woensdag 17 september 2014

Wandelen in Sächsische Schweiz NP

Woensdag 17 september 2014


De weersvoorspellingen zijn fantastisch. En… Ik hoop foto’s te kunnen maken van het mooie herfstlicht in de vroege ochtend, zoals Ingrid van Little Birdie dat laatst ook al zo fantastisch heeft gedaan.

We starten vroeg en zijn nauwelijks op pad of de zonnestralen breken al door de boomtakken en de nevel heen in de kloof van het Polenztal.Wauw. Om stil van te worden. Je voelt ook echt de warmte van die prachtige stralen. Zeker omdat het nog koel en vochtig is. Kippenvel en warm tegelijk.De voor deze streek typerende zandsteen rotsen laten zich steeds meer zien.


Als de zon nog wat hoger aan de hemel staat worden we en tijdje begeleid door een dagpauwoog. De mooie vlinder blijft maar voor ons uit fladderen.


Finnegan vermaakt zich hier ook opperbest.


Hij vindt het heel belangrijk om te onderzoeken of de Elbezandsteen wel echt zandsteen is. Het lijkt wel gatenkaas! En je kunt er goed in klimmen!


Dat dit vroeger een zee is geweest, kan Finnegan niet geloven.

Af en toe lassen we een korte pauze in. Finnegan en Guinness genieten 
lekker in het gras van het uitzicht. Finnegan onder het genot van een sapje.


Wat zouden ze elkaar te vertellen hebben, dit bijzondere stel?Hartelijke groeten,

John, Sandra, Guinness & Finnegan

13 opmerkingen:

 1. Oh jongens... Ik zou zo wel mee willen om al dat moois zelf te bekijken! Echt prachtig, zoals je het ook telkens weer op de foto weet te krijgen... Ik kijk alweer uit naar het volgende vakantieverslagje! Veel plezier nog daar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weeral zo'n prachtige foto's! Vooral die eersten met de zonnestralen zijn keigoed gelukt! En de omgeving daar lijkt me geweldig... Brune en Loeba zouden daar hun hart nogal kunnen ophalen... en wij ook!
  Nog fijne dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Jammer genoeg moeten honden in de Nationale Parken wel altijd aangelijnd lopen. Niet dat we Guinness los kunnen laten lopen; zijn oren gaan 'op slot' als hij wild ziet. En zo hard als Guinness kunnen wij niet lopen :-)) (geloof me, we hébben het geprobeerd...)
   Maar dat maakt niet uit; er wordt toch wel meer dan genoeg gelopen, al moet Guinness aan de lijn :-))

   Verwijderen
 3. ik word er wel een beetje jaloers om al dat moois wat jullie zien geweldig hoor en prachtige foto`s m`n complimenten super xxxxxm

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Och die laatste foto, hoe liéf ;-)))
  En de eerste foto's met de nevel, magnifiek ! Je hebt het ochtendlicht gewoon perfect kunnen "grijpen". En da's niet zo simpel als het lijkt, ik kan er van meepraten...
  'K moest lachen toen ik las dat Guinness zijn oren op slot gaan als hij wild ziet. Geweldig goede uitdrukking :-). Heb hier vroeger een beagle gehad die leed aan hetzelfde syndroom hihi.
  Finnegan heeft wel een intensieve sportvakantie, zoveel wandelen ! Nog goed dat hij een wandelstok heeft, want voor een kleine muis is het heuvelachtig terrein daar !!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Ingrid! Het was inderdaad niet zo makkelijk als het lijkt. Weer veel van geleerd :-)
   Oooohhh... een beagle.... da's inderdaad van hetzelfde laken een pak! Het is altijd dubbel; van de ene kant zou ik willen dat Guinness wat meer herder-genen had en van de andere kant maakt hij ons zo ontzettend aan het lachen met zijn eigenzinnige gedrag :-)))
   Vandaag zal Finnegan denk ik veel in mijn rugzak meereizen; hij heeft een beetje moeite met wakker worden ;-)
   Lieve groetjes,
   Sandra

   Verwijderen
  2. Hihi is Finnegan een slaapkopje ? Maar ja, nogal logisch dat hij moe is, voor één grote-mensen-pas, moet hij wel honderd muizenpasjes zetten... En met al die kilometers die jullie wandelen... (droeg hij een stappenteller, dan zou het ding al tilt geslagen zijn !)
   En een terrier of een beagle... Tsja... Het zullen nooit geen labradors worden ;-). Ik kan een boek schrijven van wat Biegel, mijn beagle, allemaal heeft uitgestoken. Maar zo'n eigenzinnige hond is ook meestal zo schattig dat je hem alles vergeeft...

   Verwijderen
 5. Dank je wel voor al die prachtige foto's... zo kunnen we 'n stukje mee op reis met jullie! :)

  Lieve groetjes, Saskia & Muisje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan! :-))
   Speciale groetjes van Finnegan aan Muisje!
   Lieve groetjes,
   Sandra

   Verwijderen
 6. Zo mooi, dat moet genieten zijn geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die foto's zijn gewoonweg zalig om te zien !
  Groetjes, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie, graag tot een volgende keer!

Sandra

P.S.
Weet je niet hoe je een reactie moet plaatsen? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens moet je bij 'reageer als' of 'profiel' nog aangeven hoe je wilt reageren. Als je kiest voor naam/url kun je je naam opgeven, maar anoniem kan ook.