maandag 27 januari 2014

'Sidewalk Shawl' van Rowan Felted Tweed is af!

Vorige week zagen jullie het begin van deze sjaal al voorbij komen. En nu... is hij al af!
Het is een geweldig (verslavend) patroon om te haken. Het is van Kimberly K. McAlindin en het (gratis) patroon vind je hier.















Eigenlijk is hij te snel af. Het boek dat ik de laatste dagen heb moeten lezen voor mijn studie was zo saai, zo onsamenhangend dat ik me moeilijk kon concentreren. Op bijna elke pagina kwam wel een stuk voor dat ik (minimaal) twee keer heb moeten lezen. En dan helpt het niet als er zo'n leuk project ligt te knipogen. 'Vooruit dan, na dit hoofdstuk 2 toeren haken' en dan werden het 4 toeren... en vervolgens kwam de 'beloning' na elke paragraaf in plaats van elk hoofdstuk...

Maar dan, de wol... Rowan Felted Tweed. Niet goedkoop, maar super om mee te haken. Prachtige kleuren. 50% Merino, 25% Alpaca en 25% Viscose. Voel je de 'maar'  al opkomen? Ik zal het zo zeggen; na elk 'verboden' haakuitstapje, zag ik eruit als een ruiende hond. Er was geen ontkomen aan! Gisterenavond, toen ik de franjes aan de sjaal vast aan het maken was, nam ik me voor om hem 's ochtends te wassen en te blokken. Dat zou vast schelen! Ik hoop dat je op de foto hieronder kunt zien wat ik bedoel met het haarverlies?















Hmmm... wol en wasmachine. Doen? Op de label stond; 30 graden machinewas, dus waarom niet? Kort programma uitgezocht, speciaal wasmiddel d'r in, 30 graden en gaan met die banaan.
Ik nam een positie in (met het gehate studieboek) waarbij ik er zeker van was dat ik de piepjes van de wasmachine zou horen. Wat kan er mis gaan? 

AARGHHHH!!! Mijn sjaal is vervilt??!??














Dit waren net toch écht losse draadjes, niet die vervilte sliertjes die het nu zijn?? :-(
En is hij nu kleiner??? Blokken! Blokken! 

Pffff.... Bij het blokken bleek gelukkig dat de schade beperkt is gebleven tot de franjes.















De sjaal is na het wassen een stuk zachter geworden, da's een groot pluspunt. En het ananas-patroon komt na het blokken super tot zijn recht.

Maar... hij is nog steeds in de rui... Ik houd verschrikkelijk veel van honden, maar het is niet de bedoeling dat ik er zelf als een ruiende hond bijloop... Hij is nog een beetje vochtig, dus ik heb hem nog niet aan de ultieme draagtest kunnen onderwerpen. Ik hoop zo dat we vriendjes kunnen worden, deze prachtige sjaal en ik. Wordt vervolgd...

Groetjes,

Sandra 

(lichtelijk gedesillusioneerd)

P.S. Op internet vond ik bij Rowan deze waarschuwing;


Please note, this is a lightly pre-felted yarn that knits to a lightweight fabric with a felted effect. Please follow care instructions, as the yarn may felt further if washed incorrectly
'Washed incorrectly'? Ben me van geen kwaad bewust... Maar het was prettiger geweest als dit op het label had gestaan, want ik denk niet dat ik 'm dan in de wasmachine had gegooid...




8 opmerkingen:

  1. Sandra, mooi patroon met de ananasvormen erin. Jammer dat ie zo "haart" dat wordt geen zwart vestje eronder dragen. Misschien ook mooier op een vestje in dezelfde kleur. Liefs Chantal

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Shocking je felted tweed verhaal. Ik ben net begonnen met een deken van deze wol, dus ik denk dat ik jouw waarschuwing maar goed bewaar!
    Je shawl is wel prachtig geworden. Hopelijk heb je er wel veel plezier van.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oe! Ik weet zeker dat ie prachtig wordt, maar wees voorzichtig! Merk jij dat de wol verhaart?

      Verwijderen
    2. De deken wordt gebreid niet gehaakt. Ik weet niet of dat verschil maakt. Ik heb wel een aantal haartjes/draadjes steeds op mijn kleren als ik bezig ben. De wol is wel heel mooi.

      Verwijderen
    3. Ben even gaan neuzen op je blog. Wat een prachtproject ben je aan het maken van deze wol!

      Verwijderen
  3. Het patroon is supermooi en eerlijk? Ik zie dat graag die vervilte franjes... mooier dan gewone vind ik... Vilt is "in" dus dat komt mooi uit!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je hebt gelijk! Ik heb ze een beetje gelijk geknipt en nu ziet het eruit alsof het zo hoort :-)))

      Verwijderen
  4. Ik zou in jou situatie net zo balen,maar eerlijk gezegd vind ik de franjes helemaal niet storend hoor en de shawl erg mooi!Ook de kleur!!!Tja ik hoop voor jou dat het 'haren 'ophoudt,ik heb ook eens een hele lekkere zachte colsjaal gebreid met wol van Drops en dat ding haart ook altijd op mijn zwart wollen jas,de sjaal is col is bruin en als je de 'haren'ervan op mijn jas ziet vind ik het net lijken ofdat Diva daarop heeft gelegen... :-(

    BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie, graag tot een volgende keer!

Sandra

P.S.
Weet je niet hoe je een reactie moet plaatsen? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens moet je bij 'reageer als' of 'profiel' nog aangeven hoe je wilt reageren. Als je kiest voor naam/url kun je je naam opgeven, maar anoniem kan ook.