maandag 21 oktober 2013

Dutch Design Week 2013 - De jurken van Máxima, luizen en nog wat

Máxima

Vandaag ben ik de jurken van Máxima gaan bewonderen. Met mijn neus bijna tegen het glas heb ik de details bewonderd. Wauw, wát een werk is dat geweest. Al die kraaltjes, pailletjes, bloemetjes... Ik ben altijd blij met de achterkant van mijn werkstuk; vaak kun je daar redelijk ongestraft een puinhoop maken bij het afhechten. Bij deze jurken was dat zo goed als onmogelijk; als je een kraaltje op transparante stof naait, kun je dikke knopen niet verbergen.
Het is maar goed dat Máxima deze jurken vandaag niet aan had; onze koning had het vast niet op prijs gesteld als ik zo lang naar de borsten van zijn koningin had gestaard ;-)


The incredible shrinking man

De jurken waren tentoongesteld in gebouw 'Gerard', de plek van de Dutch Design Awards.
Er was een 'out of the box' idee onderzocht dat erg tot de verbeelding sprak; wat zouden de consequenties zijn als de mens kleiner zou worden, in plaats van groter? Zeg maar zo'n 50 cm hoog?
Wat als we onze kennis gebruiken om de mens te laten krimpen? 
Als we klein zijn, hebben we minder eten nodig, minder grondstoffen en produceren we minder afval.  1 Kip zou 100 Incredible Shrinking Men voeden! Food for thought...3D printen

Als er iets een vlucht heeft genomen en ontwerpers heeft beïnvloed, dan is het wel het 3D printen.
De gevolgen zijn onontkoombaar in het Klokgebouw.
Wist je dat je jouw ontwerp, voor een redelijke prijs, tegenwoordig kunt laten printen? Kijk maar eens bij (onder andere) Shapeways.
Volgens mij heeft de ontwerper van het kunstwerk hieronder zich laten inspireren door granny's :-)Luizen

Tot slot een luizig verhaaltje. De Keuringsdienst van Waarde heeft er al eens een uitzending aan gewijd; luizen als kleurstof. In het Klokgebouw stond een ontwerpster voor mijn neus de luizen (alleen maar vrouwtjes trouwens) in haar hand kapot te wrijven et voilà; karmozijn-rood! Door toevoeging van limoensap of aluin krijg je weer andere kleurnuances.

Al met al; héél veel gezien en veel geleerd.

Groetjes,
Sandra


3 opmerkingen:

 1. Leuk zeg...dit jaar gaat het me niet meer lukken om de Dutch Design week te bezoeken,nog nooit gedaan,wel de Glow al enkele jaren en daar kijk ik ook dit jaar weer naar uit,maar dan ga ik weer eens een jaar zonder camera en statief rondlopen en met wat geluk vooraf een hapje eten ergens met vrienden net als vorig jaar.Volgend jaar toch ook maar eens de Dutch Design week aandoen! ;-)Prachtige foto's Sandra!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Angeline! Glow nadert ook snel idd... x

   Verwijderen
 2. Sorry, gadverdamme wat smerig.... fijn dat ze er kleurstof van kan maken, maar baba!!

  BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie, graag tot een volgende keer!

Sandra

P.S.
Weet je niet hoe je een reactie moet plaatsen? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens moet je bij 'reageer als' of 'profiel' nog aangeven hoe je wilt reageren. Als je kiest voor naam/url kun je je naam opgeven, maar anoniem kan ook.