Rabarber. Je vindt het lekker of je vindt het rabarbrrrrrrr...
Wij houden er van, maar ik was nooit verder gekomen
dan rabarber compote (waar op zich natuurlijk niets mis mee is).
Tot dit voorjaar. Ik ben aan het experimenteren gegaan.
Allereerst met het invriezen van rabarber. Ik koos voor de hele
eenvoudige variant; rabarber wassen, in stukjes snijden en
hup, de vriezer in. Natuurlijk heb ik de onder- en bovenkanten wel
van de stengels afgesneden.
Bij het maken van deze kruimelkoek met
aardbeien en rabarber heb ik de rabarber uit de vriezer gebruikt:
De rabarber heb ik eerst ontdooid en dat was wel even schrikken;
wat een slappe loerie! Maar het resultaat na het bakken was
gelukkig prima. Achteraf had ik de rabarber misschien niet
eerst hoeven ontdooien? Geen idee. Als je op dat gebied
tips voor mij hebt; graag!
Guinness volgde mij op de voet toen ik met
de koek door de tuin wandelde.
Er zou toch eens een kruimeltje (of meer) vallen!
Wat ik ook heb gemaakt, was rabarberkruimeltaart.
Wij houden er van, maar ik was nooit verder gekomen
dan rabarber compote (waar op zich natuurlijk niets mis mee is).
Tot dit voorjaar. Ik ben aan het experimenteren gegaan.
Allereerst met het invriezen van rabarber. Ik koos voor de hele
eenvoudige variant; rabarber wassen, in stukjes snijden en
hup, de vriezer in. Natuurlijk heb ik de onder- en bovenkanten wel
van de stengels afgesneden.
Bij het maken van deze kruimelkoek met
aardbeien en rabarber heb ik de rabarber uit de vriezer gebruikt:
De kruimelkoek is heerlijk. Aardbeien en rabarber zijn
goede vriendjes. Het recept is van Keuken Liefde en je vindt
het hier. De hoeveelheid fruit (en groente, want rabarber
is een groente) heb ik met 100 gram opgehoogd.
wat een slappe loerie! Maar het resultaat na het bakken was
gelukkig prima. Achteraf had ik de rabarber misschien niet
eerst hoeven ontdooien? Geen idee. Als je op dat gebied
tips voor mij hebt; graag!
Guinness volgde mij op de voet toen ik met
de koek door de tuin wandelde.
Er zou toch eens een kruimeltje (of meer) vallen!
Wat ik ook heb gemaakt, was rabarberkruimeltaart.
Deze maakte ik van verse rabarber.
Wederom een recept van Keuken Liefde.
Hier vind je het linkje; rabarberkruimeltaart.
Ook dit was een heerlijk experiment!
Een gedeelte van de taart heb ik in stukjes ingevroren.
Taart uit de vriezer is niet verkeerd, maar toch blijft
verse taart het allerlekkerste.
De komende periode wil ik de twee recepten hierboven combineren.
Als basis neem ik de rabarberkruimeltaart, maar als vulling wil ik
rabarber en aardbeien combineren. Ik ben benieuwd hoe dat uitpakt,
maar het zal vast lekker zijn. Als je tenminste niet vindt dat
rabarber brrrrrrr is!
Heb een heerlijk weekend en houd de weersvoorspellingen
goed in de gaten!
⛈🌞
Lieve groetjes,
Sandra
PS; mocht je een goed rabarberrecept hebben dat ik
uit zou kunnen proberen; ik hoor het graag!
De taarten zien er allebei verrukkelijk uit,Een kruimeltaart met aardbeien en rabarber is vast ook heel lekker. En Guinness wacht geduldig met smachtende ogen op zijn kruimels.
BeantwoordenVerwijderenFijn weekend, Margaret
Ziet er heel goed uit. Je bent goed bezig.
BeantwoordenVerwijderenLiefs Ellie
mmmmm!
BeantwoordenVerwijderenDie taarten zien er prima uit!
BeantwoordenVerwijderenIk vind rabarber "wel te eten" (niet vies maar ook niet fanstisch). Vroeger kreeg ik rauwe stukjes mee met de avondvierdaagse, heerlijk fris was dat!
Ze lijken me heerlijk. Zelf ben ik geen taartenbakker, maar ik weet dat rabarbertaart heerlijk is. Smul ze!
BeantwoordenVerwijderenWij hebben geen rabarber in de tuin en kopen doe ik het nooit omdat ik zoals je misschien nog niet weet ;-) niet veel kaas van bakken heb gegeten. Maar het is wel pure nostalgie want mijn moeder kon wel geweldig bakken en haar rabarbervlaai was heerlijk. Bij het zien van de jouwe komt het water me in de mond.
BeantwoordenVerwijderenZo moet iedereen toch haast wel rabarber lusten. Alleen het zien doet mij al watertanden. Ja bevriezen heeft nogal effect op (het uiterlijk) van groenten. Zou het niet zo zijn dat als je de rabarber niet eerst ontdooit je koek/taart sompiger wordt door het vocht en het vertragen van het bakproces omdat het langer duurt om heet te worden? Fijn weekend!
BeantwoordenVerwijderenDat dacht ik inderdaad ook!
VerwijderenAlleen bij frambozen (in muffins en cake) wordt geadviseerd ze bevroren te laten, maar die zijn natuurlijk ook heel teer....
Heerlijk rabarber. Ik heb laatst rababerjam met basilicum langs de weg gekocht. Heerlijk! Daar zijn vast ook recepten van te vinden op internet. En inderdaad niet iedereen vindt rabarber lekker (zoals ook mijn huisgenoten) maar dat zit volgens mij vooral tussen de oren want als ik het ergens in verstop lusten ze het ineens wel. Eet smakelijk nog.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Sandra
mmmmm ziet er lekker uit!! Ik houd van rabarber, maak er elk jaar gelei van, gecombineerd met alle soorten fruit, met appel, aardbeien, meloen, wat sinaasappelsap, allemaal lekker!!! Maar taart bakte ik nog nooit, misschien toch eens proberen??? Dankjewel voor de linkjes!
BeantwoordenVerwijderenOeh dat ziet er echt heerlijk uit! Rabarber met aardbeien os inderdaad een fijne combi. Misschien ga ik 1 van deze recepten w gebruiken voor mijn verjaardag as vrijdag! :) Groetjes
BeantwoordenVerwijderenIk heb de rabarber kruimeltaart gemaakt met iets meer vulling en half om half aardbeien en rabarber. Was echt heerlijk!
VerwijderenWat gaaf! Hartstikke leuk om te horen!
VerwijderenEnneh... nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! 😘