woensdag 29 mei 2013

Wernigeregen eh… Wernigerode


Helaas houdt het weer het vandaag voor gezien; regen. Na een lekker ontbijtje maken we ons klaar voor een dagje in de stad. Op naar Wernigerode. Geen onbekende bestemming, we zijn er vaker geweest, het is een gezellig historisch stadje.

Natuurschoon is wel vriendelijker voor je portemonnee, da’s een ding dat zeker is. De buit van vandaag; rode schoentjes, een zijden sjaal voor Sandra en een lekkere whisky voor John. De zijden sjaal is traditie geworden. Dit is al het derde jaar op rij en dat was volgens de winkeleigenaresse reden genoeg om vaste klanten korting te geven. En mochten we volgend jaar weer in de winkel komen, dan moest ik zeker naar korting vragen. 

John heeft de whisky uit de Harz gekocht; de Glen Els Yourney. Gisterenavond heeft hij hem geproefd in het hotel en hij mag er wezen!

Zoals eerder beloofd een korte recensie;
Geur; licht fruitig, een kleine hint van rook, maar niet veel.
Smaak; licht citrusachtig (mandarijn).
Goede afdronk. Een echte whisky voor het voorjaar of de zomer. Geen hart- en ziel verwarmende whisky voor bij de open haard.
Al met al zeker veelbelovend voor een startende distilleerderij.


Het laatste stukje van de middag brengen we door in ons huisje. Verwarming aan, biertje erbij, sappie voor Sannie en Chipsletten. Wat??? De Duitse Pringles-variant, oftewel een sleetje met chips.

Nicht schlecht!

Groetjes,
John en Sandra

P.S. Zaten jullie vergeefs op de stoomtrein te wachten? Nee hoor, niet vergeefs! Hier issie nog een keer, hij steekt gewoon een kruising over, midden in Wernigerode


3 opmerkingen:

 1. Mooi hoor die foto van die regendruppels! En de boardwalk is mooi hoor! Toen wij laatst in de Groote Peel waren moest ik nog aan je denken, ook heel veel paaltjeswegen, maar deze is mooier! Het opstarten duurt alleen wat langer, maar dan hedde ok wa! 1 Troost, hier regent het niet alleen, hier is het gewoon winter! brrrr.... Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nou ja mooie foto van regendruppels! het moest niet kunnen ,
  maar ja gezellig in een huisje met de kachel is ook nooit weg maar daar hoef je niet voor op vakantie , het is gewoon bar en boos het weer .
  maar jullie genieten er wel van das mooi,
  wij ook hoor met verwarming aan hi hi gr joke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hihi
  Geniet van de laatste daagjes! time flies
  en een goeie terugreis
  xx Eveline

  BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie, graag tot een volgende keer!

Sandra

P.S.
Weet je niet hoe je een reactie moet plaatsen? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens moet je bij 'reageer als' of 'profiel' nog aangeven hoe je wilt reageren. Als je kiest voor naam/url kun je je naam opgeven, maar anoniem kan ook.