dinsdag 20 mei 2014

Wandeling met wisselend weer

John had de wandeling voor vandaag uitgestippeld; een mooie route van ongeveer 5 uur, met als hoogtepunt de vuurstenen rotsen bij Schierke. Zag er goed uit, ook Guinness de Stuiterbal kon zich erin vinden. En Finnegan? Die zegt overal ‘ja’ tegen. Maar dat heeft er ook alles te maken met zijn slimmigheid; als hij moe wordt, dan lift hij gewoon op onze rugzak mee!

En toen stapten we uit ons koele boshuisje... Pfjieuwww… Toen we door de zinderend warme velden liepen te puffen, begon de twijfel bij mij te knagen. Ook Guinness keek niet meer al te vrolijk.

Maar John had het volste vertrouwen in ons. En we kregen hulp uit onverwachte hoek; al heel snel begonnen er zich van die mooie cumuluswolken te vormen. In berg-/heuvelachtig gebied altijd opletten geblazen, want je wilt niet op een kale top door een onweersbui overvallen worden.

Maar goed, de wolken boden ons af en toe de broodnodige schaduw, dus we hebben de prachtige wandeling helemaal af kunnen maken. 

Bij Schierke ligt ook de houten wandelweg die ik gebruikt heb als achtergrondfoto/header voor Beautiful Boardwalk. Of beter gezegd; lag. Vorig jaar heeft John nog wat levensgevaarlijk los liggende planken vastgelegd en ik denk dat er meer mensen vonden dat het te gevaarlijk aan het worden was. Dus… het hele pad over de moerasachtige grond was weggehaald en overal stond materiaal voor de aanleg van een nieuw pad.

Jammer, want Finnegan is voor het eerst in de Harz en ik had hem graag op de 'Boardwalk' gefotografeerd. Toen Finnegan dat hoorde, is hij voor mij halsbrekende toeren op een boomstam uit gaan halen. De kleine boef! 

Laat in de middag zijn we nog even op een terrasje neergestreken in Schierke. Bij ons favoriete stationnetje van deze omgeving. Met een broodje Thüringer Bratwurst en een drankje de stoomtreinen bewonderen terwijl ze de Brocken omhoog (en omlaag) denderen…

Oei! Het begint te druppelen! We zetten er stevig de pas in en we hebben geluk; zodra we de rode luiken van ons hotel in de bossen op zien doemen, begint het te flitsen en de wolken laten los wat ze de hele dag al op aan het bouwen waren. We zijn net op tijd binnen!

Lieve vakantiegroetjes,

John & Sandra

P.S. Hieronder komen (hopelijk) de foto’s van vandaag te staan. Maar de internetverbinding heeft er hier niet zo’n zin in, dus het kan zijn dat de foto’s langer op zich laten wachten.

5 opmerkingen:

 1. Ik kom af! Met de honden!
  Het lijkt me daar superdesuperzaligwandelen! Daar wil ik nu echt ook een keer naar toe! Geniet intussen maar voor mij er bij! ;)
  Mooi die foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke fotoos! Ik heb een vraag over je sjaal. Hoeveel steken heb je opgezet en metw elke naald brei je? Ik vind hem zo mooi, lijkt me echt een leuk zomerwerkje.... Als je van kleur en patroon wisselt, doe je dan iets speciaals zodat je niet zo' n rare overspring krijgt?
  Nog fijne vakantie...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Baukje! Ik heb 96 steken opgezet (goed opletten dat je een veelvoud neemt van de patroontjes die je wilt maken). Ik start elke keer op dezelfde plek met mijn patroontje (gemarkeerd met veiligheidsspeldje). Helaas zie je daar wel een kleine verspringing (afhankelijk van het patroon). Oh ja; naald 4. Succes, het is echt leuk om te doen! Groetjes, Sandra

   Verwijderen
 3. Wat een mooie foto's weer! Heel leuk om zo een beetje mee te genieten!
  Groetjes Monique

  BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie, graag tot een volgende keer!

Sandra

P.S.
Weet je niet hoe je een reactie moet plaatsen? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens moet je bij 'reageer als' of 'profiel' nog aangeven hoe je wilt reageren. Als je kiest voor naam/url kun je je naam opgeven, maar anoniem kan ook.