien hier :)
BeantwoordenVerwijderenWat een mooie voorraad heb je nu, Sandra.
BeantwoordenVerwijderenEn eigenlijk is jam maken minder ingewikkeld dan ik altijd dacht ...
Mmm, dat lijkt me een heerlijke combinatie! Wat een mooi blog heb je!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes, Daphne
Mooie potjes met heerlijke jam. Fijn om van jou tips te krijgen over goede recepten en hoe de jam nog lekkerder kan worden gemaakt.
BeantwoordenVerwijderenGeniet lekker van de perenjam, Margaret
Goede tip! Lijkt me wel een lekkere combi, peer met vanille.
BeantwoordenVerwijderenWat lekker!Misschien ook maar ns OOIT proberen,momenteel gaat dat niet lukken en voorlopig ook nog niet ben ik bang...
BeantwoordenVerwijderen