maandag 29 september 2014

De shrug

We zijn weer thuis!


Dit klinkt vrolijker dan ik ben, helaas.

Vandaag nog een dagje vrij en dan ga ik weer werken. En één ding is zeker; de komende tijd gaat er op mijn werk veel veranderen. Het zijn onzekere tijden met veel bedreigingen, maar ook veel kansen.
Ik probeer het nog even naast me neer te leggen, ik kan er nu toch niets mee, maar het beïnvloedt mijn gemoedstoestand (natuurlijk) wel.

Even van de hak op de tak; je zou me hier moeten zien zitten...
Nét vóór onze vakantie - zo'n 36 uur van te voren - heeft onze wasmachine het begeven... Toen we onze oude machine nog hadden (die nog maar 1 programma draaide, maar wel in alle temperaturen), was dat mij doemscenario. 
Nu, met een drie-jaar-jonge-AEG-laat-je-niet-in-de-steek, had ik het totaal niet zien aankomen. Dankzij mam zijn we redelijk ontspannen en mét schone kleren op vakantie kunnen gaan.

Maar we zijn weer terug van vakantie en we namen mee... twee koffers vuile was.
Plus de dingen die natuurlijk zijn blijven liggen vóór de vakantie.

Vanmiddag komt de monteur. We hebben ons waskamertje helemaal leeggeruimd, zodat hij plaats heeft om (hopelijk vanmiddag) de machine te kunnen repareren.

Gevolg; ik zit nu achter mijn pc met in mijn rechter ooghoek 'Mount Doom' aan wasgoed. Aargh!

Weekendje haken

Ik mocht van mezelf afgelopen weekend he-le-maal los gaan met haken. Nog even geen verplichtingen; gewoon gáán met die banaan - eh, haaknaald.
Weet je nog die bolletjes groen garen die ik in Hamelen heb gekocht?
Nou... die zijn op! Getransformeerd in een 'shrug'.

Tadááá:


Ik weet het, het ziet er een beetje raar uit, zo in de stoel, maar manlief (ocharm) is al weer aan het werk en Guinness is niet zo handig met de camera :-) 
Dus jullie zullen het even met deze stoel-variant moeten doen.

Op het blog van Echt Studio (zie de link hier boven) zie je betere foto's.
Hij is super makkelijk te maken!

Eén 'maar'; hou met het bepalen van de lengte rekening met het kraagje. Dat had ik niet gedaan, waardoor hij wat kort uitviel. Ik heb dit opgelost door met hetzelfde reliëfstokje als in de mouwtjes een boordje onderaan het achterpand te haken.

Nog wat 'haaktechnische' info; ik heb de shrug gehaakt van iets minder dan 5 bolletjes Lana Grossa Garzato Fleece (225 m. looplengte), in geel-groen. Garzato Fleece (baby alpaca/polyamide) laat zich niet makkelijk haken (pluizig). Ik heb naald 7 gebruikt.

OK. Het 'gewone leven' is weer gestart; tijd om boodschapjes en me op het huishouden te storten. Niet letterlijk natuurlijk. Alhoewel... als die berg was nou schoon was geweest... Enfin, ik dwaal af. Aan de slag!

Groetjes,

Sandra


P.S. Er is een giveaway op komst... Nog even bedenken hoe ik het ga doen. Wordt vervolgd!




16 opmerkingen:

  1. Is inderdaad niet leuk als er wat onzekerheden op je afkomen zeker wat werk betreft. Zit eigenlijk in zelfde schuitje maar ik probeer dat alles zo goed mogelijk te relativeren. Waar een deurtje toegaat gaat er een nieuwe open, niet?
    En als je huishoudapparaten het dan nog eens begeven is het echt balen natuurlijk.
    Hopelijk ben je met weinig kosten gered.
    Jouw shrug vind ik schitterend. Vooral de kleur is toppie! Denk dat ie heel mooi staat op een jeans.
    Dikke steunknuffel, Tinne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jeetje Tinne... Jij ook al! Ik denk precies zoals jij en weet dat het uiteindelijk goed komt. Maar die onzekerheid tot die tijd... Jij ook héél veel sterkte. We beloven elkaar dat we zo positief blijven en blijven relativeren, goed?

      Geluk bij een ongeluk; we hadden bij de machine een servicecertificaat gekocht en... dat is nog geldig. Jippie!!

      Lieve groetjes,
      Sandra

      Verwijderen
  2. Wauw je shrug is erg mooi,en dan die kleur!Prachtig!Ik hoop dat je machine vandaag weer mag draaien,niet dat was nu de leukste bezigheid is,hier lijkt er ook noooooit een einde aan te komen aan die 'bergen',maar we kunnen zo'n machine niet missen en verder gaan mijn fingers crossed voor een goede afloop op je werk!

    lieve groetjes
    Angeline

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanxxx! Komt (linksom of rechtsom) uiteindelijk goed.

