woensdag 23 november 2016

Perenjam - recept 3 - perenjam met gember

Ik houd niet van gember uit een potje.
Van die bolletjes die ze ook wel eens op een stukje kaas prikken.
Brrrr..... Mij niet gezien!

Maar gember is heel gezond en wordt vaak in (oosterse) gerechten gebruikt.
Een tijdje geleden heb ik verse gember een kans gegeven en ik heb er geen spijt van gekregen :-)

Daarom durfde ik het wel aan om de 'perenconfituur met gember' te maken 
van Madam Confituur.

Natuurlijk moest ik weer afwijken van het recept;
ik verdubbelde de hoeveelheden. Behalve de gember.
Van de gember gebruikte ik maar 'nen duim'.
Ik hakte hem in hele, hele fijne blokjes en heb hem gewoon bij de peren, 
citroen en sinaasappel in de pan gedaan.

En het resultaat?
- Smaak? Héérlijk!!
- Consistentie? Te dun!

Sinds kort ben ik in het bezit van de 'Confituurbijbel' van Madam Confituur 
en daar las ik dat je recepten niet zomaar kunt verdubbelen.
Oooww... dat zal misschien de reden zijn van de dunne jam.
Van de andere kant had ik hem gewoon wat langer in kunnen laten koken.

Maar weet je?
Sommige 'ongelukjes' gebeuren met een reden.
Ik ben er namelijk achter gekomen dat deze dunne perenjam 
met gember verrukkelijk is door de yoghurt!


Zeg nou zelf; van zo'n zonnig jammetje in je 
yoghurt word je toch helemaal warm van binnen?

Lieve groetjes,

Sandra






12 opmerkingen:

  1. Alweer iets lekkers. Ik eet weinig jam maar iets zoetigs door de yoghurt of nog lekkerder ijs... kwijl, kwijl, is wel errug lekker hoor. Je gaat vast nog wel meer jam maken nu je zo'n mooi boek hebt.

    Lieve groet,dinah

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik eet wel veel jam maar die gember daar ben ik niet zo gek op

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben ook niet zo'n gemberfan, maar dit klinkt wel weer lekker!
    Ik had laatst ook een hele vloeibare jam. Toen ik die in de koelkast bewaarde, werd de jam alsnog dikker. En anders is 't inderdaad geweldige saus!
    Groetjes,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen
  4. wat heb jij goede ideetjes! smakelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ben ook geen fan van gember, maar heb wel verse gember in huis (ook lekker in de roerbak). Ik kan me heel goed voorstellen dat deze jam erg lekker is :-D

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mmmmmm gember. Klinkt weer verrukkelijk en minstens zo lekker door de yoghurt.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jammie, klinkt heerlijk, ik ben op op gember, in alle vormen...

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dat ziet er weer te mooi uit om op te eten!
    Volgens mij kunnen jullie intussen wel overwinteren op jam ;-)
    Zou ik zelf geen probleem vinden trouwens! Hihi
    Groetjes, Sigrid

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat ben je toch lekker bezig in je nieuwe keuken. Heerlijk toch.
    En niet te vergeten, het ziet er weer heerlijk uit. Liefs Ellie.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ja die bijbel heb ik ook, genieten!!
    De tekst alleen al is een feestje
    En verse gember heerlijk en idd uit een potje IEUW
    X Es

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Mmmm dat ziet er wederom weer heerlijk uit! Ik hou ook niet van gember uit een potje. Misschien moeten we dat dan ook maar niet meer doen. Niemand schijnt het te lusten! XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hmmm, dat ziet er heerlijk uit! Komt het toch goed van pas ook al is het wat dunner dan de bedoeling was.

    BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie, graag tot een volgende keer!

Sandra

P.S.
Weet je niet hoe je een reactie moet plaatsen? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens moet je bij 'reageer als' of 'profiel' nog aangeven hoe je wilt reageren. Als je kiest voor naam/url kun je je naam opgeven, maar anoniem kan ook.