dinsdag 2 december 2014

Cottage Garden Blanket

Afgelopen weekend mocht ik weer een patroon testen van de meesterlijke deken-ontwerpster Susan  (Felted Button): de 'Cottage Garden Blanket'. Ze heeft het patroon zojuist uitgebracht.

Als ik test, dan vind ik het leuk om juist hele andere kleuren uit te zoeken dan de ontwerpster heeft gedaan. Sommige mensen kunnen niet zo goed door kleuren van een ontwerp heen kijken. Door met hele andere kleuren te testen, kun je (als het goed uitpakt) de mensen een hele andere kijk op het ontwerp geven.

In eerste instantie was ik niet zo blij met de kleuren die ik voor mijn test had uitgezocht. Ik wilde ze wijzigen totdat... ik eens goed naar de lay out van Beautiful Boardwalk had gekeken... Jeetje! Dit is geen toeval! Haken dan maar!

Hieronder het resultaat; 


Susan heeft weer een geweldig patroon ontworpen.  
Vooral de rand en de 'join-as-you-go' methode zijn subliem.


Het maken van de foto's met het sombere weer van zondag viel niet mee.
Ik ben deze keer met mijn haakwerk naar een park gegaan. Volgens mij ben ik niet de enige blogster die af en toe een haakwerkje meeneemt naar het bos, park of wat-dan-ook en dan gaat fotograferen.

Vraagje voor de blogsters die dat ook doen; worden jullie wel eens aangesproken?
Ik niet of nauwelijks. En dan vraag ik me wel eens af wat mensen thuis vertellen...

Zeker als ze mij foto's hebben zien maken van een verkeersbord vol (lelijke) graffiti, met daarop het haakwerk gedrapeerd (omdat dat zo leuk kleurde)?


:-)))


Ik zou me er bijna door tegen laten houden... Bijna. 
Maar niet helemaal ;-)

Groetjes,

Sandra
22 opmerkingen:

 1. Ik zag de granny al bij Susan, met dezs kleuren wordt hij wel heel mooi!
  Grtz,
  Chris

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Afgelopen voorjaar heb ik een deken buiten gefotografeerd, niemand tegen gekomen overigens!

   Verwijderen
 3. Ik moet bekennen, ik heb nog nooit een haakwerkje mee naar buiten genomen om te fotograferen - indien mogelijk, maak ik de foto's altijd in mijn amateuristisch opgebouwd studiootje... want ik zou niet weten wat te zeggen indien ik aangesproken werd ;-) !
  Schoon patroon in elk geval - de kleuren vind ik geweldig goed geslaagd !!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie kleurencombinatie :-))
  Er zullen echt wel mensen zijn die nieuwsgierig zijn van wat je eigenlijk aan het doen bent, gewoon lekker laten denken. Liefs Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gaaf je kleuren, het heeft iets feestelijks. En idd het past bij je blog. :-))
  Gr. Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het resultaat mag er zijn, schitterend!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie kleuren en patroon.
  Nog een fijne avond,
  Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi!
  Ik koop nooit patronen maar dit wordt toch gepind... misschien laat ik me er ooit toe verleiden? Maar eerst hier de boel wat afwerken!
  Ooit heb ik fotokes genomen van mijn Calsprei op de camping in Frankrijk... maar ik doe dat dan wel als er niemand in de buurt is... ik ben veuls te verlegen... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ondanks het sombere weer is het jou toch gelukt om weer prachtige kleurrijke foto's te nemen. En ja, neem ook foto's her en der maar ik stoor mij eigenlijk niet aan anderen :-) ... denk dat sommigen nog gekkere dingen uithalen dan foto's te nemen van eigen creaties. Beetje gek doen is gezond ... lol ... .

  Fijne dag,, liefs Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 10. mooi gedaan kleuren combi is heel goed ,ook heel mooi patroon
  gr m

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtig!! Onwijs mooie kleurencombi ook! Groetjes, Lotte

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Er zit zoveel kleur in je haakwerk, dat het niet opvalt dat het weer tegenvalt. Ik vind de foto op de graffitiplaat bijzonder leuk.
  Het haakwerk trouwens ook. Waarvoor ga je het gebruiken? Lijkt me echt een Guiness dekentje!

  Zelf heb ik al op verschillende plaatsen haakwerk gelegd. Mensen reageren er niet op. Mensen reageren alleen maar als je in hun eigen tuin zit. Zo heb ik onlangs voor Instagram een bordje met "dikke noten" (zowel in geschrift als met echte noten eraan) gefotografeerd omdat het gewoonweg heel erg grappig was (de zoon had er vettige gedachten bij) , terwijl ik die foto's stond te nemen, kwam de eigenaar van het huis al heel snel vragen wat de bedoeling was. Ik heb maar volle gas gegeven. En de zoon maar lachen op de passagierszetel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahaaa, in mijn hoofd speelt zich nu een soort van Laurel & Hardy film af, waarin jij achtervolgd wordt door een hysterische man op kousenvoeten met een mattenklopper in zijn hand! :-))))

   Als dekentje voor Guinness is het helaas te klein. Misschien maak ik er een hoesje van voor over mijn fietsmandje. Laatst waaide daar namelijk iets uit (niet handig op een kruising :-))))

   Verwijderen
 13. Ik vind de kleurencombinatie zeer geslaagd! En het patroon lijkt me ook heel mooi. Een keer heb ik een omslagdoek mee naar het bos genomen. Je brengt me wel op het idee om dit vaker te gaan doen. Thuis foto's nemen valt me vaak wat tegen.....

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wauw wat leuk!
  Ik vind het zo knap van je dat je zo succesvol kunt afwijken van een bestaand patroon.
  Valt dat te leren?? Of is dat een talent, want ik behoor tot de groep mensen die het niet zien.
  Bij Susan las ik; rood matched bij alles.
  Die tip ga ik zeker eens uitproberen.
  (bij mijn quilt uitdagingen)
  Fijne zondag, groetjes Katrien.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoe denk dat mensen over mij denken als ik mijn poppen in het gras verderop in mijn buurtje aan het fotograferen ben. Ze zeggen niets maar inderdaad wat zullen ze thuis vertellen. Soms voel ik mij genoodzaakt even uit te leggen wat ik aan het doen ben maar meestal denk ik: "jammer dan". Ik vind je sjaal in het volgende blogje trouwens erg goed gelukt zo samen met die muts. Leuk! Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Via via kom ik hier op je blog terecht maar over foto's buiten maken voor creatieve doeleinden. Ik maakte eens tekeningen op het strand om daar weer foto's van te maken, dat werd ook nauwlettend gevolgd door nieuwsgierige voorbijgangers maar idd niemand die iets vraagt en er ws idd hun eigen verhaal bij maken ... ook die zijn creatief dus ;-) Van m'n haakwerkjes heb ik buiten nog geen foto's gemaakt maar dat is wel een heel goed idee want binnen vind ik ze nooit goed lukken doordat ik nergens een geschikte plek ervoor heb. Greetz

  BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie, graag tot een volgende keer!

Sandra

P.S.
Weet je niet hoe je een reactie moet plaatsen? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens moet je bij 'reageer als' of 'profiel' nog aangeven hoe je wilt reageren. Als je kiest voor naam/url kun je je naam opgeven, maar anoniem kan ook.