woensdag 24 september 2014

Weserbergland


24 september 2014

Weserbergland, onze laatste halte deze vakantie. Nog een paar dagen en dan zit het er weer op. We hebben ontzettend veel gewandeld deze vakantie; op bijna alle niet-reisdagen maar liefst zo’n 5 tot 7 uur. Mijn kuiten zijn serieus in omvang toegenomen, ik voel me topfit. Net zoals manlief. Guinness is belachelijk veel sterker geworden; hij hupst en springt nog harder en hoger dan vóór de vakantie.

Maar… het begint me ook een beetje op te breken. 
Mijn rug kreunt al als ik naar de rugzak kijk. 
Tikkie terug San! 

Vandaag is voor mij de wandeling van 3,5 uur naar de Hohenstein en weer terug méér dan genoeg.
En niet dat we dan ‘niets’ doen, maar even niet meer met zware rugzak om en bergschoenen aan J

Maar we starten dus met de wandeling naar de Hohenstein. Je ziet de rotsformatie hier in de verte:


Het uitzicht over het Weserbergland is, als we boven zijn, fantastich. 
In de verte zien we ons hotel liggen.


En dan zijn we er écht... Jammer dat het bewolkt is. Als ik hier in de buurt zou wonen, 
zou ik hier vaak naar toe wandelen. Gewoon, om te genieten van het uitzicht en een boterhammetje te eten of een boek te lezen... Of te haken :-)))


Finnegan komt ook even kijken. Hij wil graag de rivier (de Weser) zien.


's Middags bezoeken we het helicopter museum in Bückeburg.


Af en toe duikt onze huismuis op...


Zoekplaatjes...
En Bückeburg zelf is ook best de moeite waard!
Met het centrum op een steenworp afstand van het museum, maak je in een handomdraai een wandeling door de grootste winkelstraat. 
Shop - shop - shop! Maar ik heb me ingehouden. Echt waar! ;-)
(heeft alles met onze plannen voor morgen te maken, niet verder vertellen aan manlief)

Groetjes,

John, Sandra, Guinness & Finnegan


12 opmerkingen:

 1. Chapeau voor die lange wandelingen! Moet fantastisch zijn... maar wat zeul jij dan allemaal mee in je rugzak? Als ik het goed begrijp zijn jullie toch niet op trektocht?
  Vraagje : waar laten jullie de lieve Guiness bij die museumbezoeken? Dat is bij ons altijd een probleem dan... de honden? Wat met de honden? Tja heel af en toe zijn honden mee op reis een nadeel...
  En de foto's zijn weer prachtig... Ben benieuwd waarmee je morgen komt? Je maakt me nieuwsgierig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, ik zeul een aantal kilo glas mee... Da's het nadeel van een spiegelreflexcamera en verschillende lenzen. Verder ben ik de vrouw van de proviand en de (mini) EHBO kit. Manlief draagt de regenkleding, 1,5 liter water, wandelstokken, waterbakje voor Guinness enz. Zo wordt het stiekem best zwaar allemaal, maar we zijn dus goed voorbereid :-)
   En musea.... In Duitsland mag de hond vaak naar binnen. Zo niet, dan kunnen we alleen een museum in als het fris is en de zo'n niet (fel) schijnt. Ik regel dan dat ik met mijn toegangskaart op en neer kan lopen. Da's nooit een probleem. Gisteren is John bijv. iets meer dan twee uur binnen geweest, maar ik 1,5, want ik ben een half uurtje met Guinness gaan lopen.
   Lieve groetjes,
   Sandra

   Verwijderen
  2. PS Ik wil benadrukken dat we de gevaren kennen van temperatuur/hond in de auto. Gisteren was het bewolkt, stond de auto beschut, was het zonnedak open en was het maar 16 graden. Hond gaat voor. Bij twijfel; geen museum of om de beurt. Da's idd nou eenmaal het nadeel. Ik moet zeggen... Met twee honden in de auto zou ik het denk ik niet doen...

   Verwijderen
  3. Ah ja natuurlijk... die schoon foto's ... dat is een hoop talent maar ook een beetje "goe gerief" natuurlijk! ;-)
   Goeie tip van een toegangskaart met op en neer lopen! En in de zomer kan het inderdaad niet... honden in de auto.
   Wist je dat als het buiten 21°is het na 10 minuten 31° in de auto is en na een half uur 40°? Ik schrok me rot toen ik dat las!
   Allé en nu loop ik stilaan over van nieuwsgierigheid ivm je bericht van vandaag!

   Verwijderen
  4. Wow... dat gaat nog harder dan ik dacht....

   Verwijderen
 2. 5 tot 7 uur per dag.... Oef dat is wel veeeeeeel hé....
  Dat zou mij niet lukken, niet zozeer qua conditie, maar de knieën... Ik denk dat ze dan de omvang zouden krijgen van een voetbal !
  Jij moet toch wel a) goéde wandelschoenen hebben, en b) nergens nog geen last van knoken en gewrichten hebben... (prijs jezelf gelukkig...)
  Ik ben wel nieuwsgierig wat je nog in petto hebt, als een vrouw zich al wil inhouden met shoppen, dát wil wel iets zeggen ;-) !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :-)) Ik prijs mezelf zeker gelukkig dat ik dit kan en hoop het nog lang te kunnen (de helft zou al goed zijn). Maar je moet me nu niet zien als ik de auto uitkom na een tijdje rijden of na een tijdje in het restaurant gezeten te hebben... Mijn oma staat dan sneller op whahahaaaa!
   Lieve groetjes,
   Sandra

   Verwijderen
  2. Ingridje... Sandra is wel nog maar een snotneus hé. Nog snotneuzer dan gij! Vandaar die goei knieën! ;-)

   Verwijderen
 3. Nou, ik kan meevoelen met de eerdere reacties. Zoveel uren wandelen met bepakking is voor mij ook een brug te ver! Maar je komt wel op hele mooie plekjes en de rust en ruimte die je daar vindt zijn natuurlijk uniek!! Prachtig weer je foto's!!
  En deze Duitse steden die je laat zien hebben een prachtige architectuur en atmosfeer. Heel authentiek, het zou zomaar een paar eeuwen geleden kunnen zijn. Mooi statig!
  Je hebt mij ook nieuwsgierig gemaakt naar je plannen voor morgen :-).
  Veel plezier!!
  Groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb dit in het verleden veel gedaan samen met het gezin. Geeft een immens vrij en heerlijk gevoel. Voor mij zijn deze avonturen helaas verleden tijd sinds mijn rugoperatie. Maar als ik uw berichten lees en uw prachtige foto's bekijk geniet ik ook een beetje. Met de juiste uitrusting is dit heel leuk Vooral dat laatste dat je in petto hebt. Nog veel shop shop genot :-)
  Fijn weekend, grts Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jammer dat dit voor jou niet meer is weggelegd Tinne. Je omschrijft het goed; het heeft een heerlijk, immens vrij gevoel. Dat je het zo goed weet terug te halen, zegt wat over je herinneringen. Die neemt niemand jou af!
   Ik ben blij en dankbaar dat mijn posten jou weer een beetje van dat gevoel terug mogen geven.
   Jij ook een fijn weekend!
   Groetjes,
   Sandra

   Verwijderen

Dankjewel voor je reactie, graag tot een volgende keer!

Sandra

P.S.
Weet je niet hoe je een reactie moet plaatsen? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens moet je bij 'reageer als' of 'profiel' nog aangeven hoe je wilt reageren. Als je kiest voor naam/url kun je je naam opgeven, maar anoniem kan ook.