dinsdag 25 november 2014

Liebster Award & Fair Isle polswarmers

Yeah! Ik kreeg de 'Liebster Award' van Ingrid van Little Birdie! Dankjewel lieve Ingrid!
Begin van dit jaar heb ik hem eerder gehad.
Maar ik vond Ingrid's vragen zo leuk, dat ik ze graag beantwoord:

1. Wat neem je mee als handwerk op een onbewoond eiland?

Hoeveel mag ik meenemen? Vooruit, ik beperk het tot 3. Natuurlijk maak ik een hangmat. Die hang ik lekker tussen de palmbomen. Dik kans dat die bloedzuigende krengen van muggen me ook op een onbewoond eiland kunnen vinden, dus ik ga 's werelds eerste handgehaakte klamboe ontwikkelen. En tot slot, voor de frisse nachten neem ik de materialen mee voor een fantastische, kleurrijke deken en de kleuren van zon, zee, palmbomen en ondergaande zon!

2. Wat is de vreemdste plek waar je ooit aan handwerk hebt gedaan?

Tot nu toe; in een pantserwagen museum in Duitsland. Lekker roze en rood tussen het legergroen en de mannetjesputters! 

3. Wat is je grootste mislukking ooit in handwerk? (Liefst met foto!)

Hmmm... grootste mislukking... Moeilijk... Ik heb ooit een Blije Worm (ja, ook ik heb maffe ideeën, heel veel zelfs) willen maken, maar die was te klein, dus ik kreeg geen blije glimlach op zijn wormengezichtje geborduurd. Het werd elke keer een verbeten wormengezicht. Een zure worm, zeg maar. Op het laatst keek ie zó zuur, dat ik hem naar de prullenbak heb verbannen, gna gna!

Oh ja! Ik heb ook ooit een poging gedaan om een (PacMan) spook te haken.
Het is een obesitas-spook geworden.
Ik heb hem opgezocht en er een foto van gehaakt.
Kijk hieronder maar. Hij lijkt eigenlijk meer op een kies?!?4. Oud of nieuw?

Ik houd van allebei, maar tot nu toe heeft 'nieuw' de overhand. Ik hoop nog een keer iets 'ouds' te vinden dat ik met/in iets 'nieuws'  kan verwerken. Maar ik moet zeggen dat ik geen tijd heb om daar naar op zoek te gaan. Soms komen dingen op je pad. Misschien dat ook nog wel een keer?
Zou leuk zijn :-))

5. Bling-bling of sober?

Meest sober. Of over-de-top bling-bling. Of sober met een beetje bling! :-)

6. Wat is het vreemdste werkje wat je ooit gemaakt hebt?

Tja... die zure worm dan maar hè! :-)))

7. Hoe los je een dipje in je inspiratie-niveau op?

Ik laat het weten als ik zo'n dipje krijg, maar tot toe heb ik op inspiratie-niveau eerder een probleem met te veel dan te weinig (IEKS! Weer een UFO!)

8. Hoe oud was je toen je voor de eerste keer begon met handwerk?

Ik was ergens tussen de 6 en 8 toen ik voor het eerst leerde breien en haken. Aangezien ik met haken steeds op driehoekige lapjes uitkwam, heb ik de haaknaald op jonge leeftijd verbannen. 5 Jaar geleden heb ik de haaknaald pas leren waarderen. Hmmm... misschien moet ik eens een deken van driehoekjes gaan haken? For old times sake? :-))

9. Hoe beslis je wat je op je blog plaatst ?

Puur gevoel. Vanalles en nog wat, al zit er natuurlijk inmiddels wel een bepaalde lijn in.
Ik maak niet echt een rationele beslissing.
Met uitzondering als het over privacy van mensen gaat natuurlijk.

En dan nu.... de 'Fair-Isle-polswarmers-die-eigenlijk-armwarmers-hadden-moeten-worden'.
Hier las je er al eerder over.

Heel veel mensen reageerden enthousiast op de wol, dus ik zal eerst even delen waar ik mee gewerkt heb. Het donkerblauw is Lana Grossa Meilenweit, kleur 1141 en het garen met het mooie kleurverloop is Lana Grossa Meilenweit Magico II, kleur 3509.
Ik heb de polswarmers gebreid met naald 2,5 en ik heb nog héél veel wol over van de Magico (minder dan 30 gram verbruikt).


