maandag 24 november 2014

Review Webprint

Dit is een gesponsorde blogpost.

'Gesponsord'. Hmmmmm... Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar bij zo'n woord heb ik twijfels over 'onafhankelijkheid'. Dus toen ik een tijdje geleden een samenwerkingsvraag/-voorstel van Webprint kreeg, was ik gematigd enthousiast. Natúúrlijk wil ik (bijna) gratis iets uitproberen. Maar als ik het bagger vind, wil ik dat óók kunnen zeggen.

Lang verhaal kort: Webprint reageerde als volgt:

'Onze eis is dat je onafhankelijk onze producten beoordeelt. Ik heb vertrouwen in ons product :)'

Me like! Dus ik ging aan de slag en maakte een fotoalbum met de foto's van onze laatste vakantie. Bij Webprint dus. Normaal gesproken maak ik mijn fotoalbums bij de Hema, dus daarmee heb ik Webprint vergeleken. Hieronder het resultaat!

Getest in november 2014

The making of...
Oftewel; de 'editor'. Bij Webprint hoef je geen software te downloaden. Je maakt je album online. Hieronder de plussen en minnen die ik ontdekte bij het maken van mijn album.
+
 • Niet weer een extra programma op je pc dat ruimte in beslag neemt en dat je up-to-date moet houden;
 • Als je voor iemand of samen met iemand een fotoalbum wilt maken, dan kan dat; je hoeft alleen maar internettoegang te hebben en bij Webprint in te loggen;
 • Het album laat zich makkelijk en intuïtief maken. Je hoeft absoluut geen wizz kid te zijn om een mooi album te creëren.
-
 • De mogelijkheden zijn beperkter. Voorbeeld; ik kan geen foto transparant maken en als achtergrond gebruiken.
 • Als je je intensief met lay out bezig wilt houden, van de 'gebaande wegen' wilt gaan, dan ontbreken handigheidjes in het programma. Voorbeeld; het kunnen kopiëren van een zelf verzonnen indeling naar een andere pagina.
Op de transparante foto's als achtergrond na, heb ik de lay out naar wens gekregen, maar dat heeft me wel wat extra uurtjes gekost.

Voor de beste werking van de editor van Webprint kun je het beste met Google Chrome werken (andere browsers zijn blijkbaar wat 'uitgekleder' voor wat betreft ondersteuning voor sites en applicaties). Dat heb ik niet. En dus liep ik af en toe tegen 'bugs' aan. Niet leuk. Wil je een album maken bij Webprint; zorg er dan voor dat je Google Chrome hebt. Ik vind overigens wel dat Webprint dit bij haar informatie zou moeten zetten.

De kwaliteit
De kwaliteit van het album is dik in orde.
Ik heb gekozen voor een vierkant album van 30x30 cm. (XL) met hoogglans fotopapier.
Het papier is stevig, de foto's komen er mooi op uit, zijn scherp (niet van die 'spikkeltjes' die je wel eens bij drukwerk ziet), de kleuren zijn levensecht en door de bindwijze liggen de pagina's mooi vlak.
Als je dat wilt kun je zonder problemen een foto over twee pagina's af laten drukken.
Zie ook de foto's onderaan deze post.

De prijs
Hieronder een prijsvergelijking met Hema (normale prijzen, geen actieprijzen!)
Hema; vierkant album, 30x30 (XL), 24 pagina's premium (glanzend) fotopapier (vlakliggend), met foto op kaft, inclusief verwerkingen- en verzendkosten: € 60,55.
Webprint; vierkant album, 30x30 (XL), 24 pagina's hoogglanzend fotopapier (vlakliggend), met foto op kaft, inclusief verwerkingen- en verzendkosten: € 48,49.
Webprint is dus fors goedkoper dan Hema.

Service en levering
Ik kan geen echt oordeel vellen over service, maar de contacten die ik heb gehad met verschillende afdelingen waren erg prettig. Er werd snel tot super snel gereageerd.
Levering; zondag besteld en de vrijdag erna werd mijn album thuis afgeleverd. Binnen een week dus. Perfect. Ook levering over de grens; België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland.

