zaterdag 2 augustus 2014

Vakantie voorpret

De afgelopen dagen heb ik, als ik maar even tijd vrij had, aan onze vakantie-rondreis gepuzzeld.

Elk jaar vind ik het een sport om zelf een autorondreis samen te stellen.
Aangezien Guinness meegaat, boek ik alle hotels van tevoren. Je kunt het risico niet lopen na een lange dag rijden dat je met hond niet welkom bent...

Voordat we Guinness hadden, kozen we wat exotischere bestemmingen. Al dan niet met vlucht. Het eerste jaar met Guinness hebben we hem in een pension achtergelaten. Helaas was dat geen succes. Hij is echt heel, heel ziek geworden. Zo ziek (auto-immuunziekte), dat we bang waren om hem kwijt te raken.

En dus... gaat meneertje ADHD-ik-wandel-graag-en-veel met ons mee. De bestemmingen passen we daarop aan, maar het avontuur is er niet minder om.
Zo hebben we Duitsland (super hondvriendelijk!) op een heel andere manier leren kennen.
Dit jaar wilden we in ieder geval graag naar Rügen. En daarmee werd dat een vast puzzelstukje. De rest ben ik daar omheen gaan bouwen. We hebben even overwogen om de oversteek naar Zweden te maken, maar Zweden bewaren we voor een andere keer. Dat land verdient alle aandacht. En met de ideeën die we nu hadden, dreigde het teveel een 'vluggertje' te worden :-)

Nog niet alles ligt vast, maar hieronder deel ik alvast onze plannen zoals die nu op tafel liggen.
We gaan van de Lüneburger Heide...


Met de mooie hanzestad Lüneburg...


Naar het eiland Rügen...


Met zijn witte krijtrotsen...
Naar de Sächsische Schweiz, waar we overigens voor de tweede keer naar toe gaan. Waarom? Hierom:


En dan.. naar het Thüringer Wald....En daar ben ik gebleven. Vanaf hier moet ik nog even verder zoeken naar het laatste puzzelstukje.

Ik droom al van een geweldige vakantie en misschien... heb ik jullie een ander stukje Duitsland kunnen laten zien dan het stereotype :-))
Fijn weekend!

Groetjes,

Sandra


17 opmerkingen:

 1. Dit vind ik interessant! Het lijkt dat jij van dezelfde soort vakanties houdt als ik :-) Wij hebben onze hond vorig jaar in een pension gelaten. Leuk was het niet, maar gelukkig was zij ook niet ziek geworden. Dit jaar kozen we voor een housesitter. Reuzemakkelijk en het huis was tegelijkertijd bewoond! Ten slotte wil ik je graag Zweden aanraden. Wij trokken twee jaar geleden door Denemarken en een stuk Zweden. Dat is de leukste vakantie die we ooit deden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klinkt goed! Ook wat ik ervan op je blog las :-)
   Wie weet, volgend jaar?

   Verwijderen
 2. Buffy is in totaal 3x naar een pension geweest waarvan de laatste alweer 4 jaar geleden is en die laatste keer ging ook Diva mee,die we toen net een dikke 3 maanden hadden....die laatste keer merkte ik dat Buffy al minder enthousiast was als voorheen en nu moesten ze haar echt meetrekken naar achteren waar de hokken zaten en ook haar hok(alleen die gedachte eigenlijk al aan zo'n hok heb ik moeite mee,al waren ze vaak buiten in een ren samen met anderen gaf me rillingen en liep ik met lood in de schoenen aan)Toen ik ze beiden na 2 weken op ging halen zei Tim al dat Diva zo mager was(katten zitten wel met meerdere in een ruimte bij elkaar)Ik had het niet gezien doordat ze al in de korf zat,maar daar thuis uitgekomen schrok ik me dood...die Maine Coon van 7 kilo was in 2 weken bijna 2 kilo afgevallen en mager...geen glans meer op de haren,niesde...nee ze had niet die katten niesziekte...dronk amper ,at niet en had de hele dag door diarree zowat...erg fijn voor een kat met lange haren...dat was opwachten voor de kattenbak als ze er uit kwam met wegwerp washandjes en lauw water.Het ergste was dat je amper vrolijkheid of leven in die oogjes zag,dus bellen naar dat pension helemaal zo ver van huis omdat die zo goed bleken hoe of wat...zoiets zie je toch?!?!?dat is niet van 1 op andere dag...nee er was hen niets opgevallen...ja ze zagen wel diarree in de kattenbak maar wisten niet van welke kat dat was...nou dat was voor Diva de eerste en laatste keer...nooooit meer,dan maar als kat alleen in huis en de buren vragen of ze eten,e.d willen geven en zo nu en dan een aai even,maar sindsdien ging dochterlief nooit meer mee en Tim ook al een paar keer niet.Dus de kids zijn thuis...ohhh zo fijn voor de beesten en anders zocht ik wel een andere back-up,maar een pension...het is topdruk daar in de vakantie periodes en ze maken mij niet wijs dat er naast het schoonmaken e.d ook nog tijd is voor even wat aandacht voor AL die dieren.Maar goed,Duitsland is zeker mooi,ken het ook wel anders als van je onderste plaatje,ha,ha....wij hebben nu ook vakantie en gaan over een paar daagjes voor een weekje naar Normandie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. p,s dus met poeslief naar de dierenarts...spuiten pillenkuur en ze is echt een week lang doodziek geweest en at amper en nog 4 dagen diarree,ik dacht die ben ik kwijt,na een week kwam ze pas uit dat gat gekrabbeld en nog 100 euro armer aan de dierenarts