      De kleur komt zo mooi overeen met de natuur op dit moment; beetje groen, beetje geel, vleugje oranje... Als ik ermee in het bos sta, ben ik haast onzichtbaar :-))

      Helaas moet ik mijn wasmachinevriendje nog een week missen... Er moet een onderdeel besteld worden :-(

      Verwijderen
  3. Je beschrijft precies wat vakantie doet: je tijdelijk je problemen laten vergeten. Dan kan het soms tegenvallen als je er daarna weer mee moet dealen. Zo'n wasmachine is maar een klein irritant molshoopje vergeleken met wat er gaande is op je werk. Dat zijn hele nare onzekerheden. Hopelijk krijg je in ieder geval snel duidelijkheid.
    Wat betreft je Shrug; hij is prachtig!! Ik vond hem bij Echtstudio al erg mooi, maar jouw versie met aangehaakte boord achter is zeker zo leuk. En die kleur zal je heel mooi staan. Laat manlief maar gauw een foto voor ons maken :-).
    Groetjes, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel Nelleke! Met duidelijkheid zou ik inderdaad héél blij zijn. Dat zou betekenen dat ik vervolgstappen kan ondernemen. Nu is het maar afwachten en daar word ik een beetje &*%@## van :-)

      Dankjewel! Ik zal hem straks eens lief aankijken :-))

      Verwijderen
  4. Ah, succes met je was en de wasmachine. Hopelijk kan hij gemaakt worden!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Monteur is net weg; hij kan gemaakt worden! Er moet alleen een onderdeel besteld worden, dus ik zit nog wel even tegen een berg was aan te kijken... ;-)

      Verwijderen
  5. Niet fijn als een niet-te-missen-huishoudapparaat je in de steek laat op een slecht gekozen moment.
    Ik twijfel er niet aan of je shrug zal mooi passen en hopelijk loopt het goed af op je werk.
    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel Ymme! x

      Gelukkig net te horen gekregen dat de wasmachine gemaakt kan worden. Alleen duurt het even i.v.m. een te bestellen onderdeel.

      Verwijderen
  6. Ik leer bij - ik had nog nooit van een shrug gehoord...
    Het ziet er wél leuk uit om te dragen - en bovendien dan ook nog mooi !
    Ik voel het al beginnen te jeuken... enkel dan nog eens goed dat patroon doorspitten, hoe ik 'm wat langer kan maken (ik heb een billencomplex ;-), die moeten altijd bestopt zitten bij mij...)

    Dat klinkt wel vrij sinister, dat er zoveel staat te gebeuren op je werk ? Niet leuk... hoe je het ook draait of keert, een mens is een routinebeest, en een status quo geeft stabiliteit in "het koppeke"... Ik ben ook geen fan van grote veranderingen, op geen enkel vlak...
    En, moet Guinness morgen ook terug aan het werk ? En Finnegan ? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oooohh... Langer maken is geen enkel probleem! Achteraf denk ik zelfs dat hij dan nog mooier valt (afhankelijk van de wol natuurlijk) :-) Ik denk erover om er nog eentje te maken. Ook een langere. En dan met een andere steek/andere mouwtjes en dan heb je weer een compleet nieuwe creatie.

      Inderdaad, je zegt het goed... Mijn basis lijkt te wankelen. En dat is niet zo, want ik ben er heilig van overtuigd dat het goed komt met mij (linksom of rechtsom), alleen de toekomst is mistig. En dat voelt niet fijn...

      Finnegan is spoorloos, maar misschien doet hij hetzelfde wat Guinness nu doet; heeeel veeeel slapen!! :-)))

      Verwijderen
  7. Je shrug is prachtig, ik heb er zelf nooit een gemaakt, maar misschien toch eens aan beginnen. Succes op je werk, met hopelijk snel duidelijkheid!
    Groetjes Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hé ik zag van de week al ergens zo een shrug passeren en dacht meteen " dat maak ik ook een keertje"... De jouwe is mooi zeg! Maar de wol is dan ook prachtig... helemaal mijn ding de kleur!
    Haak er dan nog maar snel eentje nu je wasmachine het toch nog niet doet... kwestie van iets proper te hebben om aan te doen! ;-)
    Succes op je werk! Stresserend zo'n onzekerheid!
    In ieder geval alvast een fijne week!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Lastig is dat zo'n onzekerheid op je werk, hopen dat het allemaal een beetje leuk uitpakt.
    Wat geinig zeg zo'n shrug, leuk idee misschien ga ik het van je pikken, hihi.
    Liefs Chantal

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hallo Sandra, ik heb volgens mij helemaal niet gezegd hoe mooi je shrug is.
    We zijn ook zo druk geweest gisteren met heel veel ;-)
    Maar hij is heel mooi Sandra, en je verrast mij steeds weer opnieuw met je mooie kleurenkeuzes.
    Groetjes Ellie

    BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie, graag tot een volgende keer!

Sandra

P.S.
Weet je niet hoe je een reactie moet plaatsen? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens moet je bij 'reageer als' of 'profiel' nog aangeven hoe je wilt reageren. Als je kiest voor naam/url kun je je naam opgeven, maar anoniem kan ook.