dinsdag 1 juli 2014

Pixel-stress

De bus van de pakketdienst stopt voor de deur... Jippie!

Stralend loop ik met mijn grote doos met wol de kamer in, pak een schaar, maak de doos open en...
ik schrik me het apenzuur.

'Jan Suiker te paard!' zou mijn opa gezegd hebben. En in dit geval gaat dat 'suiker'  zeker op. Wat heb ik toch uitgezocht...?? Dit zijn helemaal NIET mijn kleuren.

Kijk en huiver:
O jee o jee o jee...

Maar stop. Ik ga even terug naar het begin. Wat ga ik eigenlijk maken? Een deken. Naar een patroon van Felted Button; de 'Painted Pixels Blanket'. Die ziet er zo uit:


De 'pixels' (bloemetjes) zijn gemaakt van een verloop- (degradé) garen van Red Heart. Deze worden met grijs garen aan elkaar gezet.
Als alternatief voor Red Heart heb ik gekozen voor het 'Merry go Round' garen van Stylecraft.
De kleuren van Stylecraft zijn heel anders, maar het verloop (hoe lang duurt het van de ene tot de andere kleurovergang) is ongeveer hetzelfde.
Ik moet zeggen; bij het vullen van mijn winkelwagentje op internet moest ik al even slikken, maar ik had er vertrouwen in. Maar nu ik de kleuren in het echt zie....

Nou, niet zeuren; pixels haken! Dus ik ben aan de slag gegaan. Dit is het resultaat van drie kwartier zuchten (gemaakt van de kleur 'strawberry'):
Hmmm.... mijn ongerustheid is wel wat gaan liggen. Ik moet honderden en honderden van deze pixels haken. Dan zou het in de kleurschikking goed moeten komen? Toch???!?
Of ben ik mezelf nu aan het overtuigen?

Ondertussen is Finnegan door de tuin aan het rennen met een roze pixel op zijn koppie, de kleine komiek.
Weet je wat ik doe? Ik houd me aan mijn uitspraak van net; niet zeuren, pixels haken!
Ik houd jullie op de hoogte van mijn vorderingen!

Groetjes,

Sandra
13 opmerkingen:

 1. Ik denk dat dat helemaal goed komt... alleen begrijp ik die met het oranje niet zo goed? Die zie ik nl. niet in de deken op de foto? Of speelde daar het oranjegevoel een beetje op? ;)
  Ik vind jouw gehaakt pixels alvast heel mooi!
  Vooruit haken maar! En je zal zien... dat wordt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik denk dat dat oranje bij het virusje hoort dat heerst, whahaha!
   Lieve groetjes,
   Sandra

   Verwijderen
 2. Oh jee Sandra, dat is schrikken :-). Had ik ook toen ik de 1e keer Stylecraft besteld had. De kleuren zijn best wel heftig. Maar éénmaal gestart vond ik het toch meevallen. Gaat bij jou vast ook zo :-). Ze zien er goed uit hoor, deze roze, zeker in combi met grijs!
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, wat fijn om te horen Nelleke! Ben dus niet de enige hihihi!
   Dankjewel!
   Lieve groetjes,
   Sandra

   Verwijderen
 3. Ik denk(hoop)dat het ook wel goed komt....ook ik schrok in eerste instantie bij de aanblik van je aanschaf(zooo niets voor Sandra!!!...en voor mezelf dacht ik,ha,ha...van dit soort garens met overloop vind ik vaak alleen de (vaak)dure het mooiste,ha,ha)Maar bij het zien van je gehaakte pixels heb ik ook dezelfde gedachten als dat je zelf hebt....ik denk dat het wel goed zal komen inderdaad...zo oogt het weer zo heel anders!Ohhh oh die ♥Finnegan toch weer! Doet hij vast om je uit te dagen nadat hij heeft gehoord dat je ook nieuwe kleertjes voor hem wil maken de boef! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt gelijk Angeline. Tot voor kort durfde ik het niet aan met de goedkopere verloopgarens. En dan komt dat stemmetje als je de doos open doet 'zie je wel!'
   Maar het komt zeker goed, al pakt de deken vermoedelijk wel lichter uit dan verwacht. We zullen zien!
   En Finnegan; daar had ik nog niet aan gedacht, maar dat zou goed kunnen!
   Lieve groetjes,
   Sandra

   Verwijderen
 4. Oepsie, das zeker schrikken, maar jou kennende komt het vast goed.
  O, Finnegan je blijft een schurk. Haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor je vertrouwen, lief!
   Lieve groetjes,
   Sandra

   Verwijderen
 5. Zo te zien valt het gehaakte resultaat beter meer dan dat de bolletjes wol doen vermoeden. Ik denk dat het in orde komt. Echt iets voor mij die kleurtjes in de deken. Mooi!
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tjeetje Sandra, ik begrijp je angst maar ik denk dat het wel goed komt als ik je gehaakte pixels zie! Veel succes en hij is wel heel erg leuk hoor die deken:-))))

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb al meer gelezen dat Stylecraft zo knalt, maar het komt goed..... Wat een prachtige uitdrukking van je opa, die houden we er in..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wow, wat een kleurenpracht! Ik denk dat het heel leuk wordt zo samen, je kunt lekker puzzelen met al die pixels straks totdat het kleurpatroon helemaal naar je zin is. Succes met het haken van al die dingetjes (en vooral: het afhechten van die ontelbare draadjes!). Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie, graag tot een volgende keer!

Sandra

P.S.
Weet je niet hoe je een reactie moet plaatsen? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens moet je bij 'reageer als' of 'profiel' nog aangeven hoe je wilt reageren. Als je kiest voor naam/url kun je je naam opgeven, maar anoniem kan ook.