zondag 9 maart 2014

Retro alert; de start van een log cabin blanket

Mijn belastingaangifte is gedaan, maar het zonnetje lonkte teveel om daarna nog boven de studieboeken te zitten. Foei Sandra! Maar ik maak het goed; na het schrijven van deze post ga ik braaf studeren, zodat ik vanmiddag zonder schuldgevoel van de zon kan genieten.

Ik houd me niet aan bepaalde kenmerkende kleuren, patronen of wat dan ook. Ik vind (bijna) alles leuk of zie de mogelijkheden om er een eigen draai aan te geven. Dat is leuk, maar ook wel eens lastig. Ik heb een kakofonie aan verschillende dekens gemaakt, die niet bepaald bij elkaar passen... 
Ik ben wel eens jaloers op degenen onder jullie die wél een bepaalde stijl hebben, bewust of onbewust. Niemand zal van mijn dekens zeggen; 'oh, da's echt een Sandra-deken'.
Maar ach, als ik maar genoeg verschillende maak, wordt mijn thema gewoon diversiteit! :-)

Zo ook het project waar ik nu mee bezig ben; een 'log cabin blanket' in retro-kleuren. Ik heb de kleuren heel doelbewust uitgezocht op internet, maar toen ik de doos open maakte, was het wel even slikken. En nu ik bezig ben, zie ik absoluut de mogelijkheden voor dezelfde blokken in heel andere kleuren. Bijvoorbeeld wit met zuurstok-kleuren (zal manlief leuk vinden :-))

Ik heb al eens eerder een soort log cabin blanket gemaakt (sorry voor de matige foto):


Maar de mogelijkheid om met licht en donker patronen te kunnen leggen, bleef me intrigeren en dat was uiteindelijk de reden waarom ik met mijn nieuwe project gestart ben. Tijdens mijn zoektocht op internet vond ik de gedachte achter log cabin dekens/blokken en hoe zo'n blok zou 'moeten'  zijn.

Het midden hoort geel, rood of oranje te zijn, want dat is het vuur in de haard van de blokhut. De ene kant van het blok heeft lichte strepen; dat is de zon die de ene kant van de blokhut verlicht. De andere kan is donker (je raadt het al), want daar schijnt de zon niet. Toen ik dit las, besloot ik dat ik (naast het oranje centrum) verder wilde met bruin (blokhut/bomen), groen (bomen/gras/mos), rood (bloemen) en blauw (de lucht). Ik heb nu 16 blokken af en kan nu dus ook al verschillende patronen leggen. Ik weet nog niet wat het uiteindelijk wordt. Hoe meer blokken, des te meer mogelijkheden, dus ik zet ze ook nog niet aan elkaar. Hieronder een impressie:Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden! 
Valt het bruin mee Brigitte? :-))))

Maar het is tijd om te stoppen met bloggen; ik ga aan de slag met mijn eindopdracht!

Als ik goed mijn best doe, heb ik over anderhalf uur een stukje frambozencake verdiend :-)
Het ideale recept heb ik nog niet gevonden, maar de structuur gaat erop vooruit.
Een hele fijne, zonnige zondag allemaal!

Groetjes,

Sandra
7 opmerkingen:

 1. Wowww Sandra wat prachtig, ik zou zelf nooit om die kleurencombi gekomen zijn,maar ik vind het echt prachtig ....

  Liefs
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, prachtig.
  Succes met de studie en geniet vanmiddag van het zonnetje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit wordt echt een bijzondere deken met al die lichte en donkere vlakken. Je hebt flink wat mogelijkheden. Ik ben benieuwd hoe je deken uiteindelijk wordt.

  Fijne zondag, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat grappig, het is ook echt iedere keer een totaal andere 'look' als je ze anders neer legt. Ben benieuwd voor welke optie je uiteindelijk gaat! Fijne zondag nog :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zou die nooit aan mekaar kunnen maken omdat ik gewoon niet kan kiezen welke de leukste combinatie is! Ik ben benieuwd welke jij gaat kiezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ohhh ik heb dit bericht gelezen nog dezelfde dag op mijn mobiel s'morgens even in bed voor het opstaan en dacht van ohh daar reageer ik nog wel op via de pc.....forgotten...tja bedje uit...verjaardagsontbijtje gemaakt voor mijn hubbie die jarig was die dag en om 15:00 moest gaan werken,dan krijg je dat,maar ik herinner me nog dat je gehaakte blokken me een hele poos bij bleven die ochtend...zo raar/apart/leek wel een bepaalde lichtval....ik weet niet wat ik er voor kijk op had,maar weet wel dat ik het effect vooral HEEL BIJZONDER vond zo!Zo hier zelf nooit opgekomen zijn en het lijkt net een quilt maar dan gehaakt i.p.v lapjes stof jaaaaa daar deed het me het meeste aan denken en dan dat spelen met die vierkantjes....


  grtzzzz
  Angeline

  BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie, graag tot een volgende keer!

Sandra

P.S.
Weet je niet hoe je een reactie moet plaatsen? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens moet je bij 'reageer als' of 'profiel' nog aangeven hoe je wilt reageren. Als je kiest voor naam/url kun je je naam opgeven, maar anoniem kan ook.