donderdag 12 juni 2014

Koken in andere dimensies

Mijn grootste pannen heb ik vanmiddag afgestoft om voor het familiediner van morgen zo'n 5 liter bolognesesaus te maken. 


Het recept dat ik hiervoor heb, heb ik verdubbeld om zeker genoeg te hebben. 
En dan... wordt het koken in heel andere dimensies! Twee eetlepels tijm en twee eetlepels rozemarijn (om maar iets te noemen). De groenten en het gehakt samen bakken in de braadpan? No way... Mijn braadpan ging in staking en spuugde de wortel en ui in de rondte... Hmmm... dan maar improviseren.

Lang verhaal kort; het is allemaal goed gekomen en de saus staat nu af te koelen.

Het fijne van gerechten die lang moeten pruttelen; ondertussen kun je je slagveld weer omtoveren tot de keuken die het eerder was :-) En... je kunt ook nog mini-frambozentaartjes bakken.


En vooruit, doet u mij ook nog maar 12 perzik-kaneel muffins!


Gordon Ramsay ligt vast dubbel van het lachen achter zijn fornuis als hij dit leest, maar ik krijg er bijna chef-kok-allures van!
Mijn ieniemienie-oventje dat zo braaf al mijn baksels bruin bakt, schiet spontaan in de stress. Chef-kok??? Nog harder werken???


Ik hoop trouwens niet dat mijn oventje mijn dromen van vanmiddag heeft opgepikt... Dromen over een fantastische, grote oven (of twee), waarin ik alles tegelijk had kunnen bakken... 
Ieniemienie zou ervan in staking kunnen gaan... Brave Ieniemienie-oven!
Ooohh... die mini-frambozentaartjes zien er goed uit... Geen garantie dat ze morgenavond allemaal veilig aankomen bij de familie. Het zou zomaar kunnen zijn dat manlief en ik er ieder eentje meenemen naar het werk.
Niet verder vertellen hè?

Groetjes,

Sandra
5 opmerkingen:

 1. Wow, jij bent er druk mee geweest zeg! Wat een enorme pan saus, hihi. En die cakdjes zien er ook alweer zo overheerlijk uit. Dat wordt smullen! En ik zou zeggen: gewoon doen hoor, en het hoeft niet stiekum. Niets leukers dan je eigen baksels proeven! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een werk heb jij verzet zeg je hebt je middag weer goed ingevuld laat het jullie maar goed smaken heel veel eet plezier met de hele fam.gr mssssx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Njammie ik krijg op slag zin in een spagettieke! Ziet er heerlijk uit die saus!
  Om nog maar van die fantastische taartjes te zwijgen... ge gaat het niet geloven maar ik kan ze zelfs ruiken! Lekker! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hmmm, krijg spontaan honger! Wat een heerlijkheden. Goed bezig!
  Groetjes Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo zo een bezig bijtje in de keuken daar!Maar ohhh zo heerlijk om te doen!het ziet er allemaal even goed uit Sandra!

  BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie, graag tot een volgende keer!

Sandra

P.S.
Weet je niet hoe je een reactie moet plaatsen? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens moet je bij 'reageer als' of 'profiel' nog aangeven hoe je wilt reageren. Als je kiest voor naam/url kun je je naam opgeven, maar anoniem kan ook.