zondag 2 maart 2014

Mutsjes enzo

Oh, je had me moeten zien glimmen van de week toen ik jullie lieve reacties las op mijn giveaway-post! Dankjulliewel! Morgen is de verloting...

Ken je dat? Zo is het rustig en kun je aanbieden mensen te helpen of dingen voor ze te maken en dan ineens... komt alles tegelijk! Ik ben nog druk bezig met de curly-sleutelhangers (de teller staat op 18), maar die wokkels moest ik aan de kant schuiven voor een spoedje; het haken van mutsjes voor Britt.

Britt is het hartsvriendinnetje van de dochter van een collega van mij en ze heeft helaas een neuroblastoom. Misschien heb je Sophie voorbij zien komen op 'Mijn eigen plekkie'? Britt is een lotgenootje en ondergaat nu samen met Britt dezelfde therapie. Ze kan haar haren elk moment verliezen. Toen mijn collega vroeg of ik mutsjes wilde haken, was het antwoord niet moeilijk!
Gisteren heb ik deze drie mutsjes op de post kunnen doen;
















Dit kaartje vond ik nog in mijn la, een toepasselijk, lief, gekke-mutsen-kaartje! Toeval bestaat niet!
Dus die zit bij het pakketje.














Van de hak op de tak; vanochtend Guinness zijn wormkuur gegeven. 'Smakelijke tablet', zeggen ze dan. Whahahaha, laat me niet lachen!
'Eet 'm zelf maar op!' was de onzichtbare tekstballon boven Guinness' ondeugende snoet.

Ik had mijn best gedaan en de tablet omwikkeld met vanalles wat ik maar kon vinden; restjes boekweitpannenkoek van gisteren, brood, noem maar op.
Alles werd enthousiast verorberd; 'meer, meer, meer!' Maar eh... de pil ging in het mondje en vervolgens weer 'ploep'  uit het mondje... En zo'n ding wordt natuurlijk steeds zachter en natter, jak!

Ik en de keukenvloer zijn inmiddels ook ontwormd. En Guinness? Die moest er uiteindelijk aan geloven; bekkie open gewrikt, kleffe pil achterin gestopt, bekkie dicht gehouden, met de andere hand iets lekkers voor  het neusje gehouden, slik, slik en klaar!!!

'Smakelijke tablet', pffffff.... Ammehoela!

Fijne zondag en tot morgen!

Groetjes,

Sandra





7 opmerkingen:

 1. Eerst wou ik reageren oh leuk die mutsjes .... maar nee helemaal niet leuk! Ik krijg er kippevel van... oh zo erg. Wel lief hoor dat je die mutsjes maakte maar het had veel beter niet nodig geweest.Heel veel sterkte aan Britt en haar familie!
  grtjs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je mutsjes zijn heel erg leuk. Altijd zo dubbel als je zoiets maakt: aan de ene kant blij dat je kunt helpen, aan de andere kant zo verdrietig dat het nodig is. Heel veel beterschap voor de kleine zieke!!
  En wat betreft die pil: Hilarisch en heel herkenbaar. Al ging het bij ons om katten en die houden minder van hun baasjes dan honden geloof ik, dus groot gevaar gebeten en gekrabd te worden :-))))).
  Groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt Nelleke, een heel dubbel gevoel. En ik moet zeggen dat het door mijn hoofd spookte dat ik dankbaar was dat Guinness geen kat is :-))

   Verwijderen
 3. Oh wat lief van je Sandra....heel veel sterkte voor Britt....

  Liefs
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige mutsjes. Jammer dat iemand zoiets nodig heeft voor zo'n nare ziekte en vervelende, maar noodzakelijke therapie. De mutsen zullen vast in de smaak vallen. Dat van dat pilletje: Zo herkenbaar.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Arme Britt.....wat heb ik toch ontzettend te doen met deze kinderen,zooooo oneerlijk!!!Heel veel liefs en sterkte ook voor Britt,je hebt hele mooie mutsjes voor haar gehaakt Sandra...echt top van je!Fingers crossed voor deze kleine kanjers!

  lieve groetjes
  Angeline

  BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie, graag tot een volgende keer!

Sandra

P.S.
Weet je niet hoe je een reactie moet plaatsen? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens moet je bij 'reageer als' of 'profiel' nog aangeven hoe je wilt reageren. Als je kiest voor naam/url kun je je naam opgeven, maar anoniem kan ook.