maandag 27 mei 2013

Spookhuis en stoomtrein


De titel van dit stukje dekt de lading niet helemaal, maar het is een mooi lokkertje, of niet?

Hartstikke bedankt voor jullie reacties en… jullie hebben goed geduimd voor ons; het is de hele dag droog geweest! We hebben vandaag een flinke wandeling gemaakt; we zijn maar liefst 5 uur in de benen geweest. Eerlijkheid gebied te zeggen, dat we wel heel veel gestopt zijn om foto’s te maken (en vooral te experimenteren, we hebben nog veel te leren).

Het ‘spookhuis’  hebben we onderweg gefotografeerd. Het is een bekende ‘urbex-spot’. Wat is urbex… hmmm… beetje moeilijk uit te leggen in weinig woorden. Je zou kunnen zeggen; ‘de schoonheid van het verval, de natuur overwint alles’. Ik vind urbexfoto’s het mooiste als ze een verhaal lijken te vertellen, je fantasie prikkelen. En John hielp daarbij vandaag wel; terwijl ik op het terrein van het vervallen hotel rondscharrelde (oppassen geblazen!), riep hij van die behulpzame dingen als; ‘zag je dat? Er bewoog iets achter het raam’. Heel fijn. Zeker als je al het gevoel hebt van ‘you can check out, but you can never leave’ (dankjewel Eagles).

Bijna terug in Mandelholz beseften we dat de stoomtrein bijna van het station in Elend vertrok, dus John is in een hinderlaag gaan liggen en heeft de eerste stoomtrein van deze vakantie ‘geschoten’.

In ons hotel hebben we genoten van taart en bier. En Guinness… die besloot tot grote hilariteit van de serveerster dat hij na zo’n wandeling ook wel een plaatsje op de zitbank had verdiend, de kleine rooie deugniet!

Hieronder wat foto’s van vandaag. Enjoy!


De 'Kalte Bode'

Zonder al te rare fratsen van Guinness, lang leve de afstandsbediening!
Zwart-wit voor wat extra drama


Staat daar nou iemand voor het raam?voor bij mijn 50 mm serie, 16/52

In volle vaart, vol op stoom


Groetjes,
John en Sandra

4 opmerkingen:

 1. Daar had ik nu graag een foto van gezien, Guinness op de bank... Jullie met z'n 3en, gewoon fabelhaft en het 'Erholungsheim'... grausam, super! En dat voor een urbex experiment!!! Ik heb er echt van genoten!! xx esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dat klinkt allemaal erg spannend dus geen spoken ? hi hi ik ga weer verder met duimen veel plezier voor morgenxx joke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi hoi,
  Was een mooie dag vandaag!!
  Wat een super leuke foto van jullie drietjes.
  En de andere foto's ook.
  De bonsai boompjes heb ik ook even bekeken. Knap hoor. Staan er mooi bij.
  Duim voor jullie dat het morgen weer een mooie dag wordt.
  Liefs,
  Jolanda.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. haihai!
  Ik val vooral voor het bier en de taart in het hotel, want dat spookhuis (en zelf die stoomtrein) zijn mij veelste eng! brrrr....
  Hier inmiddels 20 graden! En bij jullie?
  Echt superrrrr mooie foto's, ook die van jullie gezinnetje :-)
  enjoy!

  Liefs, Eveline

  BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie, graag tot een volgende keer!

Sandra

P.S.
Weet je niet hoe je een reactie moet plaatsen? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens moet je bij 'reageer als' of 'profiel' nog aangeven hoe je wilt reageren. Als je kiest voor naam/url kun je je naam opgeven, maar anoniem kan ook.