Afgelopen weekend was Ellie zo lief om de polswarmers 'in actie' te fotograferen tijdens onze gezellige lunch:


Dankjewel Ellie!


Groetjes,

Sandra9 opmerkingen:

 1. Jouw polswarmers zijn echt mooi van kleur en motief. Een dikke pluim!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah, die polswarmers !! Een plaatje gewoon, zo mooi !
  En heb ik goed kunnen lachen met je antwoorden sè :-))))
  De klamboe tegen de moordlustige muggen die een stukje Sandra willen knabbelen, ha, ik zie je zo al liggen in de hangmat !!
  En het haken in het museum, da's juist, dat herinner ik me nog dat je toen daarover nog geblogd hebt !
  Meneer tand vind ik eigenlijk geslaagd - als tand - hij zou een geweldig cadeautje zijn voor je tandarts (wanneer hij je bij het volgende tandartsbezoek géén pijn heeft gedaan ;-))
  En de vragen over oud/nieuw en sober/bling-bling, om eerlijk te zijn, ik kan op geen van beide ook een "sluitend" antwoord geven. Het hangt ervan af waar het over gaat hé... Kleren liefst nieuw, maar dingen in huis liefst oud/antiek, kleren dan weer sober, maar juwelen liefst bling (en echte bling hihi)...
  Het valt wel op dat al mijn blogdames wie ik de award had gegeven, allemaal heel jong zijn begonnen met handwerk (ik ook, ten andere, ook zoiets van zes, zeven jaar). Of laat ik het omdraaien, de vrouwen die ik ken die niét graag handwerk doen, die hebben het als kind ook nooit geleerd... Vreemd...

  Awel, ik heb me echt geamuseerd met je blogpostje te lezen ! Mercikes om te antwoorden !!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hihi, ik moest even lachen toen ik je spookje zag toen ik je blogje opende, ik dacht idd een kies te zien totdat ik je blogje begon te lezen, ik vind hem superschattig☺️
  en je polswarmers zijn heel erg mooi geworden��liefs Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hihi ik zag je foto en dacht in eerste instantie dat het een olifantje was! Ik vind je polswarmers erg mooi geworden, mooie kleuren. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke vragen, maar het leukste zijn toch de antwoorden :-)))). Dan komt er pas wat boven; van zure wormen tot mislukte spookkiezen!! Want ja, dat klopt wel; het lijkt het meest op een kies :-D! Inderdaad misschien aan je tandarts cadeau doen.
  De polswarmers zijn superleuk geworden zeg!! Die Lana Grossa Meilenweit heb ik al vaker voorbij zien komen en wil ik zeker ook eens proberen! Zulke mooie kleuren!
  Lieve groet, Nelleke
  ps. over de Jubilee Throw zal ik binnenkort weer eens schrijven, maar in 't kort: nog wel WIP, maar dreigende UFO :-(. Ik hoop hem te redden :-)).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een zure worm?!?

  De PacMan herkende ik meteen als PacMan (allicht omdat mijn zoon hem vroeger veel speelde) Dus zo erg kan het niet zijn.

  Ik ben helemaal onder de indruk van je polswarmers! Wonderlijk mooie kleurencombinatie. De foto ervan is ook al schitterend. Ik onthoud alvast de kleurencombinatie voor een volgend project.

  Prettige avond,

  Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk bericht vooral dan de antwoorden want die vind ik schitterend geformuleerd. En ja, zag er eveneens een kies in, maar als Pacman kan het dan ook weer. Da's toch straf ... een creatie die zich verleent en aanpast aan ieders fantasie.
  Is altijd leuk om even op uw blogje stil te staan, want ik geniet keer op keer van de leuke teksten, de prachtige foto's en de mooie creaties. Hopelijk kunnen wij hier heel lang van blijven genieten!

  Lieve groetjes, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De polswarmers zijn prachtig! Wat een mooie kleuren!
  Erg leuk om je antwoorden te lezen!
  Groetjes Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw wat een kleurenpracht die polswarmers van je en ze staan je geweldig mooi!

  BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie, graag tot een volgende keer!

Sandra

P.S.
Weet je niet hoe je een reactie moet plaatsen? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens moet je bij 'reageer als' of 'profiel' nog aangeven hoe je wilt reageren. Als je kiest voor naam/url kun je je naam opgeven, maar anoniem kan ook.