maandag 23 juni 2014

Testing - Part 2

Ongelofelijk! Ik heb wéér een nieuw patroon van Felted Button mogen testen!

What a lovely weekend; I've been selected to test a lovely pattern from Susan of Felted Button; the Rainbow Sprinkles Blanket! You can find it on Ravelry.

Ik moet zeggen, de vorige keer heb ik een weloverwogen beslissing gemaakt, maar deze keer ben ik pats-boem-halsoverkop verliefd geworden op het patroon waar ze testers voor vroeg. Ik meldde me aan als tester en ben daarna pas na gaan denken. 'Maar ach... ik word waarschijnlijk toch niet geselecteerd', dacht ik. Hahaha! Wél dus! Dat betekende werk aan de winkel.

Kijk, issie niet moooooi, de 'Rainbow Sprinkles Blanket':
Het patroon is vandaag online gegaan. Je kunt het hier op Ravelry vinden.
En het is een geweldig patroon. Kleurrijk, heel goed te doen en door het 'joining-as-you-go' zie je je dekentje groeien.

Dit werd mijn variant:

I have chosen a tan background for my sample.


Ik heb bewust gekozen voor een basiskleur die wat donkerder is, omdat Guinness ook van mijn dekentjes houdt...
De felle kleuren laten zich moeilijk fotograferen.


Ik heb een mooie Merino wol gebruikt van Lana Grossa (Bingo).
Maar.... vandaag ben ik uit gaan rekenen wat het zou kosten als ik van deze wol de hele deken zou haken.... Sapperdeflap!!! Snik... Waarom zijn die mooie garens zo absurd duur??
Als het nou mijn enige deken zou zijn, zou ik zeggen; ik doe het gewoon. Maar eerlijk is eerlijk. Ik heb al verschillende dekens gehaakt en ik ben nog bezig met de log cabin deken. Het houdt ergens op.

I would love to crochet the whole blanket with this Merino wool, but after I did my maths I decided it's just going to be too expensive for me. I've got enough wool to make a colorful scarf out of the sample. 

Dus... Ik heb besloten dat ik van de testlap een kleurrijke sjaal ga haken. Kijk, hij is al een beetje verder gegroeid vandaag:
En wie weet ga ik hem toch nog maken binnenkort. Maar dan van Stylecraft. Dan krijg ik ook geen hartverzakking als Guinness net iets méér mee naar binnen sleept dan een beetje zand aan de pootjes :-)

Fijne avond allemaal!
Hartstikke leuk dat zowel Nederland als België het zo goed doen in het WK. Aan de feestgeluiden te horen, zullen er morgen wel een paar mensen met kleine oogjes op het werk verschijnen :-)

Groetjes,

Sandra


8 opmerkingen:

 1. geweldig mooi heel appart maar ja ik snap het weer een deken er bij ha ha je moet een winkeltje beginnengr mmmmmmmmms

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heeeel mooi en inderdaad....wat je zegt...al die mooie garens zijn zo duur...zo jammer als het voor zo'n groot project is....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eerst nog : dikkedikkemercie voor mijn gewonnen giveaway en het lieve kaartje! Wat heb jij mooie gepersonaliseerde stickers! Heb je die zelf gemaakt of ergens besteld? Geweldig origineel!
  Dit patroon is prachtig... ook de kleurtjes die jij koos.... Voor een sjaal gaat dat ook heel mooi zijn. 't Is inderdaad zuchten bij de prijs van de wolletjes... tenminste, voor een deken loopt dat op! Ik moet lachen met je verhaal over Guiness zijn vuile pootjes... haha hier heb ik zo'n acht vuile voeten te vegen. Zalig dat het nu droog en mooi weer is hé?
  Dankjewel voor het linken naar het patroon!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat het goed is aangekomen! De stickertjes heb ik lang geleden besteld bij 'Goed Gemerkt'.
   Hou op hou op.... Regen en een (of meer :-)) hond; dan heeft poetsen geen enkele nut. Zéér ondankbaar. Denk je dat ie droog is en dan zit toch nog alles onder de vieze spetters, grrrrr....
   Dus... Dank aan de weergoden dat het droog is!
   Lieve groetjes,
   Sandra

   Verwijderen
 4. Garen kan inderdaad schandalig duur zijn... toch zeker als je een hele deken wil maken... ik loop regelmatig Wibra/Zeeman in, bij momenten hebben ze daar hele mooi garens (niet altijd...kwestie van regelmatig te gaan kijken), en dan is het een pàk goedkoper !
  Voor een dekentje mag het voor mij wel in acryl zijn, een bloes of sjaal, tsja, dan heb ik ook liever een goed garentje, maar zoals je zegt, een paar dekens, en dan lopen de uitgaven op !
  Maar een testsjaal is een goeie oplossing :-) !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor dekens durf ik bij de Wibra/Zeeman niets te kopen... Heeft ook met mijn veranderlijkheid te maken; plots wil ik hem groter maken en dan... Helaas pindakaas uitverkocht hihihi!
   Maar Stylecraft is super; mooie kleuren, voordelig en blijft prachtig na het wassen (en overleeft zelfs de droger :-)))
   Groetjes,
   Sandra

   Verwijderen
 5. Weer een prachtig ontwerp wat je getest hebt. En jouw uitvoering met die neon-achtige kleurtjes is zeker zo mooi als het origineel! Maar inderdaad, de prijs van wol ..... dat kan stiekem enorm oplopen. Dan is stylecraft een redelijk alternatief.
  Groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig deken en wat fijn dat je zo'n mooi patroon mag testen. Met Stylecraft blijft zo'n groot project nog enigszins betaalbaar.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie, graag tot een volgende keer!

Sandra

P.S.
Weet je niet hoe je een reactie moet plaatsen? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens moet je bij 'reageer als' of 'profiel' nog aangeven hoe je wilt reageren. Als je kiest voor naam/url kun je je naam opgeven, maar anoniem kan ook.