Ik houd niet van gember uit een potje.
Van die bolletjes die ze ook wel eens op een stukje kaas prikken.
Brrrr..... Mij niet gezien!
Maar gember is heel gezond en wordt vaak in (oosterse) gerechten gebruikt.
Een tijdje geleden heb ik verse gember een kans gegeven en ik heb er geen spijt van gekregen :-)
Daarom durfde ik het wel aan om de 'perenconfituur met gember' te maken
van Madam Confituur.
Natuurlijk moest ik weer afwijken van het recept;
ik verdubbelde de hoeveelheden. Behalve de gember.
Van de gember gebruikte ik maar 'nen duim'.
Ik hakte hem in hele, hele fijne blokjes en heb hem gewoon bij de peren,
citroen en sinaasappel in de pan gedaan.
En het resultaat?
- Smaak? Héérlijk!!
- Consistentie? Te dun!
Sinds kort ben ik in het bezit van de 'Confituurbijbel' van Madam Confituur
en daar las ik dat je recepten niet zomaar kunt verdubbelen.
Oooww... dat zal misschien de reden zijn van de dunne jam.
Van de andere kant had ik hem gewoon wat langer in kunnen laten koken.
Maar weet je?
Sommige 'ongelukjes' gebeuren met een reden.
Ik ben er namelijk achter gekomen dat deze dunne perenjam
met gember verrukkelijk is door de yoghurt!
Zeg nou zelf; van zo'n zonnig jammetje in je
yoghurt word je toch helemaal warm van binnen?
Lieve groetjes,
Alweer iets lekkers. Ik eet weinig jam maar iets zoetigs door de yoghurt of nog lekkerder ijs... kwijl, kwijl, is wel errug lekker hoor. Je gaat vast nog wel meer jam maken nu je zo'n mooi boek hebt.
BeantwoordenVerwijderenLieve groet,dinah
ik eet wel veel jam maar die gember daar ben ik niet zo gek op
BeantwoordenVerwijderenIk ben ook niet zo'n gemberfan, maar dit klinkt wel weer lekker!
BeantwoordenVerwijderenIk had laatst ook een hele vloeibare jam. Toen ik die in de koelkast bewaarde, werd de jam alsnog dikker. En anders is 't inderdaad geweldige saus!
Groetjes,
Akkelien
wat heb jij goede ideetjes! smakelijk!
BeantwoordenVerwijderenIk ben ook geen fan van gember, maar heb wel verse gember in huis (ook lekker in de roerbak). Ik kan me heel goed voorstellen dat deze jam erg lekker is :-D
BeantwoordenVerwijderenMmmmmm gember. Klinkt weer verrukkelijk en minstens zo lekker door de yoghurt.
BeantwoordenVerwijderenJammie, klinkt heerlijk, ik ben op op gember, in alle vormen...
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er weer te mooi uit om op te eten!
BeantwoordenVerwijderenVolgens mij kunnen jullie intussen wel overwinteren op jam ;-)
Zou ik zelf geen probleem vinden trouwens! Hihi
Groetjes, Sigrid
Wat ben je toch lekker bezig in je nieuwe keuken. Heerlijk toch.
BeantwoordenVerwijderenEn niet te vergeten, het ziet er weer heerlijk uit. Liefs Ellie.
Ja die bijbel heb ik ook, genieten!!
BeantwoordenVerwijderenDe tekst alleen al is een feestje
En verse gember heerlijk en idd uit een potje IEUW
X Es
Mmmm dat ziet er wederom weer heerlijk uit! Ik hou ook niet van gember uit een potje. Misschien moeten we dat dan ook maar niet meer doen. Niemand schijnt het te lusten! XX Esther
BeantwoordenVerwijderenHmmm, dat ziet er heerlijk uit! Komt het toch goed van pas ook al is het wat dunner dan de bedoeling was.
BeantwoordenVerwijderen