donderdag 6 maart 2014

Wie-wa-wokkels overal!

Pfff... ze zijn klaar; de curly sleutelhangers! Op zich reuze snel klaar, maar als je 75 van die wokkels moet maken, dan wordt het op een gegeven moment saaaaaiiii...

Maar ik ben er blij mee. En ik hoop dat de klasgenootjes van ons petekindje er volgende week ook blij mee zijn. Kijk ze eens pronken in het late middagzonnetje:




















Als traktatie voor de verjaardag van de kleine meid zijn ze nog niet klaar.
Dit weekend komt er nog een kaartje aan en... (waarschijnlijk het belangrijkste in de ogen van een 5 jarige??) een zakje snoep.




















Eerst wilde ik er een dropsleutel aan hangen, maar (noem me een pietlut) dat vond ik open en bloot niet zo hygiënisch... De dropsleutel komt er wel, maar dan in een zakje, samen met wat manna. Strikkie erom en klaar is Klara!
Manna? Yep! Oftewel 'plofrijst'; gepofte rijst met een krokant, gekleurd suikerlaagje.














Vroeger mochten mijn zusje en ik op de kermis altijd iets uitzoeken bij de snoepkraam. Vóórdat ik verliefd werd op de kaneelstok, zocht ik altijd iets met plofrijst uit. Ik wist niet eens dat ze het nog hadden, maar laatst vond ik het, gewoon in de supermarkt. Het bracht veel herinneringen terug...

Leuk! Guinness lust het ook (wat niet?). Bij het maken van deze foto werd ik bijna verrast:














Dat zwarte neusje kwam ineens wel érg snel dichterbij! Mijn reactiesnelheid wordt elke dag getest door die rooie boef!

Inmiddels ben ik al een eindje op weg met het haken van granny's voor mijn nieuwe deken. Om het effect te kunnen laten zien, moet ik er nog een paar haken, maar misschien lukt het me om dit weekend de eerste foto's te plaatsen.

Geniet van het fantastische weer de komende dagen! En als je net als ik moet werken; NIET naar buiten kijken :-)


Groetjes,

Sandra






8 opmerkingen:

  1. Ohhh je curlies!Wat een überhippe traktatie wordt dat!Mannaaaaaa's ja heb er ook hele leuke jeugdherinneringen aan en kan ze nog met gemak wegkrijgen,want ze smaken nog precies hetzelfde als in mijn jeugdherinnering,ha,ha....en Guinness heeft er ook een neus naar zo te zien ♥!Benieuwd naar je Granny's....ik wil ook weer lekker aan de haak met iets,maar weet door de TE lange wish list gewoon niet WAT...dus eerst maar weer even lekker in "De Kraamhulp"van Esther Verhoef duiken,mijn readertje voelt zich best verwaarloosd de laatste tijd!


    lieve groetjes
    Angeline

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanx! En het smaakt inderdaad nog precies hetzelfde!
      Even een (korte) haakpauze is niet erg, straks komt er zeker weer iets moois van jouw haaknaald!
      Lieve groetjes,
      Sandra

      Verwijderen
  2. Wauw echt heel vrolijk de sleutelhangers. Haha ik heb het altijd iets raars gevonden die plofrijst, ik ken het ook nog van vroeger de kermis, in mijn geheugen zat dat dan in een tuttefles;-) En je maakt me nieuwsgierig naar je nieuwe project. Liefs Chantal X

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jaaaa, inderdaad, een tuttefles! Een trompetje heb ik ook ooit gehad :-))
      Lieve groetjes,
      Sandra

      Verwijderen
    2. Wat zien je sleutelhangers er mooi uit in dat zonlicht. Bijna zonde om ze weg te geven; ze passen zo schitterend bij elkaar.

      Ik kwam hier kijken naar je quilt-met-bruin- maar lees dat ze nog niet klaar is. Nu word ik nog meer nieuwsgierig! Ik twijfel niet eraan dat ze supermooi wordt.

      Verwijderen
  3. Wat een flinke bos! Knap dat je het afgemaakt hebt, ik zou het op een gegeven te saai vinden denk ik...

    Ik heb me trouwens laten inspireren door je deken, van een blogje of wat terug. Ik heb dezelfde rand gehaakt aan de deken voor mijn zusje. Zal vandaag even foto's plaatsen!

    Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat zijn heel veel wokkels! Wat zullen de kindjes daar blij mee zijn. Zelf heb ik de manna nooit kunnen waarderen, ik vond het maar raar smaken. Ik had veel liever een doosje met smarties, véééél lekkerder vond ik!

    BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie, graag tot een volgende keer!

Sandra

P.S.
Weet je niet hoe je een reactie moet plaatsen? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens moet je bij 'reageer als' of 'profiel' nog aangeven hoe je wilt reageren. Als je kiest voor naam/url kun je je naam opgeven, maar anoniem kan ook.