Conclusie
Webprint doorstaat de vergelijking met Hema op het gebied van kwaliteit, prijs en levering met glans.
De mogelijkheden met de online editor zijn echter minder.
Hieronder mijn 'oordeel' op basis van verschillende 'albummaker-types':

 • Als je graag een kwalitatief goed fotoalbum maken, leef je je graag uit met een eigen lay out (en maak je je niet druk om het niet transparant kunnen maken van foto's) en vind je het niet erg om net iets meer tijd te investeren in ruil voor een zachter prijsje, zou ik zeggen; Webprint is een prima keuze.
 • Wil je graag een kwalitatief goed album maken maar is het niet je hobby; probeer Webprint zéker uit!
 • Ik schaar mezelf onder de categorie; 'maak graag kwalitatief goede albums, leef me graag uit met een eigen lay out, maar vind transparant maken van foto's als achtergrond belangrijk. Ik ben bereid wat meer te betalen voor extra gemak, waardoor ik minder tijd kwijt ben.' En die categorie... kan beter niet voor Webprint kiezen. Maar ik houd de ontwikkelingen bij Webprint in de gaten!
Zoals beloofd hieronder wat foto's.

Voorzijde kaft:


Bindwijze:


Mooie vlakliggende bladen waardoor je foto's optimaal kunt uitvergroten:


Heb je heel veel geveltjes gefotografeerd zoals ik? Je kunt een complexere lay out maken:


Of houd het eenvoudig, zonder al teveel passen en meten:


Nog een voorbeeld van een eigen lay out die moeiteloos te maken is:


Schaduweffect (Webprint links) is mogelijk, 
maar ik vind het schaduweffect bij Hema iets natuurlijker (rechts).

OK, tot zover deze review van Webprint!
Mocht je nog vragen hebben; laat het me weten.

Groetjes,

Sandra


9 opmerkingen:

 1. Amaai los van de vergelijking (dikke mercie want die vind ik heel duidelijk!) ... wat heb je een tof album gemaakt! Super maar ja... eerst schoon foto's en dan kan er pas een schoon album gemaakt worden natuurlijk! Ze weten daar duidelijk ook aan wie ze 't moeten vragen om te testen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat gaaf! Het is album is volgens mij echt een pareltje! Maar dat kan niet anders, want jij maakt pareltjes van foto's! Prachtig Sandra!

  Enne, bedankt voor de review. Laatste album wat ik maakte, heb ik via Kruidvat gedaan.

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook al mooie complimenten... Ik word er verlegen van... Dankjewel Vera - x

   Verwijderen
 3. Hoi Sandra !
  Aha dit vond ik dus een zéér interessante blogpost !!!
  Ik laat mijn albums ook altijd bij Hema maken, heb al veel geprobeerd, maar qua kwaliteit blijven zij kop en staart boven de rest uitsteken (toch op hoogglans), maar ze zijn wel bij de duurdere van de markt. Heb zelfs met 2 professionele fotografen ooit een deel printservices vergeleken, ook die moesten toegeven dat Hema het best was.
  Maar als jij nu zegt dat Webprint kwalitatief even goed is.... Dan ga ik hun website óók in 't oog houden, of ze hun layout mogelijkheden wat uitbreiden (net zoals bij jou, is dat voor mij ook héél belangrijk, die transparante achtergronden en vrijheid in eigen layout-ontwerp). Want dan zou het een heel interessant alternatief kunnen worden voor Hema...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanxxx! Mochten ze me toevalling op de hoogte brengen van verbeteringen, dan laat ik het je weten!

   Verwijderen
 4. Goh Sandra, dat jij nog tijd hebt om te werken ;-). Niet alleen handwerken (breien EN haken), bakken en koken maar ook het maken van prachtige foto's kost allemaal aardig wat tijd. Nu laat je ook nog zien dat je (natuurlijk) je eigen foto-albums maakt. En dan niet, hup, alles in een boek en klaar. Nee, ook dat maak je echt mooi.
  En nu voor de gebruikers een uitgebreide vergelijking tussen 2 aanbieders! Ik denk zo dat zowel HEMA als Webprint blij zijn met jouw oordeel. Om maar niet te spreken van alle gebruikers die je hiermee helpt!
  Zelf heb ik ooit slechts 1 album gemaakt, bij AH. Maar ik weet nu waar ik een volgende keer het best terecht kan :-).
  Lieve groet, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hmmm... ja... dat werken is af en toe best een stoorzender hihihihihi!!
   Dankjewel lieve Nelleke! - x

   Verwijderen
 5. Ik was ook door Webprint benaderd in Oktober ergens,maar had het er op dat moment mijn hoofd niet naar staan vanwege bepaalde omstandigheden waardoor ik ook net aangegeven had het bloggen op een lager pitje te gaan zetten en heb er daarom niet op gereageerd destijds.Grappig het nu hier bij jou te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie, graag tot een volgende keer!

Sandra

P.S.
Weet je niet hoe je een reactie moet plaatsen? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens moet je bij 'reageer als' of 'profiel' nog aangeven hoe je wilt reageren. Als je kiest voor naam/url kun je je naam opgeven, maar anoniem kan ook.