zaterdag 8 november 2014

Outlander inspiratie

Járen geleden heb ik ze verslonden; de boeken van de 'Reiziger'-serie van Diana Gabaldon.
Inmiddels is van deel 1, 'de Reiziger'  een televisieserie gemaakt. En wat voor één!

Hieronder een korte omschrijving van het verhaal:

***
Als Claire Randall kort na de Tweede Wereldoorlog voor de tweede keer op huwelijksreis gaat naar Iverness, biedt het adembenemende berglandschap van de Schotse Hooglanden aanvankelijk de gewenste rust.

Tot Claire tijdens een wandeling per ongeluk een steen aanraakt die deel uitmaakt van een eeuwenoude magische kring van stenen en wordt teruggevoerd naar het verleden, naar het Schotland van de achttiende eeuw.

Als sassenach, een buitenstaander en Engels bovendien, wordt ze al snel het doelwit van samenzweerders die de belangen van de verschillende clans behartigen, en zo raakt ze betrokken bij de Schotse onafhankelijkheidsstrijd.

Tot overmaat van ramp wordt ze ook nog eens hopeloos verliefd op de aantrekkelijke clansman James Fraser van de clan MacKenzie.
***

Of je de boeken nu gelezen hebt of niet, de televisieserie is een absolute aanrader. Prachtige Schotse landschappen en kostuums en gemaakt met oog voor detail.
Helaas nog niet vertoond bij de publieke omroepen. Ik had het geluk dat wij HBO voor een zacht prijsje mochten proberen van onze kabelaanbieder.

Ik kom nog even terug op de kostuums, want wat schetste mijn verbazing? Het ene na het andere prachtige brei- en haakwerk kwam voorbij! Als ik nog niet op het puntje van mijn stoel zat, dan gebeurde het wel bij het zien van al die prachtige wol-creaties... Ik laat jullie meegenieten en hoop dat het jullie net zo inspireert als mij!

Colsjaals...


Omslagdoeken...


Schouderwarmers...


Polswarmers...
En ja, hoofdrolspeler Sam Heughan is ook hartverwarmend als Jamie :-)


Als Jamie laat hij zien dat een man in een Schotse kilt ábsoluut aantrekkelijk kan zijn! Iets waar ik, toen wij in Schotland zijn geweest, niet van overtuigd was :-)


De serie is zo succesvol, dat al vrij snel besloten werd om een tweede seizoen op te nemen.
Ik kijk er naar uit!

Groetjes,

Sandra


19 opmerkingen:

 1. Aaah, geweldig, de Reiziger verhalen. Ze staan in mijn boekenkast, de (dikke) delen 1 t/m 6. Nr 7 heb ik net geleend van Lupineke :-). Laatst las ik op het blog van Yarnharlot (http://www.yarnharlot.ca/2014/09/still-terribly-true/) dat zij de audioversie beluistert tijdens het breien. Vooral om de reacties heb ik veel lol gehad :-).
  Van de serie heb ik nog niets gezien, wel over gelezen dat het zo'n succes is. Misschien op Netflix of op tv nog eens te bewonderen. Prachtig die mooie breiwerken die je daarvan laat zien. Zeker inspirerend!!
  Lieve groet, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor het linkje naar Yarnharlot; geweldig! :-))))
   Lieve groetjes,
   Sandra

   Verwijderen
 2. ooooooh, die stills zijn veelbelovend, de sfeer straalt ervan af;
  Prachtige sjaals en aanverwanten ook.
  Dank je wel voor de tip (eerst lezen en dan kijken denk ik)
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik moet bekennen *bloos - schaamrood op de wangen* dat ik nog nooit van Gabaldon gehoord heb... maar met de beschrijving te lezen, OK, dat wordt dus een spurtje naar de boekenwinkel ! Zoals Carla dus, eerst lezen, dan kijken ;-)
  En die kleren... ach hoe schoon... dat zou ik nu ook nog dragen, ik hou van dat schotse in de winter !! Lekker veel wol en mooie tweed (zouden ze vroeger ook last gehad hebben van die vuile motten ? ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben wel een beetje jaloers op Carla en jou..., als ik ze nog niet gelezen had, dan was ik de hele winter verzekerd geweest van heerlijke boeken :-)))
   En die motten.... Ik zie ze al gniffelen; geen synthetische vezels te bekennen... Paradijs! :-)))
   Lieve groetjes,
   Sandra

   Verwijderen
 4. Ik heb de boeken ook verslonden en wacht nu op de delen die in November uitkomen, ze staan gepland voor rond de 18de dus ik wacht met smart. Helaas geen HBO dus de serie heb ik nog niet gezien maar ik ben bang dat dat mijn eigen verzonnen beelden zo gaat verstoren dus ik vind dat niet eens zo erg!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat gaaf! Dat wist ik niet!
   En je hebt gelijk, vaak is een film of serie verstorend voor je eigen fantasie.
   Lieve groetjes,
   Sandra

   Verwijderen
  2. Dankejwel voor de tip, zo te zien en te horen lijkt het ook iets voor mij.

   De kols zijn inderdaad erg mooi , maar niet zo prachtig als mister Col waaraan ik ondertussen al erg gehecht ben geraakt.
   Vreemd om jou op je profiel foto met hem te zien!

   Zonet ook je mottenverhaal gelezen, wat vervelend zeg, hopelijk is het ondertussen opgelost.

   Verwijderen
  3. :-))) Inmiddels heb ik er ook eentje. Mrs. Col!
   Ik heb veel geluk gehad met de motjes. Het had veel erger kunnen zijn.

   Verwijderen
 5. Nog nooit van gehoord. De foto's zijn prachtig, vooral die omslagdoek op de tweede, zoooooooo mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hè.... Zwijmel... :-))))
   Lieve groetjes,
   Sandra

   Verwijderen
 6. oeps, ik zie dat ik mijn reactie hierboven op de foute plaats heb getikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. He! Ik zie net op mijn blog dat jij om 21.38u bij mij hebt gereageerd. Toen had ik jouw blog net opengeklapt en was ik van de motten aan het lezen.
  Wat een toeval.
  Is dat serendipity?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zou best eens kunnen!
   Toeval bestaat niet :-))) Vind ik altijd mooie dingen; zo'n kriebeltje achter in je hoofd 'zou je niet eens....' En er dan achter komen dat je net op tijd ergens voor bent, een mooie ontmoeting hebt, net het laatste koopje kunt scoren enz. enz. De wereld is mooi!

   Verwijderen
 8. Dat lijken me inderdaad zalige boeken...hoorde er nog niet eerder over. De serie moet ook leuk zijn. Ik kan me zo de prachtige beelden al voorstellen...en super toch die kleding en de prachtige sjaals. Alleen dat schots kiltje...ik weet dat toch zo niet...in ieder geval niet iets voor de echtgenoot hier...:-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahahaaa, neee hier komt zo'n kilt ook niet in huis!

   Verwijderen
 9. Ik ken de boeken wel hoor!
  Stiekem een beetje verliefd op Jamie ♥
  Langzaam lezen om zo lang mogelijk in de sfeer te kunnen blijven :-)
  Goed dat je er aandacht aan schenkt!

  BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie, graag tot een volgende keer!

Sandra

P.S.
Weet je niet hoe je een reactie moet plaatsen? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens moet je bij 'reageer als' of 'profiel' nog aangeven hoe je wilt reageren. Als je kiest voor naam/url kun je je naam opgeven, maar anoniem kan ook.