zondag 26 mei 2013

Aankomst in de Harz


Vandaag is het zover; we gaan op weg naar de Harz! De dag start grijs, maar het kan grijzer (wel 50 tinten J) en natter, veel natter… De Duitse Autobahn heeft veel voordelen, maar ook een nadeel; weinig zoab. Al gauw rijden we in een soort van mist; elke auto laat een spoor van opspattend regenwater na. Opletten dus. En dan hebben we het nog niet over aquaplanning gehad. Maar gelukkig zit er, op een enkel klein vrachtwagentje na, geen vrachtverkeer op de weg. Geen files, weinig wegwerkzaamheden en geen (zware) ongelukken. Dus om 14.45 uur zijn we al bij ons hotel.

We krijgen een hele aardige kamer toegewezen, maar ten opzichte van de kamer die we vorig jaar hadden, valt hij een beetje tegen en het stinkt er in het portaaltje (ondanks het rookverbod) naar rook. Waarschijnlijk vond de vorige gast het buiten te nat om te roken. Hmm… dan het raam maar open (brrr).
Terwijl ik in de hotelkamer met Guinness voor mezelf de goede punten van deze kamer op aan het sommen ben, gaat John de koffers uit de auto halen. Maar het zit ook John niet lekker. Dus als de hoteleigenaresse John enthousiast begroet, maakt hij van de gelegenheid gebruik om er wat van te zeggen. Er komen deze week veel gasten, dus de fijne kamer van vorig jaar is jammer genoeg niet (voor de hele week) beschikbaar. Maar wat vinden we van het huisje? Huisje??!!  Om een lang verhaal kort te maken; ik zit hier in een knus huisje op de bank bij de verwarming ons verhaaltje te tikken, met een smile van oor tot oor!

Nog wat ditjes en datjes:
 • De Harz doet meer aan de whisky-gekte die overal de kop op lijkt te steken; ze hebben ook een single malt, genaamd ‘Glen Els’. Een recensie van John volgt later
 • Het stuwmeer voor het hotel is een stuwzee geworden; aangezien de bruggen tot 2x toe zijn weggespoeld, kunnen we er ook niet echt meer wandelen (wel zwemmen, hihihi)
 • De huisbakker doet hier nog steeds goed zijn best; Käsekuchen, Mohnkuchen, Apfelkuchen, Bienestich, Erdbeerkuchen, Streuselkuchen en nog een stuk of 3 waarvan ik de naam niet weet
 • Het regent. Onophoudelijk. Maar dat mag, vandaag doen we toch niets meer.


Tot de volgende keer!

Groetjes,
John en Sandra

5 opmerkingen:

 1. Hallo Sandra, John en Guinness,
  Fijn dat jullie veilig zijn aangekomen ondanks het slechte weer. Wij gaan duimen voor beter weer. Geniet van de vakantie in jullie huisje en we houden jullie belevenissen bij, via deze site. Lieve groetjes, Ton, Mariska, Iris en Tessa.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat zijn jullie toch een bofkonten , ik ga jullie natuurlijk volgen en hoop op beter weer geniet ze . joke en henkxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi zussie en John,

  Fijn dat jullie er zijn! Wat een verschrikkelijk slecht weer, hè. En dat voor eind mei. Ongelooflijk! Ben maar blij dat er een lekkere kachel in het huisje zit, hi hi. Toch maar goed dat John zijn mond open heeft getrokken. Zie je dat dat toch maar mooi iets opgeleverd heeft. Fijn! Geniet ervan en hopelijk gaan al die wolken en nattigheid met een grote boog om jullie heen! Liefs Anita en de rest van de bups hier xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi John en Sandra, wat een mooi verhaal weer! en wat een geluk zeg dat huisje! Lekker luxe! Laat het maar lekker regenen, wat er vannacht uitvalt, kan er morgen overdag niet meer uitvallen! Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Veel plezier! Groetjes Irene

  BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie, graag tot een volgende keer!

Sandra

P.S.
Weet je niet hoe je een reactie moet plaatsen? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens moet je bij 'reageer als' of 'profiel' nog aangeven hoe je wilt reageren. Als je kiest voor naam/url kun je je naam opgeven, maar anoniem kan ook.