dinsdag 19 augustus 2014

Kriebel-kriebel sjaal & creatieve blog hop

Ymme van Creaymme verraste mij (net zoals ze zelf verrast werd) 
met een uitnodiging voor 'de creatieve blog hop'.
Hoe het is ontstaan? Geen idee. Maar het is de bedoeling dat ik 4 vragen beantwoord. En ik moet zeggen, ik vond het bij Ymme erg leuk om haar antwoorden te lezen!
Onderaan deze post nodig ik 2 mooie blogdames uit om hetzelfde te doen 
(zonder dat het een verplichting moet zijn!)

1. Waar ben je mee bezig?

Zoals meestal het geval is (en niet alleen bij mij, heb ik begrepen ;-)), ben ik met verschillende dingen tegelijk bezig. Nou ja, niet helemaal tegelijk, want dan zou ik 'octopus' heten.

- De Kriebel-kriebel sjaal
Ik heb net een sjaal afgemaakt die mijn vriendin en ik 'kriebel-kriebel sjaal' hebben gedoopt. Ik kan er goed tegen; kid silk mohair, maar dat geldt niet voor iedereen :-)


Deze mohair had eigenlijk een andere bestemming; ik zou hem met een andere kleur mohair verwerken in een breipatroon; de 'dreambird'. Maar ik weet wanneer ik mijn meerdere moet erkennen; alleen al bij het lezen van het patroon kreeg ik de 'kriebel-kriebels'. 
En dat was niet van de wol...


Haken + mohair = niet makkelijk. Maar ik dit is een fijn patroon, omdat je niet vanuit steken werkt, maar vanuit lossenboogjes. Ideaal. En wat draagt het fijn... Nog geen 100 gram Rowan Kid Silk Mohair en het voelt alsof je door een vlinder omarmd wordt... Ik word er poëtisch van :-)
Mocht iemand het haakdiagram willen hebben; laat het me weten.

Vooruit dan, een selfie (was geen makkie, hier zijn veel foto's aan vooraf gegaan :-)):


- Kriebel-kriebel sjaal nummer 2
Maar goed. Ik heb nog meer mohair over die eigenlijk de dreambird bestemming had. Voilà:


Er is een reden waarom je 3 bolletjes ziet i.p.v. 2. 
Had ik al verteld dat uithalen van mohair een Drama is? *&%$#!@@!! 
Ik heb een stukje breiwerk uit moeten trekken om nog een keer een kriebel-kriebel sjaal te maken. Met heel veel geduld heb ik het meeste intact kunnen houden, maar 1 knoopje liet zich niet verleiden om los te komen.

- Painted Pixels Blanket
Inmiddels heb ik 525 van de 1.000 pixels voor mijn Painted Pixels deken gehaakt. Over de helft dus!


- Log Cabin Blanket
Niet vergeten, maar even op een lager pitje; mijn log cabin deken.


- My Favourite Things Scarf nummer 2
Ook niet vergeten, maar eveneens op een laag pitje; mijn tweede favourite things sjaal.


Al met al een kleurrijke boel! Tijd voor vraag nummer 2!

2. Hoe verschilt jouw werk van dat van anderen?

Eh... poeh... Ik ben niet uniek. En vlieg van hot naar her. Ik ben wel eens jaloers op mensen die zich strak aan één stijl lijken te kunnen houden. Daar heb ik moeite mee. Ik vind het veel te leuk om nieuwe dingen, kleuren, technieken enz. uit te proberen. Ik ben geen specialist maar een generalist. Het is wel zo dat ik mijn verschillende interesses (haken, breien, koken/bakken, reizen, schrijven, fotografie en wat daar allemaal in de toekomst nog bij komt) probeer te combineren. Finnegan is daar denk ik het beste voorbeeld van. In Finnegan komt het meeste van mijn werk samen.

3. Waarom doe je dat?

Omdat ik het leuk vind! Het creëren, het leren, zoeken naar mooie dingen en alles dat daarbij hoort, geeft mij energie. Een dag niet geleerd is een dag niet geleefd.

4. Hoe werkt het creatieve proces bij jou?

Ik heb geen vast programma of ritueel. Helaas ben ik nog niet zo handig dat ik zelf patronen kan creëren. Maar ik denk dat die tijd wel ooit komt en ik kijk er naar uit. 
Door in de tussentijd veel uit te proberen en soms net een andere draai aan bestaande patronen te geven, ontwikkel ik me elke keer verder.

Dat wassie dan!

Rest mij nog 1 ding; het uitnodigen van 2 andere blog-sterren. Moeilijk, moeilijk... 
Het worden;
 • Angeline van Mijn eigen plekkie, omdat ik geniet van haar sprankelende blog en zij mij elke keer verbaast met haar veelzijdigheid en
 • Chantal van Haakbrei-n; wederom een blog waar ik van geniet en ik ben nog onder de indruk van de prachtige Little Uggs die Chantal laatst heeft gemaakt :-)

Nogmaals; voel je niet verplicht dames, maar mocht je meedoen; ik kijk uit naar jullie antwoorden!


