maandag 29 juni 2020

Allemaal Beestjes

Wat ben ik blij dat de temperatuur gezakt is!

Al maak ik me als mens misschien een beetje
té druk over warmte. En dan heb ik het in dit geval
niet over de klimaatveranderingen...

Het is mijn hersenschaapje dat het moeilijk vindt
om 'niets' te doen. En als mijn lichaam zegt:
'Doe toch maar eens rustig aan. Pas je aan, het is te warm',
dan begint mijn hersenschaapje toch irritant te blèren!

Mijn hersenschaapje zou wat dat betreft een voorbeeld 
moeten nemen aan andere beestjes.

Udo drinkt lekker vers water uit de slang en
neemt daarna een zandbad.De 'polkadotjes' staan lekker in de
schaduw te smullen van een bergje vers gemaaid gras.


En de dwerg-hangbuikzwijn-biggetjes?
Die testten de modderpoel. Onder toeziend oog van mama.
Wat dan wel weer mooi is; mijn hersenschaapje 
wordt rustig van het kijken naar (andere) beestjes.
Eentje om te onthouden. 
🐑

'The best therapist 
has fur and four legs'
😁

Fijne week!

Lieve groetjes,

Sandra
11 opmerkingen:

 1. Ik krijg steeds zin om naar mijn atelier te gaan. Daar is het lekker koel. Maar dan voel ik me wel verplicht om iets te doen. Kan er natuurlijk ook lezen, of even niks doen, maar dat lukt dan weer niet. Mijn hersenschaap ( leuk woord) kent geen ruststand.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn "hersenschaap" lijkt op een duracell konijn. Daar hoef ik vast niet meer uitleg bij te geven. Ik zei het dit weekend nog tegen de echtgenoot. Ik hoef deze zomer echt niet naar de warmte. Ik kan er niet meer tegen en verzet dan geen poot. Mijn hersenschaap werkt dan heel erg op "schuldgevoel" omdat er niks nuttigs wordt gedaan. Mooie beestjes allemaal. Die heb je toch niet ineens allemaal in je tuin?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, ik zie jouw ‘konijntje’ al springen!
   Helaas staan die beestjes niet in mijn tuin... zou absoluut niet passen, daar is onze stadstuin te klein voor. Het paard is van mijn zus en staat bij een pensionstal en de andere beestjes staan in en bij de kinderboerderij. Gelukkig is die vlakbij, kan ik lekker van genieten! 😊

   Verwijderen
 3. O wat herkenbaar dat door gaan pfff en er zit ook geen aan en uit knop op maar hij blijft wel terugspoelen haha gr j.s

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Misschien pikt je hersenschaapje op den duur toch wat op door te kijken naar de andere beestjes ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zijn dat allemaal jouw beestjes? Wat leuk! Door een ziekte kan het voor mij niet warm genoeg zijn (dan heb ik even minder pijn en ben minder moe). Bij kou wil mijn lichaam niet meewerken, en als ik dan in mijn vrije tijd wat rustiger aan probeer te doen, protesteert mijn hersenschaapje (leuk woord trouwens). Wat kunnen we het onszelf moeilijk maken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar zijn we inderdaad kampioen in... jammer hè?
   Het paard is van mijn zus en de andere beestjes wonen in de kinderboerderij hier in de buurt. Kan ik er toch van genieten 😉
   Sterkte voor jou; het weer is flink afgekoeld... hopelijk voel je je toch redelijk goed! 😘

   Verwijderen
 6. Hmm, van zo'n soort hersenschaapje heb ik eigenlijk geen last... ik kan de boel altijd redelijk de boel laten. Maf woord trouwens, hersenschaapje :) Ik heb hier 4 luie katten in huis, misschien kun je daar ook nog een aardig voorbeeld aan nemen ;) Ik ben ook wel blij dat het wat minder warm is, maar wind en regen zijn toch een stuk minder gezellig dan een zonnige zomerdag...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een hersenschaapje, dat om aandacht vraagt. Leuk om de muizenissen in een hoofd zo te noemen. Fijn dat het schaapje tot rust komt als je naar leuke, andere dieren kijkt. Dat ga ik ook eens proberen.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als kijken niet meer helpt kun je nog altijd zelf zo'n lekker modderbad nemen 😁 Nee inderdaad dieren lijken niet zoveel last te hebben van hersenschaapjes. Wij hebben airco binnen waar mijn man zich onder laaft. Als ik dan met mijn hoodie met muts op de tuin in loop kan het me niet warm genoeg zijn haha.

  BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie, graag tot een volgende keer!

Sandra

P.S.
Weet je niet hoe je een reactie moet plaatsen? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens moet je bij 'reageer als' of 'profiel' nog aangeven hoe je wilt reageren. Als je kiest voor naam/url kun je je naam opgeven, maar anoniem kan ook.