   Verwijderen
  2. Oooohhh... Verschrikkelijk toch hè... Gelukkig is het goed afgelopen, arme Diva...

   Verwijderen
  3. En Normandië... Ik proef nog die heerlijke crêpe met appelcompôte en zie daarbij een heerlijk uitzicht over een ruige kust... Wally zal het leuk vinden! :-))

   Verwijderen
 3. Da's inderdaad een Duitsland zoals ik het niet ken.... Ik vermoed dat je een super vakantie gaat hebben !
  En Guinness ook ;-)))
  Vakantie is altijd problematisch als je huisdieren hebt... Als het kan, nemen wij onze Woef mee, maar da's jammer genoeg maar zelden mogelijk. En een pension, nooit van z'n leven niet... We hebben er vroeger immens veel bezocht, daar laat ik mijn viervoetertje niet achter. Een hele dag in een kooi opgesloten zitten, op een betonnen vloertje, dat doe ik mijn meisje niet aan - die is gewoon vrij te mogen bewegen, in en buiten het huis...
  2 keer is ze in een "hondenhotel" geweest, maar ook dat was het niet. Nu mag ze op visite bij een bevriend koppel, als wij weg moeten, en nu ben ik tenminste gerust (daar wordt ze nóg meer verwend als hier hihi).
  En wat ga je met Finnegan doen ? Is hij wel welkom in Duitsland ? ;-)))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Ingrid, we (inclusief Finnegan, want die mag ook mee) hebben er veel zin in!
   Jouw Woef heeft mazzel! Misschien ooit, als Guinness wat rustiger is... En uit enthousiasme geen kinderen meer omver springt en zo... :-)))
   Maar het heeft ook zijn voordelen, met de hond op vakantie. Als John of ik om de beurt een museum in moeten bijvoorbeeld, heeft degene die buiten achter blijft nooit gebrek aan aanspraak :-)))
   Lieve groetjes,
   Sandra

   Verwijderen
 4. Dit Duitsland is voor mij nieuw en heel aantrekkelijk. Wij kennen Duitsland voornamelijk van het doortrekken naar warmere bestemmingen. Jouw blog post zal ik opslaan als inspiratie :-).
  Groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk om te horen Nelleke. Wie weet waar jullie nog ooit uitkomen... :-)
   Lieve groetjes,
   Sandra

   Verwijderen
 5. Fantastisch vakantie idee. In mei waren we ook een weekje in Neder-Saksen met een bezoekje aan Bremen. Je moet niet zo ver te reizen om allerlei moois te ontdekken. En zo een reis uitstippelen, dat is ook al een beetje reizen hè. Het zal in ieder geval een prachtige vakantie zijn.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk om te horen! Was Bremen leuk?
   Dankjewel!
   Lieve groetjes,
   Sandra

   Verwijderen
 6. Oh, dat wordt vast een super vakantie! Leuk om dat ook zo thuis uit te puzzelen, dat is al heel wat voorpret. Wij zijn ook wel aardige Duitsland-fans, maar hebben dit jaar een keer de Belgische Ardennen bezocht, ook leuk. De plekjes die jij noemt (en laat zien!) lijken me ook prachtig zeg. Goed om te onthouden, hihi. Heel veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Laat die vakantiefoto's maar komen! Veel plezier :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 8. klinkt allemaal goed het avontuur ik ben benieuwt maar het zal wederom wel weer een superreis worden gr j

  BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie, graag tot een volgende keer!

Sandra

P.S.
Weet je niet hoe je een reactie moet plaatsen? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens moet je bij 'reageer als' of 'profiel' nog aangeven hoe je wilt reageren. Als je kiest voor naam/url kun je je naam opgeven, maar anoniem kan ook.