zondag 13 juli 2014

Theepot-warmer en... slakken!

Vorige week mocht ik weer een patroon testen. Deze keer van Alessandra Hayden van Just be Happy Crochet. Mijn eerste theepot-warmer, jippie!

Het patroon vroeg om een 'standard 44 oz teapot' eh..... Watte? Qua inhoud (44 oz = 1,3 liter) had ik wel een theepot in huis, maar die is ovaal van vorm. Uiteindelijk heb ik maar een 1,3 liter theepot uit de standaard collectie van de Blokker gekocht. Als je dan iets test, is het ook leuk om het af te maken. Zoiets is altijd een leuk cadeautje.

Het patroon komt binnenkort in het Happily Hooked Magazine te staan. Alessandra heeft een makkelijk patroon ontworpen dat mij heel geschikt lijkt om verder te 'pimpen' met bloemen, knopen of wat je ook maar kunt bedenken.

Mijn 'standaard' theepot bleek uiteindelijk niet standaard genoeg, dus ik heb het patroon wat aan moeten passen bij het tuitje. Gossie, ik ben allemaal aan het typen, terwijl ik veel beter foto's kan laten zien. Die spreken voor zich!

Last week I've tested a tea cozy pattern from the lovely Alessandra Hayden of Just be Happy Crochet.
The pattern will be published in 'Happily Hooked Magazine'.

Voilà:


Op de foto zie je trouwens cake die ik gemaakt heb naar het recept van Ymme van Creaymme; hazelnoottulband met appels. Wederom een aanrader. Mijn tulbandvorm wordt de laatste tijd veelvuldig gebruikt :-) Maar goed, verder met de theepot-warmer, nu van boven:En de achterkant (lijkt een beetje op zo'n sexy operatiehemd, whahahahaaa!):


Vooruit, nog eentje dan:


Genoeg over de theepot, door naar de slakken. Finnegan weet dat ik een macro-lens uit aan het proberen ben en hij heeft me geholpen met het lokken van... slakken! (tevens met dank aan manlief-x)
En met succes, kijk:

In the meanwhile Finnegan is luring snails with Forget-me-nots, so I can photograph them :-)


Finnegan had vergeet-mij-nietjes geplukt en een groot groen blad van een vijverplant waar de slakken altijd graag op vertoeven. De vergeet-mij-nietjes vond ik een rare keuze, maar Finnegan heeft er toch meer verstand van dan ik:
Het vergeet-mij-nietje lokt de slak op het blad en Finnegan ligt er vol trots naar te kijken.Slakken zijn blijkbaar een beetje cameraschuw. Eentje weigert om zijn huisje nog uit te komen en de andere... glibbert weer rustig de tuin in, terwijl Finnegan toekijkt.
Groetjes,

Sandra
13 opmerkingen:

 1. Schitterende kleuren voor de theepotwarmer. Ik heb zo'n beetje zitten kijken en zitten denken, mmmm.... dit wil ik ook. Ik sla je foto op in de TO DO -map. Echt heel erg mooi. Je zal wel trots zijn als hij in een magazine komt.

  De macro-lens werkt perfect: heerlijke slakkenfoto's. Ik kijk al nieuwsgierig naar de volgende foto's uit.

  Prettige zondag,

  Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Brigitte! Dit is Lana Grossa, Medio, kleur 023. Liefde op het eerste gezicht toen ik 'm zag liggen in mijn plaatselijke wolwinkeltje :-)
   Ben bang dat mijn foto van de theepot-warmer niet gepubliceerd kan worden, omdat ik voor mijn versie het patroon iets aan heb moeten passen, maar je weet nooit. Zou ontzettend gaaf zijn!
   Lieve groetjes,
   Sandra

   Verwijderen
 2. Thank you so much Sandra, I really appreciate you taking the time to test this for me. What a wonderful blog you have!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij is fantastisch mooi, jou gehaakte theepot warmer. Zo eentje zou ik ook wel willen maken.
  En de foto's met de slak en Finnegran, zo schattig!
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goeie steek ook voor de theepotwarmer, en een prachtige kleuren. En wat moet ik toch weer grinniken van Finnegan. En op die ene foto zie je zelfs de pupil van de slak, gaaf van zo dichtbij. X Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige foto's maak je met je lens... alhoewel ik liever geen slakken zie... ze hebben hier al de hosta's geplunderd.
  Njammie de tulband... nu zeg ik het al zo lang... maar deze week ga ik echt eentje proberen!
  Je theepot is een schattig wollen bolleke met die warmer en dat verloopgaren heeft een heel mooi effect! Knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo, via via kom ik op jou blog terecht. Gezellig hier! En mede omdat ik heeeeel nieuwsgierig ben hoe jou pixeldeken gaat worden (Kan me heel goed voorstellen dat je schrok toen je het garen zag. ;-) ga ik je volgen! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat gezellig Esther! Ik zal snel weer een Pixeldeken-update plaatsen!
   Lieve groetjes,
   Sandra

   Verwijderen
 7. Finnegan - maak maar vlug dat je wegbent, zo'n slak laat een vies slijmerig spoortje achter op je pelsje...
  Brrr, ik ben akkoord met Kris van Onliemie, voor mij liever geen slakken ! ( Tenzij met veel knoflook en kruidenboter, in de oven ;-) )
  De theepotwarmer is goed gelukt ! Vind de vergelijking met het ziekenhuishemdje wel grappig... ik zie de zaken dan weer omgekeerd, ergens iemand in het ziekenhuis, in een veelkleurig gehaakt hemdje met gele strik op de poep ;-)))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ooooohhhh, ik zie het ook voor me! Whahahaaaa!
   En het is nog een kriebelhemdje ook! :-)))

   Verwijderen
 8. Ohhh wat heb je dat toch weer mooi gemaakt en op de foto's gezet!Petje af hoor!Kado geven?!?!?Ik zou hem als theeleut zijnde lekker zelf houden denk ik zo,ha,ha....Gaaf de foto's van je slakken en ook die met die kleine nieuwsgierige Finnegan!

  lieve groetjes
  Angeline

  BeantwoordenVerwijderen
 9. heel erg mooi de theepot warmer mooi die kleuren .
  die slakken foto`s zijn ook heeeel mooi gemaakt met die lens net echt zooo duidelijk
  gr m

  BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie, graag tot een volgende keer!

Sandra

P.S.
Weet je niet hoe je een reactie moet plaatsen? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens moet je bij 'reageer als' of 'profiel' nog aangeven hoe je wilt reageren. Als je kiest voor naam/url kun je je naam opgeven, maar anoniem kan ook.