zaterdag 26 juli 2014

Enjoying the little things

Hij stond al een tijdje op mijn verlanglijstje en laatst heb ik (lucky me) de macrolens die ik graag wilde hebben even mogen testen. En nu (helemaal blij :-)) heb ik de lens zelf!

Dus af en toe ga ik jullie vermoeien met foto's van kleine dingen. En het is een wonderlijke wereld, dat kan ik je zeggen. Neem nou deze foto. Die ogen... bijna buitenaards (kom ik weer aan met mijn aliens :-))
Zoals ik eerder vertelde; die bezige beestjes gaan voor mij niet stil zitten. En ik ben zo eigenwijs om geen statief te gebruiken. Dus ik moet keuzes maken in instellingen. Bij de foto hierboven vind ik dat de nadelen van die instellingen eigenlijk erg goed uitgepakt hebben.
Wat ik ook graag met jullie wil delen is mijn ontdekking van de fotokunstenares Lotte van Dijck.
Op en dag begon zij tekeningen te maken op haar foto's. En dit is het resultaat:


Ik heb 10 verschillende ansichtkaarten van Lotte gekocht bij Daily Poetry (over enjoying little things gesproken :-))


Ik denk dat de ansichtkaarten van Lotte bij mij in een lijstje terecht komen. Ze zijn zo lief...


Fijn weekend allemaal!

Groetjes,

Sandra

7 opmerkingen:

 1. Wat fijn dat je je lens hebt !
  En gooi je diafragma maar volledig open, dan heb je al niet snel een statief nodig, voor macro opnames is een beperkte scherptediepte mooi !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ola, dat is een leuk speeltje ! Ik hou enorm van zo'n foto's. Die eerste met je 'alien' is top. Mij vermoei je er helemaal niet mee, hoor. Laat maar komen, die beauty's !
  En wat leuk om die foto's-met-tekeningen van Lotte van Dijck te leren kennen. Ik vind ze uitermate schattig. (die icoontjes voor op de computer zijn ook heel tof!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik hoef me dus niet in te houden, hihihi!
   Ik had die icoontjes nog niet gezien, wat grappig zeg!

   Verwijderen
 3. Doe maar rustig verder met het macro-fotograferen. Mij zal je er niet mee vermoeien. Ik kijk al uit naar meer.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig je opnames,vooral die eerste....ook nog steeds een stille wens van mij,maar weet ook niet welke/hoe of wat....en de kaarten zijn ook heel schattig Sandra!Enjoy je nieuwe lens!Ik zou het wel weten,ha,ha

  BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie, graag tot een volgende keer!

Sandra

P.S.
Weet je niet hoe je een reactie moet plaatsen? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens moet je bij 'reageer als' of 'profiel' nog aangeven hoe je wilt reageren. Als je kiest voor naam/url kun je je naam opgeven, maar anoniem kan ook.