Groetjes,

Sandra15 opmerkingen:

 1. Je hoeft echt niet te streven naar 1 stijl. Ik houd echt van die kleurrijke stijl van jou, laten we het zo maar noemen. En ik ben verliefd op die log cabin deken in wording. Fantastisch.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Ymme! Het begint ook weer te kriebelen om daaraan verder te gaan (en dat heeft niets met kriebelwol te maken :-)))
   Lieve groetjes,
   Sandra

   Verwijderen
 2. Ik durf ervoor wedden dat Finnegan ver weg van die kriebel-kriebelsjaal kruipt ;-)))
  Wat me altijd verbaast bij deze creatieve bloghop, is dat ik nog nérgens heb gelezen dat iemand zijn eigen werk uniek durft te vinden... Zijn we dan allemaal copycats, of, wat ik eerder vermoed, zijn we allemaal te bescheiden ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Da's grappig... Ik denk inderdaad ook het laatste. Maar dat heeft denk ik ook te maken met de manier waarop we naar ons werk en dat van anderen kijken en de maatstaven waarmee we ons werk meten. De blogsters die ik 'virtueel ken', zijn respectvol naar elkaars werk en weten wat voor een tijd en moeite het kost om dingen te maken. We zijn omringd door talentvolle blogsters en in dat kringetje vinden we onszelf niet 'uniek'. Maar als je het kringetje groter maakt, zijn we dat wel degelijk...
   Lieve groetjes,
   Sandra
   P.S. Hahahahaaa, ik moet van Finnegan zeggen dat hij het inderdaad niet op die 'kriebelgeiten' heeft. Het schijnt dat hij bovendien ooit een Angora geit in levende lijve heeft ontmoet en dat was nogal een arrogant typetje.... (aldus Finnegan). Hmmm... Angora... Arrogant... Scheelt niet zoveel letters :-)))

   Verwijderen
 3. Dag Sandra,

  Wat een gezellige post.
  Om tal van redenen.
  Je stelt jezelf heel origineel voor,
  voor het eerst kan ik me letterlijk een beeld van jou vormen (je staat erg mooi op de foto)
  en ik ven waarlijk onder de indruk van al je creaties, Zoveel ineens! Vooral de drie laatste foto's vind ik allemaal erg creatief. Die pixels trekken me erg aan. Dat wordt vast super! En de sjaal, die ga ik ook opslaan voor later, en dan zit ik met hele grote ogen naar de log cabins te kijken. Waar haal je alle tijd?
  Je overweldigt ons met zoveel moois!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk idee van Ymme! Door die vragen te beantwoorden komen we ook weer wat dichter bij onszelf, denk ik.
  En ik ben helemaal onder de indruk van de Painted Pixels deken (die het nog moet worden). Erg inspirerend allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk! En wat je maakt en/of met je eigen creativiteit aanpast is allemaal leuk, het hoeft van mij ook niet zo 1 stijl te zijn. Veelzijdigheid is toch veel leuker? Leuk om ook even een foto van jou te zien, mooi gelukt hoor. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow, wat ben je met lekker veel projecten bezig. En allemaal zo prachtig om te zien. Ik ben dan wel niet zo'n haker, ik vind het wel altijd leuk om te zien wat voor mooie creaties anderen maken.

  Groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha fantastisch die selfie van jou! Wat kleurt die sjaal mooi bij je haar.... echt super!
  Jij bent ook wel met heel veel tegelijk bezig...(wie niet in blogland?) Van je gebreide sjaals ben ik echt fan. Ook deze wordt weer super...
  Leuk om te lezen hoe je over jezelf denkt... inderdaad een beetje heel erg veel te bescheiden! Ik vind veel van jouw creaties in ieder geval heel uniek!
  Om dan nog maar over je Finneganverhaaltjes te zwijgen! Altijd heel leuk hier bij jou! En jouw dekens die worden helemaal origineel!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik val hier van de ene 'oooooooooh!' in de andere ! Je bent echt wel een heel erg bezige en supercreatieve bij ! De log cabins vind ik geweldig, en die pixels, wat een hoop heb je al ! Ik durf wedden dat Finnegan zich daar wel eens in durft te verstoppen ! Net als Onliemie hierboven ben ik fan van je verhaaltjes en je wondermooie foto's er telkens bij !
  En leuk dat je poseerde met de sjaal, 't is een heel mooie foto !
  Blijf ons vooral maar veel verrassen met je creatieve uitspattingen, foto's en verhaaltjes !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig Sandra!!!!Ik heb je blogberichten allemaal gelezen,ondanks dat er geen reacties zijn geplaatst...je pixels,die prachtige sjaal(s)die klaar is en de brei-versie waar je mee bezig bent,my lovely Finnegan♥ in zijn nieuwe outfit,de pracht foto's,etc.maar momenteel ontbreekt me even de energie/tijd om te reageren....en zelf te bloggen...dub nog even om een blogbericht te plaatsen en het even op een zijspoor te zetten(maar zelfs daaaar heb ik even geen energie voor...je krijgt ? vragen waar ik ook geen energie/zin voor heb om die te beantwoorden,ha,ha),want moet nu niet even voor 100% maar voor 200 % moeder zijn en dat is helemaal niet erg,maar het kost veel energie...waardoor de andere 100%-en het even met minder zullen moeten doen...sommige zaken zijn nu eenmaal belangrijker,zeker als het je kind aan gaat.Ik lees op het werk in mijn pauzes of tussendoor waar dan ook,omdat ik er van geniet en het even een vorm van ontspanning is,haken staat ook even op een lager pitje...en ohhh ik wil zo graag,maar ook dat is niet het belangrijkste nu...dat komt allemaal wel weer,dus ik 'ben'er wel maar zit even op dat zijspoor! ;-)

  lieve groetjes
  Angeline

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alle begrip! Toi toi toi!
   Veel liefs,
   Sandra

   Verwijderen

Dankjewel voor je reactie, graag tot een volgende keer!

Sandra

P.S.
Weet je niet hoe je een reactie moet plaatsen? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens moet je bij 'reageer als' of 'profiel' nog aangeven hoe je wilt reageren. Als je kiest voor naam/url kun je je naam opgeven, maar anoniem kan ook.