zaterdag 10 mei 2014

My Favourite Things Scarf - 3 & crêpes met zomerkoninkjes

Wat een regen krijgen we ineens op ons dak... Voor de natuur is het niet erg, sterker nog, het was hard nodig. Alleen die excessen...

Maar... plannetjes genoeg voor een regenachtig weekend! Ten eerste is het morgen natuurlijk moederdag. Maar op mijn to do-lijstje staat ook nog:
  1. Het veiligstellen van de bestanden op mijn laptop. Wat loopt zo'n ding toch hard vol! 
  2. De Was. Met hoofdletters. Ik weet niet wat het is, maar de laatste tijd doen we erg ons best die stapel belachelijk hard te laten groeien. Zal ook wel te maken hebben met het wisselende weer
  3. Werken aan het fotoboek van onze vakantie naar de Hebriden. Daar waren we (ik durf het bijna niet te zeggen) in 2009. Ja.... ik heb een vreselijke achterstand in het maken van fotoboeken. Tussendoor heb ik wel recentere vakanties verwerkt in een fotoboek, maar de oudste bleven maar liggen (want dat was moeilijker). Nu geen uitstel meer; deze week wil ik 'm af hebben
  4. En natuurlijk is het ook heerlijk weer om te werken aan mijn sjaal! Hieronder de laatste stand van zaken:















Terwijl ik deze post schrijf, ben ik uit aan het buiken van mijn vroege lunch; crêpes!
Met aardbeien welteverstaan. Wat een straf :-))

Vorig jaar heb ik geïnvesteerd in een crêpe-maker. En ik moet zeggen, ik heb ontzettend veel plezier gehad van die investering van 40 euro! Zo ziet hij eruit:
















Reuze handig als je van crêpes en/of pannenkoeken houdt. Inmiddels heb ik het (voor mij) perfecte recept uitgedokterd. Zonder koemelk en met boekweitmeel. Ik deel het hieronder met jullie:

Benodigdheden voor ca. 5 crêpes:

2 eetlepels zonnebloemolie
2 eieren
250 ml. ongezoete amandelmelk
75 gram (gebuilde) tarwebloem
25 gram boekweitmeel
snufje zout

Bereiding:
Mix de olie, eieren en amandelmelk in een maatbeker.
Roer in een beslagkom de bloem, meel en zout door elkaar. Voeg langzaam het vloeibare mengsel toe en mix kort. Giet het beslag daarna weer terug in de maatbeker en zet deze minstens 1 uur in de koelkast. Dit laatste is echt heel belangrijk! Het meel moet het vloeibare spul helemaal kunnen absorberen, anders krijg je mislukte crêpes. Geloof me. Ik ben ervaringsdeskundige!

En na een uur; bakken maar! Zoet, hartig, wat je maar wilt! Ik koos vandaag voor crêpes met aardbeien en een beetje kaneelsuiker (beetje raar misschien, maar wel jummie!). Ik heb snel een foto voor jullie gemaakt:













Allemaal een heel gezellig weekend gewenst!
Groetjes,

Sandra





10 opmerkingen:

  1. Je shawl gaat goed zeg! Heel erg mooi;-)
    Mmmm lekker crepe-jes met aardbeien. Liefs Chantal

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha, ik heb deze week mijn foto-album afgemaakt van onze reis in 2009 naar Zuid-Afrika! Dus ik lag net zo ver achter. Je crepes zien er heerlijk uit!.En je sjaal is echt fantastisch! Mooi kleurgebruik en mooie patronen!
    Groetjes Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je sjaal wordt al heel mooi!!!!

    Groetjes van Ellebel

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Crepes met aardbeien heb ik nog niet geprobeerd, maar de aardbeienjam die ik maakte is heeerlijk. Zo is iedereen weer blij met die zomerkoninkjes :-).
    Je sjaal wordt echt prachtig! Niet te geloven dat je twijfelde over het maken ervan :-)).
    Groetjes, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi,hoi,
    Je sjaal wordt echt prachtig, die kleuren!!
    En wat betreft de crepe-maker, ik onthoud het. recept lijkt me idd erg lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. het ziet er weer heerlijk uit .
    de sjaal wordt ook heel mooi
    met die was heb ik hetzelfde probleem ba ba

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heerlijk ontbijt! Heerlijke sjaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Je sjaal wordt prachtig zeg en zo'n mooie kleurenexplosie zo bij elkaar...en dan die creps van je!Pffff water loopt me hier in de mond!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hi! I would like to invite you to check out our site volrecepten.nl . Adding your blog to our site will make your recipes available to many more users and help you get more visits to your blog. Our service is free and can you would be able to leave us any time.

    If you like the idea of being found on our page, please, add your blog through the Top Blogs section.
    I hope to see you there soon!

    BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie, graag tot een volgende keer!

Sandra

P.S.
Weet je niet hoe je een reactie moet plaatsen? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens moet je bij 'reageer als' of 'profiel' nog aangeven hoe je wilt reageren. Als je kiest voor naam/url kun je je naam opgeven, maar anoniem kan ook.